懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

收到姑娘打嚟話我血糖高,下星期要返醫院見醫生,原本上次剛剛轉介健康院覆疹,之後都無得去要返醫院覆疹,想問吓見醫生之後要點做?係咪要買部機曰曰篤手指? 真係好唔開心忍唔住...

男爵府

回覆:飲糖水中咗招,好唔開心

唉,我都係今日收到電話中左,超唔開心,我都唔知點,連嘢都唔想食⋯⋯唉⋯⋯

別墅

回覆:northernpole 的帖子

我都係,本來帶咗個蘋果返工食,聽完電話咩都唔想食... 唔知自己個度數高唔高,好擔心驚血壓都高埋...

複式洋房

我都中左,要開始篤手指,見營養師

男爵府

我今日都收到電話中咗,飲糖水後8點幾,高啲啲,下星期要返去見醫生

大宅

回覆 傻喵喵 的帖子

想問下你係幾時飲糖水架?
因為我係1sep飲完...唔知幾時會收到電話,,,,

別墅

回覆:kate3414 的帖子

我高咗好多好擔心... 唉...
篤手指痛唔痛呀? 一日篤幾多次?唉...

男爵府

飲完糖水後幾時收到通知架?

男爵府

我都中左

已見營養師同入左1日日院~

而家要跟餐單食野, 同埋一個星期篤2日手指, 每日篤3次~

篤手指就唔痛既, 但我跟餐單食都超標, 呢下先頭痕

男爵府

引用:回覆+傻喵喵+的帖子想問下你係幾時飲糖水架

原帖由 emilytam826 於 15-09-04 發表
回覆 傻喵喵 的帖子

想問下你係幾時飲糖水架?
我就9月1飲,今日下午收到電話

大宅

引用:收到姑娘打嚟話我血糖高,下星期要返醫院見

原帖由 傻喵喵 於 15-09-04 發表
收到姑娘打嚟話我血糖高,下星期要返醫院見醫生,原本上次剛剛轉介健康院覆疹,之後都無得去要返醫院覆疹, ...
.去醫院係見營養師,教你點少食多餐,計食嘢份量,然後教點用血糖機。一星期篤兩日手指,每日四次,之後我只再見過一次營養師,食得好無超標就唔駛再見。產檢改去醫院,耐過健康院好多。要俾糖尿姑娘check record,要當面篤俾佢睇同check機,睇下你有無講大話。有啲人話食咗餐都唔理想要入院食幾餐,醫院幫你度。但我好聽話,未超過。總的來說,開頭好唔開心,戒口之後慣咗其實無嘢,篤兩日唔咪多,但始終煩過無嘢好多。其實少食多餐,少汁少甜,食咩都得。結果肥b唔肥媽 ,都幾好。

男爵府

引用:我高咗好多好擔心...+唉...篤手指痛唔痛呀

我高咗好多好擔心... 唉...
篤手指痛唔痛呀? 一日篤幾多次?唉...
你幾高啊?我問話見醫生先講⋯⋯唉⋯⋯好唔開心

男爵府

引用:Quote:原帖由+傻喵喵+於+15-09-04+發表收到

原帖由 peonybibi 於 15-09-04 發表
.去醫院係見營養師,教你點少食多餐,計食嘢份量,然後教點用血糖機。一星期篤兩日手指,每日四次,之後我 ...
唉⋯⋯我都冇諗過自己會中,我仲有個大兩歲幾,點得閒入院啊

別墅

回覆 cholewong29 的帖子

我個時做個姑娘有話,,下午4-6點留意電話,如果冇收到就冇事,
叫我地吾洗打反黎問..
我係威院飲,吾知係米間間都一樣

大宅

回覆:northernpole 的帖子

其實我16wk就中,一開始唔開心,覺得好煩,但耐左,控制到走糖少澱粉質,其實又無咩野…係日日篤手指仲會痛囉

我係東區「入院」,其實只係去樓下見營養師和樓上睇video...3個鐘咁就屈左我俾入院費

別墅

引用:Quote:原帖由 傻喵喵 於 15-09-04 發表我高

原帖由 northernpole 於 15-09-04 發表
你幾高啊?我問話見醫生先講⋯⋯唉⋯⋯好唔開心
我自己打返去問,over 10呀... 真係好擔心又好唔開心...

男爵府

引用:Quote:原帖由+northernpole+於+15-09-04+發

我自己打返去問,over 10呀... 真係好擔心又好唔開心...
唉⋯⋯因為我阿媽係護士,間唔中返娘家都會篤下手指,無空腹都只五點幾,從來冇高過,所以真係關大肚事,我仲一直勁鍾意食甜嘢⋯⋯

別墅

引用:其實我16wk就中,一開始唔開心,覺得好煩,

原帖由 sandycoocoo 於 15-09-04 發表
其實我16wk就中,一開始唔開心,覺得好煩,但耐左,控制到走糖少澱粉質,其實又無咩野…係日日篤手指仲會痛 ...
吓點解要入院咁嚴重? 唔係返去見醫生咋咩? 其實我不嬲都鍾意食零食甜品果啲,但有咗bb其實食少咗好多,嚟緊要全戒架喇, 真係太掉以輕心喇..唉...

男爵府

我14週咋,而且懷孕以來根本冇胃口,之前仲輕咗,都未追回,唔知點解咁都中

複式洋房

我下星期去飲糖水,有d驚添,我少食甜野但食好多飯同澱粉質

首頁

尾頁

跳至