自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大家有冇幫小朋友搵過,效果如何,價錢係點?

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

外籍老公?

cake05    發表於 16-5-4 09:45

男爵府

引用:外籍老公?

原帖由 carrieylaa 於 15-10-12 發表
外籍老公?
Haha 打錯左,改左

cake05    發表於 16-5-4 09:46

伯爵府

回覆:外籍老師上門教英文?

外藉老師上門教英文,小朋友會響oral 同 comprehension有明顯進步,亦會學得整鬆開心。但外藉老師通常grammar 唔夠傳統老師捉得緊,有啲直頭隻眼開隻眼閉,就好似中國人教鬼老中文,覺得有少少錯係無可厚非咁。另外,如果外藉老師無響本地學校教過,佢地唔跟學校 syllabus咁教,雖則學到嘢,但不能應付於學校考試。我個小朋友就個係,小學前係外藉老師教,上小學都要向現實低頭,揾以前響英小教英文嘅老師教。

cake05    發表於 16-5-4 09:46

大宅

BK Milk勳章

回覆 蕃薯仔媽媽 的帖子

請問你之前請既外籍老師同香港老師既 hourly rate係幾多?應該話幾多先係正常?
Thanks.

男爵府

我而家搵緊,其實唔平,定出去English center 學好?

伯爵府

引用:回覆 蕃薯仔媽媽 的帖子請問你之前請既外籍

原帖由 janice007 於 15-10-12 發表
回覆 蕃薯仔媽媽 的帖子

請問你之前請既外籍老師同香港老師既 hourly rate係幾多?應該話幾多先係正常?
500/hour , 幼稚園級數咋,我唔知小學市價。
現在小組揾本地英小英文科老師也要近400/95mins, 但教嘅嘢係全面性,phonics, oral, grammar, comprehension, composition乜都教,好intensive咁上咗堂英文堂咁。

公爵府

畀面勳章

上門左1年,同樓上一樣,唔會跟香港學校課程,比較Free style,老師會教creative writing, 教d 英文發音既rule, role play, 玩card games, 玩住學oral, 會read story,會跟校際英文朗誦(唔會訓練到攞獎,仲之正正常常去到比賽有8字頭!),迫埋我同老師講英文

我非常滿意,其實唔會即時見咩效果,但我相信日積月累會有幫助!

男爵府

引用:上門左1年,同樓上一樣,唔會跟香港學校課

原帖由 kirstyau 於 15-10-12 發表
上門左1年,同樓上一樣,唔會跟香港學校課程,比較Free style,老師會教creative writing, 教d 英文發音既ru ...
How much per hour ? 同向邊搵?

禁止訪問

回覆:KAMAI 的帖子

大宅

引用:上門左1年,同樓上一樣,唔會跟香港學校課

原帖由 kirstyau 於 15-10-12 發表
上門左1年,同樓上一樣,唔會跟香港學校課程,比較Free style,老師會教creative writing, 教d 英文發音既ru ...
請問你小朋友幾大?老師幾錢個鐘? 可介紹嗎?

男爵府

回覆 janice007 的帖子

教我仔女(已中学)個是美国退休鬼婆, 來了HK幾年, $400/hr. 我無指引備佢. Free style, 但要多D Oral/discussion, 反而grammer 就留俾学校老師

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

我以前都請過,只係 for oral黎傾下講下就有顕著進步,反而教其他野,小女話好悶,教返轉頭→冇心機上堂

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kirstyau 於 15-10-12 發表上

原帖由 sweetpotatocat 於 15-10-12 發表
請問你小朋友幾大?老師幾錢個鐘? 可介紹嗎?
P4&1

大宅

其實有冇D係教成人oral㗎?因為真係好想學英文(只係會話),但係搵唔倒門路學,有冇人可以幫下我呀?

大宅

wfish 發表於 15-10-12 16:52

教我仔女(已中学)個是美国退休鬼婆, 來了HK幾年, $400/hr. 我無指引備佢. Free st ...

可以pm外籍老師資料比我嗎?

水晶宮

回覆 KAMAI 的帖子

400 per hour
oral only

複式洋房

wfish 發表於 15-10-12 16:52

教我仔女(已中学)個是美国退休鬼婆, 來了HK幾年, $400/hr. 我無指引備佢. Free st ...

可pm 老師資料?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 janice007 的帖子教我仔女(已中学)個

原帖由 wfish 於 15-10-12 發表

400 都好實惠吓

總有離別的時候

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至