自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:唔明點解有D fr 開口埋口都話好愛自己個B,

原帖由 kamlam328 於 15-09-04 發表
唔明點解有D fr 開口埋口都話好愛自己個B,
但係帶佢地去街又話佢地麻煩,要放低俾婆婆嫲嫲湊,
去旅行又嫌冇 ...
我係,去邊都一齊,旅行都4次了。無得唔帶,老實,我都想同老公去拍拖。

男爵府

引用:Quote:kamlam328 發表於 15-9-4 00:41 唔明

原帖由 Siuchoi 於 15-09-04 發表
其實生咗小朋友唔等於我既人生只有小朋友, 反而我幾欣賞識得為自己分配好時間既姊妹,
唔係下下痴實個小朋 ...
應同!有時都要自己輕鬆吓,吾带住小朋友吾等於吾愛佢!

子爵府

回覆:kamlam328 的帖子

bb 一歲前我自己都少出街,一係爸爸媽媽輪流去街,一係自己請半日假去買下野但都係買bb野。大咗就多數帶埋bb去,同同學聚會、親戚飯局,bb都有出席,就算全部大人得佢一個小朋友都照去。

不過一兩歲後間中都有爸爸媽媽一齊去街唔帶bb, 因為我地喺屋企,佢會掛住玩唔瞓覺。

我地連外地旅行都冇去,最遠只去過離島,但都帶埋bb去。

男爵府

回覆:你地係咪去到邊都會帶住自己的寶貝B去

間唔時抖下氣我覺得都係正常嘅....但我識有人開口埋口好錫好錫,但仍然過自己生活,個女長期喺嫲嫲屋企住,極小會湊番自己屋企。放假帶個女出街玩一個下午,黃昏就擺番喺嫲嫲度自己再出街....第2朝瞓醒再搵個女,見人就話自己湊女好辛苦,都唔知邊個辛苦。
呢啲我就不敢恭維喇....

男爵府

回覆:你地係咪去到邊都會帶住自己的寶貝B去?

呢d又係花生post黎
我覺得放低個b比信得過既人湊 2公婆去拍下拖 去幾日旅行 唔等於唔愛自己細路
愛唔係24小時對住佢就等於好愛佢
唔可以單純睇一面就去judge人地

首頁

尾頁

跳至