婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

以前做女好中意過節 去呀嫲度 個個嘻嘻哈哈 食完就join朋友下場 而家結左婚 好驚過時過節 唔想去99屋企朝聖 無氣氛無笑聲 唔話你當行運 食完快手快腳想走
雖然我今年避得過中秋但黎緊做冬呀 聖誕 一諗就想喊
我都唔想發放負能量 祝大家中秋節快樂

珍珠宮

回覆:你地會唔會都有呢個感覺?

哈哈。。我諗尼度都好多jm一樣,愁完今餐,開始愁梗下一餐啦~共勉之啦!

BabyGirl0303    發表於 15-9-27 21:17

別墅

引用:以前做女好中意過節 去呀嫲度 個個嘻嘻哈哈

原帖由 BabyGirl0303 於 15-09-27 發表
以前做女好中意過節 去呀嫲度 個個嘻嘻哈哈 食完就join朋友下場 而家結左婚 好驚過時過節 唔想去99屋企朝聖 ...
agree

禁止訪問

畀面勳章

大宅

回覆:蘿絲頭 的帖子

乜事呀?
算啦,奶奶這東西,認真便輸

複式洋房

別墅

引用:我今晚食到一肚氣,亦比99當住全家大大声斥

原帖由 蘿絲頭 於 15-09-28 發表
我今晚食到一肚氣,亦比99當住全家大大声斥責!老實講,今晚有少少自殺嘅衝動!

...
發生咩事?為呢種人死唔值得呀

琥珀宮

BabyGirl0303 發表於 15-9-27 19:04
以前做女好中意過節 去呀嫲度 個個嘻嘻哈哈 食完就join朋友下場 而家結左婚 好驚過時過節 唔想去99屋企朝聖 ...

其實如果佢屋企氣氛正常,都ok嘅,但每次去到都見到99閙人,氣氛好差,間屋又黑黑沉沉,食完阿仔都嗌走人,坐多陣都嫌多

複式洋房

Same here.
同6299做節佢地話去茶餐廳,食又食唔飽&唔好食,又無野講,最後食左半個鐘佢又話自己頭暈要走,62想去睇下花燈舞龍都唔得。不我就甩難,返婆婆度繼續做節~

別墅

過時過節邊會鍾意見到6299 呀

大宅

哈哈哈,你唔講我又無諗起,講起又好覺

別墅

引用:以前做女好中意過節 去呀嫲度 個個嘻嘻哈哈

原帖由 BabyGirl0303 於 15-09-27 發表
十分同意!!!!!

男爵府

最怕就係佢以為自己煮餸好好食,每次過都會整,仲要係咁叫人食。

別墅

已經反左面, 唔会再見,以前次次 見到6299加埋 佢地既 同性恋仔女, 再 加埋佢地既 同性恋人一同食飯 , 我真係好唔自在 , 而且永遠是c6和我埋單 .... 經濟上 佢地成班人當我水魚屈 . 倫理上, 变態至叫 我過契子女他們.....6299可以接受同性恋, 卻迫我去資助埋佢地的住屋...對我太多要求, 連唔肯過契, 也罵我自私, 不珍惜家人....
但C6仍死心塌地 帶埋我的仔女 每個星期去見佢地....

mamacy    發表於 15-9-29 07:58

複式洋房

回覆:蘿絲頭 的帖子

唔好亂諗野,加油呀。

大宅

BabyGirl0303 發表於 15-9-27 19:04

同你諗法一樣,以前好鍾意過中秋,過新年!而家相反,諗起就想喊!前日去99度做節,佢竟然連我個名都叫唔出,只係叫我阿邊個!勁無禮貌!我而家最憎係大時大節,成日要做戲,扮開心過節!見到佢想嘔!

別墅

引用:Quote:BabyGirl0303+發表於+15-9-27+19:04+

原帖由 mavis222 於 15-09-29 發表
同你諗法一樣,以前好鍾意過中秋,過新年!而家相反,諗起就想喊!前日去99度做節,佢竟然連我個名都叫唔 ...
我都試過 呀邊個! 仲要笑笑口話唔鬼記得你個名

大宅

同感呀,而家過節前幾日就頭痛失眠

伯爵府

我反而唔想返我媽度,氣氛極假,又負面!

反而男家一家都幾開心,似朋友咁!

不過最自在都係一個人過節

侯爵府

我的育兒心得勳章

今年中秋唔洗對住呀99個樣聽佢把聲,我地同左我媽過,勁開心!!嚟緊要應付佢餐生日飯我都會木口木面!!年年都係架喇,正日佢其他仔同心抱係唔會同佢食既,得我地兩公婆架啫,但請佢食佢又彈三彈四,連個蛋糕都可以彈足兩日既!!再之後新年有年初一我都係會木口木面架喇!!

首頁

尾頁

跳至