網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解咁多jm被盜ac
之前有冇授權過d咩野app定網站開過tb?

上個月屋企人有個起碼冇用大半年的tb ac連支付寶(冇做實名)被盜
最後只拎得返tb個ac,
個ac一直只會用pc login,
都諗唔到究竟係點樣可以被盜

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:求救:支付寶帳號被盜取了!

我都剛剛被人盗取了

琥珀宮

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩,咁多jm被盜戶口
想問下各位苦主,你地係咪都無做實名認證架?
淘寶如何通知你被盜戶口?
Thx

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:

原帖由 appleyuen 於 15-09-19 發表
淘寶send email通知你?

複式洋房

回覆:evangeline0913 的帖子

其實我都試過實名認證,但是試過好多次都上傳唔到證件相先放棄。
我收到email通知我話有不尋常登入,我都即時登入帳號但是已經俾人改咗密碼。仲要收到我48小時後更改登入email申請時,我都第一時間報失信用卡。打電話去信用卡中心話冇不尋常過數先鬆一口氣咋!
到打電話去香港客服,個位職員都好快查到我帳號情況,仲問咗我一連串我以往交易嘅事,確認係帳號本人,就話我帳號已經被人實名登記晒所有嘢,綁定咗一個美國電話,登入地點係美國,仲話唯一辦法係申請永久凍結帳號。佢仲幫我轉駁去支付寶客服去申請永久凍結帳號,好彩係冇錢係支付寶所以冇損失。個職員仲提醒我
話叫我更改晒啲email嘅密碼同檢查有冇木馬程式,結果我剷走晒啲嘢重新裝過。諗起都驚驚哋……

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 appleyuen 於 15-09-19 發表

原帖由 瑤瑤~ 於 15-09-19 發表
淘寶send email通知你?
yes

伯爵府

我早年已做了實名認證。
淘寶及支付寶最近先開返。

重開玩淘寶後,早年淘寶記錄及支付寶的錢都原封不動。
我唔知是否因實名關係,騙徒寧取易捨難,不盜用實名,反而盜沒實名的戶口。

還是我好彩吧!

想問問:有jm是已做實名,有被盜用嗎?

大宅

引用:我早年已做了實名認證。淘寶及支付寶最近先

原帖由 rello 於 15-09-19 發表
我早年已做了實名認證。
淘寶及支付寶最近先開返。
我都被偷,搞左一振,吾比返個淘寶戶囗我

侯爵府

用開卡比錢如果被人拿左個ac會吾會出事??即話都吾好用卡比錢安全d?

子爵府

我都比人偷咗A/C

複式洋房

我都剛俾盜用呀!都唔知點好!大家小心D呀!

公爵府

咁多嘅

大宅

我係用支付寶購物咭, 損失極都係幾百蚊.
我估用信用咭果D戶口易俾人盜取.

洋房

回覆 evangeline0913 的帖子

同你一樣,我今日都比人盜用兼做埋電子證書,我戶口無餘額,應該無損失,佢重做埋電子證書有乜用,好驚用我戶口做犯法事!

洋房

回覆 evangeline0913 的帖子

請問邊個電話,我都打去凍結。

別墅

same here 佢要我提供證明文件,真實姓名… 結果我開個新account 算

大宅

我近排都入唔到陶寶,話賬號和密碼不付,我覺得都係比人盜用左,但我自己冇做任何邦定,但唔記得有冇做實名認證,因好耐之前用回鄕證upload唔到,現在可以點做?

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

volcano16 發表於 15-9-25 11:08
我近排都入唔到陶寶,話賬號和密碼不付,我覺得都係比人盜用左,但我自己冇做任何邦定,但唔記得有冇做實名 ...

打去淘寶HK 涷結戶口先....睇下攞唔攞得番
如果無損失GE, 再開個新用啦....

Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

岩岩都發現俾人盜帳號了
改曬我pw email連電話都1字頭
平時我用信用卡俾$$
會不會偷左我visa資料ga
好驚

首頁

尾頁

跳至