夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

我地拍拖3個左右佢就同我講要努力上堂轉部門,轉左後會多左ot 人工出多幾千蚊,個時仲同我去左好多地方玩,當係預支之後既拍拖約會。成功轉左之後初初都一星期見兩次,後來慢慢越來越少,而家有時成十多日先見面,平時通常一日一電,最多兩日,這一年多成日為左見面而鬧交,冷戰好耐,上幾個月仲分手,其實我一直都無放棄,諗住等佢下左啖氣再算,一等就四個月,最後和好了。有時我會諗係咪真係忙到咁,一返就十幾個鐘仲要on shift ,更離譜的有時連放假都要返去做野,更有時返兩更咁滯,又成日都提醒我佢好忙好累,搞到我成日亂諗,會唔會係有其它人,鐘意我點解成日都唔理我。巳經同自己講唔好煩佢咁多,佢有時間自然會搵我,但真係好難控制情緒,年頭簡直好似抑鬱咁,咩地方咩朋友都唔想去唔想見,究竟我係咪應該信任佢?

子爵府

回覆:有無JM 老公使/男友做紀律部隊

搵一個可以陪你的男友吧啦
你同空氣拍拖?

未經本人同意,請勿轉載內容!

複式洋房

eggpudding 發表於 15-10-25 17:33
搵一個可以陪你的男友吧啦
你同空氣拍拖?
而家有男友=無男友,一諗起就想 自己有時都會為他想籍口,係咪因為曾經傷害他太深,有一次因為見面問題我提出大家冷靜一段時間,佢就問返我有無其它選擇,又話我又再一次唔要佢,最後當然係無事,但之後開始無以前咁緊張我,同埋每次我發脾氣都開始唔太理我了。而家好猶豫,經歷左咁多先可以係埋一齊,究竟係比時間佢重新信任我,還是放棄好

子爵府

引用:Quote:eggpudding 發表於 15-10-25 17:33

原帖由 yoyogatown 於 15-10-25 發表
而家有男友=無男友,一諗起就想 自己有時都會為他想籍口,係咪因為曾經傷害他太深,有一次因為見面問 ...
你問自己想要咩
你要佢陪你佢陪唔到你呢個係事實
你地唔似拍左好多年拖穩定到唔使見
你自己都識講你有男友等於無
咁要黎做乜
唔係一句你又唔要我就心軟
一段感情兩個人都要付出
你係後面stand by 等佢俾時間你?
知道自己要咩/知道自己唔要咩

未經本人同意,請勿轉載內容!

瑪瑙宮

拍拖都唔緊您, 重等??

複式洋房

引用:Quote:原帖由 yoyogatown 於 15-10-25 發表

原帖由 eggpudding 於 15-10-25 發表
你問自己想要咩
你要佢陪你佢陪唔到你呢個係事實
你地唔似拍左好多年拖穩定到唔使見
講得好岩,我想要既唔係依d,遲遲下不了決心係因為自信心不足,覺得曾離婚就好難再找,而家有個基本條件算唔錯的,所以選擇一直忍耐。多謝你的意見,我想自己應該定個限期,搵機會好好溝通,無謂再拖。

男爵府

紀律部隊十幾個鐘on shift好正常,可能佢轉左去特別長時間工作既部門,所以先有津貼,如果佢唔搏唔去呢d部門,可以無咁辛苦,如果你愛佢,應體諒。

侯爵府

不論佢做咩工,都係睇你俾自己,俾佢幾大既信心。。。

大宅

我ex 係警察,一返有時要十幾個中,有時有嘢做又真係連放工都要返,好多時電話唔可以傾太耐,但他又未試過搵唔到wor , 我成日都打到比他,他會話做緊嘢,之後會打返比我!甘幾忙幾長時間每日都有放工時間,要見唔會見唔到,我同他一齊咁多年未試過你發生問題,他都要去training , training 仲好,果日準時放,我個人覚得他有機會有第二個或唔係甘鐘意伱,一個好愛伱嘅人點會捨得冷戰4個月,我身邊好多紀律部隊朋友,其實他們幾好玩。你要唸清楚

大宅

我ex 唔係普通pc 仔,近工時間嘟好亂成日當值,但真係唔會成曰都搵唔到

大宅

不過我從來冇為左他工作時間長同埋on shift 嘈他,其實你會不會太煩他怕左你

大宅

我老公係做紀律部隊,真係好忙,係會返十幾個鐘,on shift 仲成日放假突然要返工,我冇試過因為佢返工而嘈佢,因為明白份工係咁,要體諒呀。佢都唔想返工咁辛苦架,但冇計

複式洋房

咁又唔會搵唔到人,其實而家我都係一日一兩個msg , 佢見到時都會覆,或者通常返工前揸車時打黎講下大家當日行程。之前冷戰兩個月時佢巳話分手,雖然很愛我,但覺得我不懂得體晾他的工作,還很多要求,不想再鬧交了,好怕再一次給我進迫,分手對大家都好。剛好月頭我失業時喊晒咁搵佢,之後佢知我又唔食野,最後TUN我左成個鐘仲叩我出去,就係咁我地和好了。其實咁多年來,無論係朋友關系定情侶,每次我有事佢都第一時間幫我,就因為咁我相信佢係愛我的,但平時真係好冷淡。我自認自己有點依賴及急進,成日要男友陪伴同好心急發展(佢同我自己朋友亦有講過)。大家過去都有唔同既過去,我曾經離婚,對感情無信心令我常懷疑對方,而佢雖然未結過婚,但曾經有個十年既同居女友,因為她令他害怕再與人同居,怕女人在街大發雷霆(當然我沒有),現在問題是我不能完全信任他,不知如何是好

禁止訪問

複式洋房

小BB1990 發表於 15-10-25 20:45
轉邊個部門呀?
轉左做CID

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呀樓主,妳自己都話bf有時間都盡量搵妳/陪妳,佢有上進心,又勤力,妳就只顧自己有冇人陪,完全唔識體諒及關心,妳都話離過婚,難道不是應該更成熟嗎?

女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

複式洋房

Misskorea 發表於 15-10-25 19:58
不過我從來冇為左他工作時間長同埋on shift 嘈他,其實你會不會太煩他怕左你

佢之前都有好多次講笑咁講,之後我有收歛左,個兩次冷戰都偽因為放工巳半夜三四點,未收工時同佢講左第2日我DAYOFF,叫佢就算收得幾夜都好要過黎陪我,但到半夜再搵佢時佢話唔想嘈醒我所以巳回家,我就開始發脾氣,咁就開始冷戰了。

複式洋房

Hi-Fi 發表於 15-10-25 20:57
呀樓主,妳自己都話bf有時間都盡量搵妳/陪妳,佢有上進心,又勤力,妳就只顧自己有冇人陪,完全唔識體諒及 ...
可能因為他還沒有肯定我,從不帶我見佢家人及朋友,沒有完全的信任令我不停的要求

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:Hi-Fi+發表於+15-10-25+20:57+呀樓主

原帖由 yoyogatown 於 15-10-25 發表
可能因為他還沒有肯定我,從不帶我見佢家人及朋友,沒有完全的信任令我不停的要求 ...
妳地拍左幾耐?有d事唔急得/迫得,我明白每個女大都想被肯定,可能佢等緊適當時機呢!呢個時候佢博殺緊,妳應該更加要支持佢..

女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

翡翠宮

我睇吾到佢鍾意你喎
你自己feel吾feel到
認真對你點會咁樣?

首頁
12345...7

尾頁

跳至