夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:一切由澳洲開始的故事 (超超長)

追!

大宅

引用:(四)忘記了過了一天或兩天,我收到一個電

原帖由 monitorcc 於 15-09-23 發表
(四)
忘記了過了一天或兩天,我收到一個電話訊息來自澳洲電話send比我,內容是我是A的女朋友。哇!青天霹 ...
講到尾,即係佢哋瞓埋一間房,仲唔認有嘢,簡直當你白癡

大宅

算吧啦

大宅

引用:Quote:原帖由 monitorcc 於 15-09-23 發表

原帖由 相約1997 於 15-09-23 發表
講到尾,即係佢哋瞓埋一間房,仲唔認有嘢,簡直當你白癡
因為那時我一直覺得有A係好純品所以........不過我的笨沒有停下來

大宅

引用:Quote:原帖由 相約1997 於 15-09-23 發表講

原帖由 monitorcc 於 15-09-23 發表
因為那時我一直覺得有A係好純品所以........不過我的笨沒有停下來
等你繼續分享

大宅

引用:Quote:原帖由 monitorcc 於 15-09-23 發表

原帖由 相約1997 於 15-09-23 發表
等你繼續分享
謝謝你愿意看,還有好長。因為我和A最後一起了十多年。我朋友說我的故事好係tbb 劇情

男爵府

等你

大宅

回覆 monitorcc 的帖子

是好睇過TBB劇

大宅

引用:回覆+monitorcc+的帖子是好睇過TBB劇

原帖由 chingk 於 15-09-23 發表
回覆 monitorcc 的帖子

是好睇過TBB劇
真正嘅好戲係喺幾年之後

子爵府

加油~~~JM SUPPORT YOU!

子爵府

追!相信樓主現在活得很好,之前不快回憶過去了

大宅

(五)
當我知道件事果一個星期,真係極度傷心亦不知道如何是好。究竟我應該信定唔信A好呢?嗰一個禮拜就瘦咗十磅,返工都係喺度喊好彩嗰陣時剛剛畢業小妹妹一個同事們知道我發生感情嘅事都體諒我及幫我分析。其實A所講嘅理由係好牽強但係四年多的感情就要付諸流水嗎?當然我亦不斷追問A一次又一次究竟佢有冇同J一齊有冇再對我唔住嘅嘢,而A就不斷同我道歉佢只不過唔知點樣拒絕J而犯下大錯。因為呢件事我父母都知道我讀書時已經開始拍拖了,佢哋冇比壓力我。我爸爸仲同我講人誰無錯,如果A係真心改過都可以比次機會佢。另外因為我一直以來同以前中學嘅老師都一直有聯絡,係呢件事上告訴了其中一位我尊敬的老師知道,希望佢可以俾啲意見及教導我應該點做。但係其實自己個心除了傷心之外亦都唔捨得呢段感情。我一直問我老師唔係有浪子回頭金不換嗎?我老師說浪子回頭時有的但不是現在。係一路糾纏嗰幾日,A說為了清楚明白佢會叫J去驗孕。大家可能會問點解呢唔係話冇做過對我唔住嘅嘢嘅咩?A告訴我有一天因為我和他吵架所以佢飲咗酒而J趁機親吻抱着他但係A好肯定話冇同佢發生性行為。叫J驗孕只不過係確保所有野清清楚楚而已。

以前一直逃避與A分隔兩地嘅問題,我覺得其實自己都有些責任。如果我答應申請澳洲永久性居民就不用分隔兩地發生這事情。我問A佢點可以證明佢係真心代我給改過,A答應我不再繼續餘下一年的課程及回國。但係始終我一個係香港已佢係馬國都是有分隔兩地問題。所以最後決定我嘗試用半年時間去獅城找工作而A也一起去獅城工作。原因係獅城同香港好似還有A家住在好近獅城的馬國所以比較方便。我一直相信一個人如果能在其他人面前承認自己的過錯就代表嗰個人係真心改過,所以我要求A親自來香港同我父母認錯。A亦都同意。

當A在安排回國嘅時間(剛巧是學校寒假),我唔記得太多細節因為已經係十多年前的事,那時候A告訴我因為J之前已經買了機票會stop over 獅城打算玩幾天再回大陸,原來是A之前建議的(事情未爆發之前)A仲離譜到邀請J住在他馬國的家。所以A話佢唔能夠現在告訴J不能帶J去玩,要負責任。我真係火燒心。但係又可以點我唔同意但佢覺得佢不能突然掉下不管,我只能忍耐。A答應我會在送J回國時和她說清楚所以事情。

大宅

(六)
之前我一直都有A嘅email信箱密碼,奇怪了突然不能在login 。我問A為什麼,A就話佢都唔知點解亦都不能取回email信箱密碼所以A就話不如開個個新嘅email Account啦。咁我咪幫佢開個新Account喎。不過我一直都覺得奇怪及懷疑但都係果句如果唔信就分手,唔捨得分手就要信住先。

忍耐到J回國,A要到香港嘅時候來了。A跪下來對我說佢以後都唔會犯錯一定會拒絕其他女仔。當A面對我父母,我父母亦都冇為難佢只係告訴佢希望佢真心改過及好好照顧我尤其是到了獅城,這些A都一一答應。

A來香港幾天我帶他周圍去玩,當我哋搭緊車去山頂時我收到J嘅電話訊息,內容如下 \"I am his girl friend but not the winner. You become his friend but not the loser.\" 當時A坐在我身旁我馬上給他看,J還嘗試是打電話給我不過我沒有接聽電話。A話唔係事實可能J只是打算破壞我地。心機很重的人。如果當時A不是坐在我身旁我相信我可能會相信呢個信息我講嘅嘢。

大宅

引用:加油~~~JM+SUPPORT+YOU!

原帖由 d_yeong 於 15-09-23 發表
加油~~~JM SUPPORT YOU!
多謝你

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

大宅

(七)
A返去後,我都要開始準備去獅城。雖然好多朋友都唔贊成我咁做因為怕我會再次受到傷害,但係我個是覺得自己有責任所以如果唔去努力修補關係我會後悔。第一件事要做嘅係辭職。有一天,收到一個電話打來找我系A爸爸。A爸爸問我有什麼打算,來到獅城找什麼工作。A爸爸還說為什麼不可以繼續分隔鄰地拍拖呢?A爸爸話他兒子年紀還小如果我依家去獅城佢個仔未必有能力照顧我。我告訴A爸爸我會自己找工作做給地方住還有如果我半年都搵唔到野做,A就會到香港找工作做。之後從A口中得知,原來佢爸爸唔希望我去獅城因為怕我要A照顧影響佢事業。不過最後A還是寫了封信給他的家人告訴他們我們自己的計劃,還有我並沒有打算要A照顧。我是打算自力更生的。

到達獅城前,A幫忙找地方住所以幫我借了一個一房一廳的單位居住。就係咁我就開始自己住,好好彩搵咗三個禮拜工就搵到工作了。感情上也不錯,不過我沒有好似以前咁100%相信佢了。

題外話A爸爸係獅城有公司的。

水晶宮

未結婚已搞到甘複雜,真係應該停-停,諗-諗。不過support 你,加油!

男爵府

複式洋房

複式洋房

十幾年前已經咁複雜...你地應該拍拖都幾辛苦,好想知最後結局係好定壞

首頁

尾頁

跳至