婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:點解只生一個小朋友好似會俾人歧視咁!?

D人係咁,冇野講搵野講,未拍拖,問幾時拍;拍左拖,問幾時結;結左婚,問幾時生;生左一個,問幾時生第二個;生左兩個,問會不會生第三個。總之問題沒完沒了
(申利,我只生一個)

大宅

我一個囡,都係plan一個,生兩個要工人三房,自己又要返工,做雙職媽媽勁辛苦,我怕我會短命左

別墅

回覆:點解只生一個小朋友好似會俾人歧視咁!

見到面冇野講, 咪搵d野講囉, d人係咁嫁喇,聽完笑吓咪算, 唔洗理佢

未結婚就問你幾時結婚
結咗婚又問你幾時生
生咗一個又問你幾時生第二個
生咗第2個又問你幾時搬間大d既屋
……
………
…………

男爵府

回覆 suzy1223 的帖子

係呀, 而家我對住一個已經覺得自己短左幾年命咁

男爵府

回覆 hohohobaby 的帖子

我唔介意佢地無野搵呢d 同我講, 但最煩係無限loop, 已經答左佢唔再生都要係咁煩, 都唔知佢地想點

別墅

引用:回覆 hohohobaby 的帖子我唔介意佢地無野搵

原帖由 小_魚 於 15-11-02 發表
回覆 hohohobaby 的帖子

我唔介意佢地無野搵呢d 同我講, 但最煩係無限loop, 已經答左佢唔再生都要係咁煩, ...
睇開d, 呢d咁既人, 總有一個係左緊, 當佢唱歌, 再唔係叫你老公出手

男爵府

我都你生1個,我覺得ok,d人成日話生2個好d點點點咁。。心諗你咁鍾意自己生啦,我就1個夠晒數

翡翠宮

我唔會理人架喎

生一個有咩問題,邊個比錢養呀?

男爵府

小_魚 發表於 15-10-29 10:13
由始至終, 我同C6 已經plan 好只生一個, 一直三人世界都好開心, 而家仔仔兩歲, 開始被周圍d 人問幾時生多個 ...

唔駛太上心。我同d親戚聚會都會問人,幾時生多個之類。但其實純粹social 下,搵個話題講而已。幾個媽媽坐埋,成餐飯留留長,有咩講吖,未生B咪多口問下幾時生囉。問心,佢生唔生關我鬼事咩,完全冇興趣知囉。

伯爵府

回覆:小_魚 的帖子

唔駛理佢

用戶要求終止服務

-------------------

大宅

陪月勳章

引用:唔好理人點講啦,d人係咁多咀,生一個又講

原帖由 lun_shan925 於 15-11-03 發表
唔好理人點講啦,d人係咁多咀,生一個又講,生兩個仔/女又叫你追多個,生得多又有說話。所以生唔生都有人俾 ...
說得很對!

男爵府

要學下點樣耍太極或扮聽唔到.
諗定新年對住d 唔想見既人, 俾佢地問長開短要點應對.
C6 一向慢幾拍, 睇佢都救我唔到, 唯有自己保護自己

首頁

尾頁

跳至