自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近有無人喺 CSL 續約?10GB data plan 要 $279 兩年 contract 抵用嗎?

大宅

引用:最近有無人喺 CSL 續約?10GB data plan 要

原帖由 Tzwingtin 於 15-09-10 發表
最近有無人喺 CSL 續約?10GB data plan 要 $279 兩年 contract 抵用嗎?
以用CSL嚟講,應該弟

禁止訪問

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 Tzwingtin 於 15-09-10 發表

水晶宮

Tzwingtin 發表於 15-9-10 12:41

本身用開PCCW-HKT
前年續約2年 174 + 12 tunnel fee = 186 有5GB+5GB 共10GB 4G plan
最近來電加價至298 + 18 tunnel fee = 316 有6GB+4GB 共10GB 4G plan

免3個月月費, 但係除開24個月來回贈
送Nova 無葉風扇 (價值1380)
- 前年見到有團購都係7xx咋

基本上, 合約內容冇變
月費收多接近100
質素好o左定差o左就有目共睹喇

如果唔續約, 下個月開始要交401/月 (389+12), 因為特別回贈跟合約, 完約就冇

我諗唔想任人魚肉, 就只有轉台一途了

wcpcelia    發表於 15-9-10 15:15

大宅

引用:最近有無人喺 CSL 續約?10GB data plan 要

原帖由 Tzwingtin 於 15-09-10 發表
即1010?

別墅

引用:Quote:原帖由+Tzwingtin+於+15-09-10+發表

原帖由 玉桂狗BB 於 15-09-10 發表
即1010?
我都唔知 CSL 是否 = 1010

別墅

回覆:Tzwingtin 的帖子

$279 這個價錢都喺計咗優惠及回贈後嘅每月平均價。我都有考慮過轉台,但唔知轉乜嘢台好!好似間間嘅質數都差不多

水晶宮

Tzwingtin 發表於 15-9-10 21:56
我都唔知 CSL 是否 = 1010

同一集團, 但不同品牌

別墅

Candy_CHUNG_LAU 發表於 15-9-10 13:02
本身用開PCCW-HKT
前年續約2年 174 + 12 tunnel fee = 186 有5GB+5GB 共10GB 4G plan
最近來電加價至298 + ...
我而家無約.. CSL sell我6GB 4G plan
298 + 18 隧道 = 316/月

點解JM你有額外4GB data嘅??

水晶宮

kwongsuki 發表於 15-9-11 12:00
我而家無約.. CSL sell我6GB 4G plan
298 + 18 隧道 = 316/月

唔知呀, 不過我都仲諗緊續唔續好, 間間都唔平
除非唔用4G plan 喇

btw, 無約要交幾錢?
我應該389+12=401
(相信會無左送5GB)
只有5GB data 用

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Tzwingtin 發表於 15-9-10 12:41

岩岩續左, 都係279.

之前問左ST, 仲貴的. CHINA M 都只係平少少, 未用過, 吾知收得好吾好, 差少少錢費事博.

而家間間收費都差吾多, 係屋企同OFFICE 收到就算了

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

$279 差唔多啦, 我都用梗 csl , $259/10 G, 如果 加$20我會續,

吾知其他好吾好, 價錢又差唔多

複式洋房

回覆:CSL 續約

其他台仲貴!

水晶宮

瀟灑走一回 發表於 15-9-11 12:30
岩岩續左, 都係279.

之前問左ST, 仲貴的. CHINA M 都只係平少少, 未用過, 吾知收得好吾好, 差少少錢費事 ...

問左續約部, 唔要Nova 風扇的話, 可Rebate 多$390 都係打散24個月回贈比你
即(316*24)-(298*3)-390

即262.5/month

wcpcelia    發表於 15-9-11 16:20

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都剛續左279/10gb

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 15-9-11 15:21
問左續約部, 唔要Nova 風扇的話, 可Rebate 多$390 都係打散24個月回贈比你
我係吾要風扇+送的4GB, (我每個月都係大約用2~3GB, 2.5又驚吾夠用) ,只要左6GB, 佢送3叔的TAB 3

男爵府

熱血勳章

勁抵

大宅

我已安排左one2free轉左sun mobile, 試左sunmobile $96無限plan先, 如果真係頂唔順個速度,我才你sunmobile upgrade返做真正4G plan

PS. sunmobile其實咪又係用csl個網絡,但平D囉

大宅

引用:Quote:瀟灑走一回+發表於+15-9-11+12:30+岩

原帖由 Candy_CHUNG_LAU 於 15-09-11 發表
甘好抵wor,宜家間間都超貴

大宅

回覆:samji 的帖子

$96 連隧道費嗎?

首頁

尾頁

跳至