夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇左自由果邊既post, 好大感慨!
感慨香港人睇野只睇一面,唔多方面去睇,唔顧及!
有d甚至去睇戲甘睇!

小三係唔岩,係討厭,我自己都好憎小三(極之討厭)。
但作為外人既你地需要甘樣做嗎?

甘樣真係伸張正義?

甘樣真係幫到大婆?

甘樣就係抱打不平?

係度post係因為哩區太多jm有因為C6有外遇或兩夫妻有問題而出Post, 但眼見好多人講野完全好似唔洗負責任甘,鍾意就加把口,冇思前想後先答人。

你地要知道你地一句說話好影響對方既決定,分分鐘對方因為你一句說話真係同C6分開,可能明明無野,到最後導致人地家庭破裂,你地就係罪魁禍首。

果邊自由區有d人重有時間去起人地既底,點解唔將有既時間去做義工,真係落手落腳去幫人。

在這如果件事係真既,這人地大婆可能根本一早知對方存在,甘多年人地都唔出聲,你地作為外人做咩要甘多事起人地d家事出來呢!

甘樣其實同將人地明明結左“蕉”既傷口再抓傷或在傷口上撒鹽有咩分別!

人地大婆從來都冇主動提過一句,可能人地就係唔想將件事卑人知,人地已經覺得好痛苦。

試諗下自己既老公已經要同人分享,邊個女人願意,既然唔願意,但作為當時人都唔出聲,甘多年都唔去做任何野一定有佢原因。

但你地就反而好似好正義甘起哂人地底,將件事公開哂,你叫人地大婆既面放邊度呢?人地重要係公眾人物,叫人將來生活點算呀?

小三係可恨,可恥!

但你地試諗下如果件事係真,件事甘樣見左光,甘樣姐係逼男主角去面對去選擇,如果到最後男主角選擇左小三,甘大家重覺得係幫左大婆嗎?

甘樣反而助長左小三tim, 因為佢真係得賞所願終於擁有到男主角。

在這好想同大家講如果身邊有人因外遇而面對困局,千萬不要搧風點火,意見係要卑,但真係要小心講野,一句說話可以令人地既家庭破裂架。

同埋真係唔好隨便叫人離婚。
要知道一段婚姻得來不易

相遇,相識,再相愛,到最後能結果,談何容易?

而作為當時人既你,作出離婚決策時真係要考慮清楚。

大宅

Lam-美咲 發表於 15-9-12 04:17
睇左自由果邊既post, 好大感慨!
感慨香港人睇野只睇一面,唔多方面去睇,唔顧及!
有d甚至去睇戲甘睇!

完全認同, 我係另一個JM既POST, 只係給予1D正面既支持比樓主 (叫JM唔好諗太多, 再搵方法同C6磨合之類)
都比其他人圍插話我 D人無論點地不停叫樓主離婚.. 放棄..
唉.. 無言

男爵府

回覆:Lam-美咲 的帖子

講得真係好,深有同感,我想尼個平台最開始既用意都係想大家俾多d正能量,而唔係單單打打,假虛張正義甘,有d人連事件真相都搞唔清,就係度亂發表,可能香港係個言論自由的地方,講野可以唔洗負責,但有冇人想過自己呢番說話對人會造成什麼後果,你講得痛快但聽個d人呢?我算係呢度領教過了,所以都係睇完就算。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:對小三事件的感慨,純呻!(不喜勿插)

上網世界何需太認真
真亦假時 假亦真
真真假假誰知
未食粒花生睇下未算 離唔離婚好個人選擇
有人中意開心過日子 有人中意喊住過
你既選擇如何 日後既路也必如何
個男/女 值唔值得你無限付出同包容 得當時人先知
世界上無後悔藥食

mamacy    發表於 15-9-13 22:40
mychungyi    發表於 15-9-12 13:00

男爵府

遲左過去…睇唔到添…

不過,上網既野,由出帖果刻,已經要預左有唔同既聲音,如果心靈脆弱既人,我只建議佢地返去同d只講岩聽說話既人講,無乜要響科林去要人認同…

大宅

引用:遲左過去…睇唔到添…不過,上網既野,由出

原帖由 hello_kristy 於 15-09-12 發表
遲左過去…睇唔到添…

不過,上網既野,由出帖果刻,已經要預左有唔同既聲音,如果心靈脆弱既人,我只建議 ...
jm你搞錯左啦!
你冇過去睇,唔明事件既
成件事係有位jm爆料話某一位BK jm係人地小三,之後成班人就好似癲左甘起哂人既底

男爵府

引用:Quote:原帖由 hello_kristy 於 15-09-12 發

原帖由 Lam-美咲 於 15-09-13 發表
jm你搞錯左啦!
你冇過去睇,唔明事件既
成件事係有位jm爆料話某一位BK jm係人地小三,之後成班人就好似癲 ...
咁精彩!!!
睇黎我錯過左太多喇!!!

子爵府

請問係邊一個POST?

子爵府

bk好多人郁d就叫人離婚架,認真你就輸了

大宅

回覆 Lam-美咲 的帖子

講得無錯

首頁

尾頁