自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

複式洋房

聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想知詳情、例子⋯⋯

因為朋友個女大學畢業剛入行,sell 我地

禁止訪問

侯爵府

2018復活節勳章

portercat 發表於 15-10-29 16:54
聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想知詳情、例子⋯⋯

剛畢業,一定唔幫襯。

tom_s18    發表於 17-11-1 09:23
Chirley    發表於 17-9-28 12:45

禁止訪問

回覆:康宏理財基金是老千嗎?

侯爵府

2018復活節勳章

係唔係 convoy?
應該正當,未聼過佢地厄人。
投資,自己考慮好就得,唔可以騟打羸要。
但重點係:我一定唔幫襯新仔。

珍珠宮

有個朋友做緊,嘗試過sell我,但我無錢玩嚟d野所以無研究,見佢做左年幾都未轉工(之前d工都好短命),應該ok 呱

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

基金好長線....好難回本
我都識人係呢間公司做到風生水起....亦識人係呢間公司做到依家要坐緊監

Chirley    發表於 17-9-28 12:46
meek    發表於 15-11-1 21:25
waterbabywater    發表於 15-10-31 21:41
WChan    發表於 15-10-29 17:26

禁止訪問

引用:係唔係 convoy?應該正當,未聼過佢地厄人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

係咪老千係睇經紀為人

禁止訪問

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Ho_BB 發表於 15-10-29 17:23 基金好

原帖由 awah112 於 15-10-29 發表
'亦識人係呢間公司做到依家要坐緊監'

why???
似個人問題多啲喎~

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

回覆 awah112 的帖子

當然個位顧問有問題啦...但本來已經settle左...但最後有其他機構介入...康宏冇保住個位顧問...送佢上路
問題係呢間公司推哂所有責任, 呢d位我覺得唔係好啱

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想

原帖由 portercat 於 15-10-29 發表

早幾年佢上市,經濟日報文章寫佢不務正業,專 Sell 呃人的 101 Plan 基金單~

妳好彩,識上來問~

help!!有關康宏101...求高見!!! - http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13156248

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:null

我細佬入佐間叫康X既IFA公司, 應該算係行內幾大下. 入佐去之後成個人變晒,好似俾人洗晒腦, 日日返到屋企就叫我阿媽買101SAVING PLAN, 話佢大老板係全公司升職最快,留下成百人,幾百萬年薪都係用依D PLAN.
阿媽竟然信,將成副身家五十萬,每月供成三萬放落個PLAN度. 佢老細話頭個年保證DOUBLE.

惡夢來了,上個月阿媽話想拎$, 細佬話要25年後先得. 打去公司問,就話簽晒文件,提早拎一蚊都攞唔返.再問返細佬佢老細點教佢, 佢就話個個同事都係咁做,做大條數跟住收下線升職.日日返公司就係去等人上黎見工.

依家個細佬QUIT埋份工. 咁仲大事, 我阿媽份PLAN 點算好,仲有2 個月耍供?

巛 巛 巛 之前在另一討論區,親人就這様被騙 四十几萬~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

朋友讚到個女識飛咁, 又話個女大學畢業做\"金融機構\"

佢仲未明白sell基金的只係呃鬼食豆腐

複式洋房

朋友自己都被個女「半迫半Tum」簽左份25年基金單
簽完仲同人講:「我橫掂都要投資架啦,咪幫吓個女囉,佢好大壓力要跑數」

唔知點同朋友講好.....

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:朋友讚到個女識飛咁, 又話個女大學畢業做\\\"

原帖由 portercat 於 15-10-29 發表
朋友讚到個女識飛咁, 又話個女大學畢業做"金融機構"

佢仲未明白sell基金的只係呃鬼食豆腐
我都供過基金,d sell屎開初講到天花龍鳳,最後朋友都無得做,我鬧爆佢,同佢買時又話自己唔會轉行,又話就算轉公司佢都會帶埋我走,點知佢做左唔夠一年就轉行,而家蝕本仲蝕埋手續費,架下我停左唔供,又拎唔到d尾數出黎,25年後先拎得,我估放係到扣手續費都扣哂。

任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

珊瑚宮

基金游擊隊表態極快趣

kokobear    發表於 17-5-16 14:34
magiee    發表於 15-10-31 14:18

複式洋房

引用:基金好長線....好難回本我都識人係呢間公司

原帖由 Ho_BB 於 15-10-29 發表
基金好長線....好難回本
我都識人係呢間公司做到風生水起....亦識人係呢間公司做到依家要坐緊監 ...
唔係嘛? 講來聽吓?
朋友已經比個女氹到買25年基金,供完都80歲,咁都肯制

首頁
12345...19

尾頁

跳至