興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問Dropbox突然用唔到,話要升級,係咪一定要?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:Iris-Lo 的帖子

如講緊 app 更新,因保安/設計而要用戶更新係好正常事。

你唔常更新app?

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

珍珠宮

引用:請問Dropbox突然用唔到,話要升級,係咪一

原帖由 Iris-Lo 於 15-09-18 發表
請問Dropbox突然用唔到,話要升級,係咪一定要?
點解咁抗拒更新app? 好多時更新app係堵塞一啲保安漏洞,keep住更新會比較安全

大宅

引用:如講緊 app 更新,因保安/設計而要用戶更新

原帖由 linggo 於 15-09-18 發表

你唔常更新app?
我明白apps要更新,但依家係入dropbox時問要唔要“升級”,唔係play store 問要唔要更新,平時千尋或天天動聽都會問要唔要升級,但聽閒好多人按升級就出事

公爵府

引用:Quote:原帖由 linggo 於 15-09-18 發表如講

原帖由 Iris-Lo 於 15-09-18 發表
我明白apps要更新,但依家係入dropbox時問要唔要“升級”,唔係play store 問要唔要更新,平時千尋或天天動 ...
我冇用 Dropbox ,唔知係咪一定要升級先用到

一般 app 我都係除非用唔到,如果唔係多數唔升級,因為好多時見 D 評價話新版問題多多,同埋一般 app 好少會因為保安或者安全問題升級,app 既安全問題佢只要過到 Google 上架果關就夠,最緊要上到架搵到錢 ,升級多數係加左 D 新功能或者靚畫面,唔需要既話升唔升都冇所謂

大宅

引用:如講緊+app+更新,因保安/設計而要用戶更新

原帖由 linggo 於 15-09-18 發表

你唔常更新app?
唔好意思,我想另外問一個問題,如果Dropbox email 通知話帳號已滿,暫停同步,係咪哋相片太多,儲存已爆?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆:Iris-Lo 的帖子

既然係dropbox 已通知升級,就係舊版已去到非更新不可地步。

邊方面檔案佔用最多,大部份都係相片,用電腦同步下載去備份刪減較安全。

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

引用:既然係dropbox 已通知升級,就係舊版已去到

原帖由 linggo 於 15-09-19 發表
既然係dropbox 已通知升級,就係舊版已去到非更新不可地步。

邊方面檔案佔用最多,大部份都係相片,用電 ...
Thanks

首頁

尾頁

跳至