夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同男友拍咗拖就快5年,我係佢第一個女朋友。一直都覺得佢係好完美既男友,一直都係好sweet,我地相處同sex方面亦都無問題。但居然今個月月頭俾我無意間發現佢玩wechat識女仔,講埋啲dirty talk...然後我個心好亂,去睇埋佢上網record, 見到佢居然search 時鐘酒店啲資料,嗰刻我好心痛,同佢講咗我知道咗同喊咗好耐,佢就話唔會再玩,佢話只係因一時新鮮感而玩,但同佢地未發生任何越軌行為。咁我選擇信佢一次...
但因為以前太信任佢既關係,突然有呢件事發生,我好無安全感,有一日又睇佢手提,無意間又知道原來佢用個交友app識女仔傾計,佢話真係純粹傾下日常事消磨時間,佢有俾埋啲對話內容我睇,係好日常對話,但佢有時會同我講話瞓覺,但原來仲同人傾緊。即使俾我發現咗佢玩wechat後都仲繼續用交友app同一個女仔keep住傾。

我而家一諗起男友就淨係得心痛,唔明點解佢要咁傷害我地段感情,佢話已經唔會再玩,但我真係好無安全感。各位可唔可以開導下我,點樣可以唔再鑽牛角尖?因為佢番工係shift, 佢放工我就番工,好驚佢放工無野做又心癢癢走去搵陌生女仔傾計,然後又想約人出街。

SiuBBee    發表於 15-10-27 10:36

瑪瑙宮

您都轉番 shift 工.

講下姐, 個男仔邊比到安全感您鴉, 佢未玩够.

la_source    發表於 15-10-26 16:27

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

係超冇安全感, 你仲會成日有負面的唸法, 有好唔開心的情緒, 但係要清楚你想點, 信佢, 可能俾佢繼續呃你, 當冇事發生過, 呃自己佢唔會再令你傷心, 如果你認為以上都做唔到, 咁你可能要唸分手, 都係唸邊樣冇令自己咁傷心, 最重要愛自己,

大宅

回覆:點先可以唔再鑽牛角尖

我其實揀咗信佢,俾多一次機會佢。我有諗過係咪我太霸道,佢只係上網搵人吹下水都唔俾?
我同自己講,佢只不過係悶先想消磨時間,同埋佢身邊真係無其他女性朋友。
雖然我選擇信佢,但人就係犯賤,成日會亂諗野,又會諗番佢曾經打算背叛我同其他人上床,我就好傷心。

瑪瑙宮

花花二少爺 發表於 15-10-26 16:34
我其實揀咗信佢,俾多一次機會佢。我有諗過係咪我太霸道,佢只係上網搵人吹下水都唔俾?
我同自己講,佢只不 ...

霸咩道,您都上網搵男人吹下水, 睇下佢俾唔俾?

大宅

回覆:點先可以唔再鑽牛角尖? 長篇...

你唔係鑽牛角尖,係佢唔係你心目中嗰個值得你信嘅人。未結婚已經係咁,不如叫佢諗清楚自己想點先睇下繼唔繼續一齊啦!

mh1228    發表於 15-10-27 07:45

子爵府

唔能夠信的話
放低呢份感情係最好的解決方法...

未經本人同意,請勿轉載內容!

複式洋房

江山易改本性難移,換人喇。。。

男爵府

心野

比我會叫佢玩一排先,我退出,有咩遲D再算

男爵府

引用:我其實揀咗信佢,俾多一次機會佢。我有諗過

原帖由 花花二少爺 於 15-10-26 發表
我同自己講,佢只不 ...
悶既話…有fb高登香討…d帖多到睇到佢盲都仲得,又乜topic都有…駛乜去關心個唔識既女仔日常生活??

正如你有問題,都上黎bk講啦,你會唔會去交友app識個男仔講丫?

你揀左信就信啦…不過問我就無得留底架喇,斷正一次話唔玩,仲斷正多次你又信…

反正佢就唔甘願一世只攪過一個女人,想試下其他,或者佢真係愛你,哩個心癮5年後,10年後,20年後呢…

大宅

回覆 hello_kristy 的帖子

唔好話高登,我睇自由廣場D舖s都足以睇盲我

大細心    發表於 15-10-29 11:11

伯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 花花二少爺 於 15-10-26 發表

原帖由 hello_kristy 於 15-10-27 發表
悶既話…有fb高登香討…d帖多到睇到佢盲都仲得,又乜topic都有…駛乜去關心個唔識既女仔日常生活??

正如你 ...

子爵府

引用:我同男友拍咗拖就快5年,我係佢第一個女朋

原帖由 花花二少爺 於 15-10-26 發表
我同男友拍咗拖就快5年,我係佢第一個女朋友。一直都覺得佢係好完美既男友,一直都係好sweet,我地相處同sex ...
未結婚,想清楚吧!

禁止訪問

別墅

既然未結婚都咁,我會放棄佢
幾十年流流長,對方俾唔到信心自己,日子好難過
而且婚後出軌機會重高!
趁早另外搵個令自己日子過得安心的人吧

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

search 埋時鐘酒店……… 我就做唔到樓主咁喇

總有離別的時候

別墅

重有,問題喺佢度,你唔好將底線降低來將佢行為合理化咗,你絕對冇鑽牛角尖

搵時鐘酒店資料喎?!就算人未出軌心已經出咗!

大宅

我唔想因為佢一時既衝動,而放棄呢段我一直都咁珍惜既感情。但我又無辦法可以當無事發生過,由出事到而家已經20日,個心仲係非常難過。點先可以好似其他jm咁大方,原諒曾欺騙過自己伴侶?

子爵府

引用:我唔想因為佢一時既衝動,而放棄呢段我一直

原帖由 花花二少爺 於 15-10-27 發表
我唔想因為佢一時既衝動,而放棄呢段我一直都咁珍惜既感情。但我又無辦法可以當無事發生過,由出事到而家已 ...
聽你咁講。。。你仲係想同佢繼續?你仲係諗住原諒佢。。。。。。?

子爵府

引用:我唔想因為佢一時既衝動,而放棄呢段我一直

原帖由 花花二少爺 於 15-10-27 發表
我唔想因為佢一時既衝動,而放棄呢段我一直都咁珍惜既感情。但我又無辦法可以當無事發生過,由出事到而家已 ...
一時衝動...
呢個只不過係你幫佢搵的藉口
一份感情得一個珍惜係無用
一個人有異心要變心
無人可以控制到
你有幾珍惜又幾努力又有何用
一份感情唔係得一個大努力就有結果
事實係佢唔珍惜所以佢去做
亦由於佢唔夠愛你所以佢想玩
你搵千千萬萬個藉口去幫佢
你地份感情已經出左問題架喇
唔可以粉飾太平當無事發生