家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

HI各位,

本人和家人聯名開了戶口,入了港元20萬
中銀介紹一個儲蓄計劃給我
說每年要多放7萬港元 (為期放3年),在第6年可拿約3萬多港元利息
保證回報率每年為3.19%
我不太懂是否值得投資,可給意見嗎? 謝謝!
而他們也說現行累積紅利及分期領款之息為年息5.5厘, 是有這麼多嗎?

謝謝!

男爵府

引用:HI各位,本人和家人聯名開了戶口,入了港元20

原帖由 shan1234 於 15-10-18 發表
HI各位,

佢都有sale我呢個。。佢話一次放49萬幾6年後拎60零萬走。。差唔多12萬息加利(如達到5.x%回報既話)。我同番我老公講,,大家都覺得就咁睇個銀碼好似幾吸引,但計一計年回報其實又唔算好咋bor。。加上鎖住咁多年,都係唔制啦。

洋房

kazakaza 發表於 15-10-18 13:28
佢都有sale我呢個。。佢話一次放49萬幾6年後拎60零萬走。。差唔多12萬息加利(如達到5.x%回報既話)。我同番 ...
其實都OK,6年都算快,但實際回報要睇下過往業績係唔係真係做得到
以前的我,守護每一位幼兒,帶給他們快樂
現在的我,守護每一個家庭,讓幼兒能在有保障的環境下成長

洋房

shan1234 發表於 15-10-18 12:57
HI各位,

如果講保証既每年回報率好似宏利算幾高,都有4%
睇下你想做中高回報,中風險儲蓄定係低回報,低風險儲蓄

以前的我,守護每一位幼兒,帶給他們快樂
現在的我,守護每一個家庭,讓幼兒能在有保障的環境下成長

首頁

尾頁