想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我唔知有無post 錯區,我本來唔係計劃造人架,一直都有避諗住下年先生第二個(用套套),正常23號就黎,25號就有好小好小血,咁我以為黎m,跟住27中秋果日開肚痾咁就去睇左夜診開左啲止痾止肚痛藥,點知食左第日連果小小血都無埋,唔知係咪食左佢啲藥定點,第日一家出街忽然勁暈又想嘔,咁我即刻停食佢啲藥,但係就痾左成個星期,睇過中醫話我唔係有左,但係食左啲藥又係無黎,咁我就再去政府睇。佢要我驗孕驗大便驗血,19號先有結果,中間我驗過四次都唔係有左

男爵府

回覆:natalie520 的帖子

咁其實你想問咩?

子爵府

引用:咁其實你想問咩?

原帖由 cavy0511 於 15-10-14 發表
咁其實你想問咩?
未打完其實我想問有無可能咁耐都未驗到?

男爵府

其實排卵遲左就會遲驗到或者遲黎m, 不過戴套好難中, 除非你老公唔乖啦…

男爵府

通常見d人四五十日, 六十幾日先驗到, 係中間排卵中, 唔係中左但一直驗唔到
你如果怕可以去驗血, confirm無就睇中醫等佢快d黎

子爵府

引用:其實排卵遲左就會遲驗到或者遲黎m,+不過戴

其實排卵遲左就會遲驗到或者遲黎m, 不過戴套好難中, 除非你老公唔乖啦…

...
開頭我都咁諗,一直都有用套套應該唔會中,後來諗諗下有兩三次係無用但係邊日已經唔記得,一定唔係啱啱黎完果幾日

子爵府

引用:通常見d人四五十日,+六十幾日先驗到,+係中

通常見d人四五十日, 六十幾日先驗到, 係中間排卵中, 唔係中左但一直驗唔到
你如果怕可以去驗血, confirm無 ...
六十幾日驗到係點計?due day開始計?

男爵府

黎m係day 1計

子爵府

引用:黎m係day+1計

黎m係day 1計
咁講即係四五十日先驗到有好多?

男爵府

唔係話好多, 但久唔久都有

子爵府

引用:唔係話好多,+但久唔久都有

唔係話好多, 但久唔久都有
唉,唔係有左唔緊要,我驚係子宮有病咋

男爵府

你等多兩星期, 期間唔好do, 搵cb驗, 真係最後都驗唔到就可以肯定無架喇
咁就去睇中醫啦! 做女個陣我都試過無黎2個月

子爵府

引用:你等多兩星期,+期間唔好do,+搵cb驗,+真係最

原帖由 cavy0511 於 15-10-15 發表
你等多兩星期, 期間唔好do, 搵cb驗, 真係最後都驗唔到就可以肯定無架喇
咁就去睇中醫啦! 做女個陣我都試過 ...
講真我都係學生時期先試過咁,之後最多提早或遲幾日,無試過咁,除左有左我大仔果時

子爵府

引用:黎m係day+1計

黎m係day 1計
想問清楚啲,即刻由我8月23開始計day1?今日已經係day54?

男爵府

回覆 natalie520 的帖子

計CYCLE係由黎M第一日開始計

子爵府

引用:回覆+natalie520+的帖子計CYCLE係由黎M第一

原帖由 cavy0511 於 15-10-16 發表

計CYCLE係由黎M第一日開始計
即係我而家已經54day?

男爵府

係呀.......如果你一路都唔排卵,遲遲都唔會黎架...........

子爵府

引用:回覆+natalie520+的帖子係呀.......如果你

係呀.......如果你一路都唔排卵,遲遲都唔會黎架........... ...
但我見有其他jm講過就算唔排卵都會黎m......

男爵府

如你一切正常,正常排左卵先會黎M,咁先係一個正常既CYCLE
我見過有人有M但無排卵,但佢有多囊架

子爵府

引用:回覆+natalie520+的帖子如你一切正常,正常

如你一切正常,正常排左卵先會黎M,咁先係一個正常既CYCLE
我都有諗過如果唔係有左會唔會係多囊,但我以前一直都好正常

首頁

尾頁

跳至