親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

PCCW2319 發表於 19-2-14 09:21
我去超市只買左3樣野, 大約3萬韓鐶。朋友們買左好多。

我反而係樂天ottlet買左1件褸, 朋友們都靚,.但係香 ...

我同你差不多,又係lotte outlet買羽絨,香港雖然著唔到,但去旅行用一流,因為我多數冬天去韓國日本,都係凍既,係香港買尼d牌子咁既價錢一定買唔到。明洞我都有睇topten,不過已係outlet買佐,所以冇係明洞買,尼間我都覺得超抵。

我就冇去廣藏市場,但去佐中部市場買魷魚泡菜,比lotte超市平好多,又好味。

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 09:36
我同你差不多,又係lotte outlet買羽絨,香港雖然著唔到,但去旅行用一流,因為我多數冬天去韓國 ...

我差d買左粉紅色嗰款, 但無買。因為屋企已經有幾件羽絨。 但估唔到最後1日係樂天outlet買左件長褸。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

PCCW2319 發表於 19-2-14 09:40
我差d買左粉紅色嗰款, 但無買。因為屋企已經有幾件羽絨。 但估唔到最後1日係樂天outlet買左件長褸。 :happ ...

朋友買佐the north face 長身,好鬼抵,因我自己有長身,所以忍到手,淨係買比亞仔出年著

侯爵府

jarjane 發表於 19-2-11 22:34
未用過呀
我見抵所以買咗先 , 最後四十二蚊美金兩支咋

睇唔到、錯過咗,留反朝早用都好,我也返咗來

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 09:41
朋友買佐the north face 長身,好鬼抵,因我自己有長身,所以忍到手,淨係買比亞仔出年著 ...

我都差d 係north face買左對波鞋, 但最終都忍到手。

不過我係弘大買左對超抵中靴, 韓鐶19000。

仲有係韓鐶1000店買左3隻豬仔,每隻韓鐶500。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

PCCW2319 發表於 19-2-14 09:58
我都差d 係north face買左對波鞋, 但最終都忍到手。

不過我係弘大買左對超抵中靴, 韓鐶19000。

我今次最失敗冇行1000won店,掛住帶d團友食同玩,1000won係住既酒店隔離街都唔記得去

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 10:19
我今次最失敗冇行1000won店,掛住帶d團友食同玩,1000won係住既酒店隔離街都唔記得去
...

我係1000won店都只係買左3隻豬仔, 2包電池(自拍神器用的),1包2粒, 抵過香港好多。 其他唔敢買, 因怕爆喼。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

PCCW2319 發表於 19-2-14 10:22
我係1000won店都只係買左3隻豬仔, 2包電池(自拍神器用的),1包2粒, 抵過香港好多。 其他唔敢買, 因怕爆喼 ...

我依家計劃明年女人團濕平,今次一家去買得唔盡興

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 10:26

其實我今次係公司旅行。 除左報左1個1天團外, 其他時間都shopping, 無去過其他景點。

我1袋2袋返香港(包括樂天網上免稅店), 好似走難咁。 好彩老公阿仔黎接機。
天空之城, 快樂之地

水晶宮

PCCW2319 發表於 19-2-14 10:30
其實我今次係公司旅行。 除左報左1個1天團外, 其他時間都shopping, 無去過其他景點。 ...

爽死

d同事有冇一齊lotte on line買?見你一袋二袋lotte,應該覺得你好瘋狂

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 10:33
爽死

d同事有冇一齊lotte on line買?見你一袋二袋lotte,應該覺得你好瘋狂

我有比link佢地呀!但佢地無買。 可能佢地比較喜歡睇實物買野。

但佢地都唔少野。1000won店都可以買3~4萬won。其他的.......總之佢地都係1袋2袋啦

我地買到要問老闆娘借錢(佢換左好多韓鐶, 預我地借錢 )。d韓鐶係香港換, 當時個rate幾靚144.9 (即0.0069)
天空之城, 快樂之地

水晶宮

PCCW2319 發表於 19-2-14 10:40
我有比link佢地呀!但佢地無買。 可能佢地比較喜歡睇實物買野。

但佢地都唔少野。1000 ...

你d團友都好瘋狂

水晶宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 10:42
你d團友都好瘋狂

係呀!所以我都被感染........瘋狂購物。

我平常同家人旅行好少買野。最多係機場免稅買1~2樽酒。

丫, 今次係韓國買左呢支梅酒(係燒烤店飲過, 雪凍左好飲), 係超市見到即買, 3700won。
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 10:26

我已經訂埋農明年曆新年呀

水晶宮

jarjane 發表於 19-2-14 10:56

我cny訂佐大阪,打算Easter先女人團韓國

你cny訂佐邊間航空公司?

水晶宮

PCCW2319 發表於 19-2-14 10:49
係呀!所以我都被感染........瘋狂購物。

我平常同家人旅行好少買野。最多係機場免稅買1~2樽酒。

下次試吓先,我都鍾意飲酒,平時飲開果味燒酒,但今次試佐原味,又鍾意佐

水晶宮

jarjane 發表於 19-2-14 10:56

請問邊間航空公司, 機票抵嗎?
天空之城, 快樂之地

珍珠宮

yuyu.c 發表於 19-2-14 11:01
我cny訂佐大阪,打算Easter先女人團韓國

你cny訂佐邊間航空公司?

今次試大韓

珍珠宮

PCCW2319 發表於 19-2-14 11:04
請問邊間航空公司, 機票抵嗎?

大韓, 算係開售價最平嘅飛(I class), 明年會搭屍殺列車去埋釜山

水晶宮

jarjane 發表於 19-2-14 11:10
今次試大韓

大韓, 我都係搭佢.

首頁

尾頁

跳至