自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

如果兩個小朋友十幾歲, 成人咁既身高但又未成年.
應該點book房呢? 一間雙人房一家四口加床都好難瞓得晒.
兩間雙人房又點分配? 亞媽+女一間, 亞爸+仔一間?

以前小朋友細都可以雙人房, 大床就亞媽+仔+女瞓, 加床就亞爸瞓. E家大個咗都唔知可以點安排.
有冇jm教路? thx.

子爵府

引用:如果兩個小朋友十幾歲, 成人咁既身高但又未

原帖由 OM123321 於 15-10-06 發表
兩 ...
兩間房

伯爵府

媽+女,爸+仔。
仔女都十幾歲,唔好同房

伯爵府

一定兩間房啦,又或者睇下有無家庭房四張床果D

子爵府

回覆:一家四口去旅行

好簡單,book兩間房咪得囉,你都識講佢地大人咁既身型,姐係4個大人啦,去旅行唔係為開心 舒服既咩?

珍珠宮

我兩個都係女, book 兩間房, 兩姊妹一間, 我兩公婆一間。

珍珠宮

OM123321 發表於 15-10-6 12:28
兩 ...
我都係一家四口, 不過係兩個女~ 中學生~ 外地有D酒店係一房有3床 or 4床的~ 又或者家庭房~
再唔係book 一房但要求2床~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

兩 ...

我2個小朋友 (11 YEARS & 7 YEARS), 早2年前己是2間房<通常我BOOK 大床>
早期我同囡, 爸同囝, 今年佢地2個話要同一間房,
我同C6一間

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我兩個仔6歲同9歲,如果跟團一定會upgrade佢兩個,就多一間房,自己去多數book家庭房,或者果d兩間房各自有門口但房入面有多一道門可以過隔離房的。

,

象牙宮

兩間房, 亞媽+女一間 亞爸+仔一間 .

珍珠宮

2間鬆動點

男爵府

回覆:162 - 一家四口去旅行

我家3人去旅行, 通常我訂房時會 update下間房, 甘間房會大d , 有2床, 如你有updated左 房間, 通常酒店都會接受你多一個人住的。
當然早餐另一人要比 extra喇。

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

2 X 1X歲,

用阿爸阿媽個名各BOOK 一間房.

除非間酒店房offical 寫明係可以for 4 adults,

否則有咩事, 酒店自己保險唔包架

大宅

回覆:fid=162- 一家四口去旅行

瞓得好,兩間,唔洗諗

子爵府

surely two rooms la

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:OM123321 的帖子

12歲以上好多酒店已經定為成人價,你2個小朋友十幾歲,book 2間房好d, 多個厠所用都方便d。

大宅

2間房,會問下有冇家庭房/相連房

水晶宮

兩 ...
姊弟/兄妹?

我會夫婦/RM, 姊弟/RM

伯爵府

兩間房,一係service apartment! 兩房一廳三房一廳。

99dogdog    發表於 15-10-6 13:54

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:媽+女,爸+仔。仔女都十幾歲,唔好同房

原帖由 anniellm 於 15-10-06 發表
媽+女,爸+仔。
仔女都十幾歲,唔好同房
agree

首頁

尾頁

跳至