網上免稅店瘋狂購物

roger0202
|

去韓國好多次, 今次先發現, 原來係網上免稅店買野, 平過去舖好多。 分享下今次既戰利品先。。。 1 clarisonic 洗面機, 一個洗面擦 原價186 最後價錢111.05
2 whoo 秘貼box set 原價$137 最後價錢$81.83
3 whoo 還幼eye cream 原價$296 最後價錢$173.07
4 whoo 天氣丹toner and lotion box set 原價$229 最後價錢$158
5 whoo 油 原價$155 最後價錢$94
6 whoo 鹿茸面膜 1 set (2枝) 原價$77 最後價錢$46
7 sulwhasso first care 90ml 2枝 & 一盒洗面梘 原價$207 最後價錢$137
8 sulwhasso 美白toner 2枝, 美白mask, bb cream, laneige lip stick 原價$242.25 最後價錢$189.41
9 ahc 保濕mask 3 盒 原價$105 最後價錢$62
10 amore pacific toner 原價$147 最後價錢$96.86
11 amore pacific mask and hand cream set 原價$143 最後價錢 $107
12 ahc 面膜粉加面膜水,aveda shampoo 1枝, conditioner 2枝, hair mask 1枝, hair serum 1枝, 一個水樽 原價$197 最後價錢$136

最好就係唔洗係舖搬返酒店再入喼, 直接係機場攞完就飛返香港, 又唔怕overload........ 所以準備去韓國既jm, 可以留意下呀。

Liptontee    發表於 17-12-13 23:10
Cheuk2012    發表於 17-12-13 21:33
chinglaambb    發表於 17-7-18 17:00
EllenHui    發表於 16-11-24 17:00
babychat    發表於 16-9-28 21:43
ttjl7    發表於 16-9-25 23:13
lucky25    發表於 15-9-20 22:40
butterfly22    發表於 15-9-16 16:15
Lumbini    發表於 15-9-14 06:20
wcpcelia    發表於 15-9-7 16:02
joyce3cheng    發表於 15-9-6 05:25
roger0202
|
Cheuk2012    發表於 17-12-13 21:33
fannylhs2007    發表於 17-3-4 11:11
EllenHui    發表於 16-11-24 17:00
ttjl7    發表於 16-9-25 23:13
bosch    發表於 15-9-25 17:40
wcpcelia    發表於 15-9-7 16:03
923Rabby
|
請問怎麼買的?

roger0202
|
回覆 923Rabby 的帖子

有2間免稅店都有online shop 的, lotte and shilla... 你去play store download 個app, 再申請做會員, 之後可以download 績分用來買野嫁啦。記得出境日期同passport number 唔好填錯
923Rabby
|
唔該晒,等我試試先

|
原帖由 roger0202 於 15-09-03 發表

dakabb
|
原帖由 roger0202 於 15-09-03 發表

去韓國好多次, 今次先發現, 原來係網上免稅店買野, 平過 ...
韓文only??

roger0202
|
回覆 dakabb 的帖子

唔係嫁, 有韓文, 中文, 英文, 3個都可以賺績分, 如果你都有好多野想買, 就dl 晒3種語言。。。 haha, 攞盡優惠
Dwarfswing
|
我買個whoo 面模77 美金。你買好便呀。係米dl左好多積分先甘平 ?

dakabb
|
原帖由 roger0202 於 15-09-04 發表

唔係嫁, 有韓文, 中文, 英文, 3個都可以賺績分, 如果你都有好多野想買, 就dl 晒 ...
thanks... 請問應該揀边度pick up? 我坐OZ...

roger0202
|
回覆 Dwarfswing 的帖子

其實第一次登記送既績分就最多, 新會員績分, 填passport 資料又送, 每星期又送, 每日都送, 而且每日入去玩游戲都有績分送。 每個人送既分都係差不多嫁, 我好努力日日login 去賺績分。 hehe
roger0202
|

你買野比完錢, 填好離開坐既航班, 佢就會自動安排你去最近你閘口既counter 攞嫁啦, 唔洗擔心
roger0202
|
而且我自己覺得, 去online duty free 買d 係貴既skincare 比較抵, 我買雪花秀既first care serum, 香港賣880, 90ml, 依家我買係唔洗500, 哈哈哈, 差不多係買1送1, 但我買既ahc 保濕mask, 網上除開一盒係150, 但明洞專門店做promotion, 買1送1, 抵過我係網上買, 因為d 貴既牌子, 係一定無咁抵既promotion. 最多9折。 不過網上買, 就無sample 送。 呢個係唯一既缺點。
chu0903
|
roger0202 發表於 15-9-3 20:45
去韓國好多次, 今次先發現, 原來係網上免稅店買野, 平過去舖好多。 分享下今次既戰利品先。。。 1 clari ...
直接係機場攞完就飛返香港, 又唔怕overload..??
點解唔怕overload???

roger0202
|
回覆 chu0903 的帖子

因為係check in , 寄晒行李, 過晒海關, 去到閘口先攞貨嫁
jemswin1    發表於 15-10-10 13:48
huneybaby
|
想請怎樣用D分。另外遊戲在哪裡玩,揾唔到,唔該!

fionlei88
|

roger0202
|
回覆 huneybaby 的帖子

游戲o係會員活動裡面就有嫁啦, 另外d 績分金錢, 當你確認買咩之後, 比錢前佢會比你話比你知有幾多績分可以用, 你tick 左佢自然就會扣d 績分當錢洗嫁啦。
Ke_man
|
回覆 roger0202 的帖子

我過2星期都會去首爾, 已經開始係網上DUTY FREE度買野, 真係大出血!!!

但我想睇下JM你有無咁既情況, 我都買左2支sulwhasso first care 90ml, 買個時佢有個PROMOTION話會送一套SAMPLE, 但我依家係張單度唔見有寫個套SAMPLE既資料, 怕到時會無左.....你有無咁既經驗? 本來想去客服度問, 但又話我唔係VIP所以無LEE個1對1服務. 都唔知可以點.

另外, 我都想問下L BEAN其實有咩用架?
roger0202
|
回覆 Ke_man 的帖子

我之前買whoo toner&lotion set 個陣, 佢都有話買會送多套3枝既sample, 張單都無打嫁, 但最後攞貨時都有比, 所以我諗你應該唔洗擔心。 L bean 係你每日login 都可以賺20 個。 儲夠200 個就可以玩多一次輪盤呀 enjoy your trip