自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

對、真係老千,佢只是代理上代理。
點解咁講,你試下同佢買份單。(假設:宏利)
你打去宏利問,佢話你搵康宏啦⋯⋯康宏又話,個 agent 走左,總之,就唔會搵到人理你果份單!
老實說:小市民,買野問下、都搵唔到 c s 、大拿拿幾拾年,點算!
過左海就神仙!

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cathy11 發表於 15-10-29 18:15
我都供過基金,d sell屎開初講到天花龍鳳,最後朋友都無得做,我鬧爆佢,同佢買時又話自己唔會轉行,又話就 ...

當年我都有留言,而家好心涼,拉哂班衰人。
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

複式洋房

回覆樓主

供緊基金的人會有影響嗎?

子爵府

回覆樓主

若果當年有人警告我月供基金的問題,我就不會成為水魚,仲要帶埋我家姐陪葬,真是好後悔

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

中介公司

複式洋房

潘高壽 發表於 17-12-8 22:34
對、真係老千,佢只是代理上代理。
點解咁講,你試下同佢買份單。(假設:宏利)
你打去宏利問,佢話你搵康 ...

男爵府

回覆樓主:

早幾年有個舊同事成日約我飯局介紹我買基金,但我見佢地咪又係代理人地啲基金,好在無落疊

男爵府

回覆樓主

子爵府

曾經留意到有人話101的PLAN係呃人

十年前買左份十年期的101 PLAN, 有清楚知道提早唔玩都要俾足手續費,

見唔多, 一直供落去, 今年剛第十年, 我都已經贖回, 大約賺左45%左右

結果係我拿回本, 賺到45%, 安全走人(註: 起碼拿回個本)

不過提早贖回, 應該拿唔足個本走人....年期長個D就唔知會點LU......

同埋都要睇你選擇邊隻基金......

問我會唔會再買, 我會唔買.....

象牙宮

2024年龍年勳章

gigi1227 發表於 17-12-10 15:36

十年前買左份十年期的101 PLAN, 有清楚知道提早唔玩都要俾足手續費,

點解同是101plan, 有人要供20~30年?

你真好彩,冇蝕錢。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

這些野,一般供滿都有些執,妳好彩供10年,但一些以為隨時可以唔供/停供,但要供 20~30年 (因為年期越長,agent 傭金越高),真是不歸路~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

sukisky 發表於 17-12-10 12:43
早幾年有個舊同事成日約我飯局介紹我買基金,但我見佢地咪又係代理人地啲基金,好在無落疊
...

大家都要提醒男友、老公,不要落叠!

男爵府

賺到甘多!勁!

子爵府

Sumyeema1 發表於 17-12-10 16:39
點解同是101plan, 有人要供20~30年?

你真好彩,冇蝕錢。
我都可以一直供落去, 但只不過份約係十年內贖回點都要收足十年的手續費,

佢有個表都有寫明的, 回想返資料我係清楚的....當儲下錢, 結果叫有賺

子爵府

大力大力 發表於 17-12-10 16:57
這些野,一般供滿都有些執,妳好彩供10年,但一些以為隨時可以唔供/停供,但要供 20~30年 (因為年期越長, ...
同意

所以如果唔知道的, 就一定呃人, 20-30停供仲要俾埋D手續費實無淨...

我個份佢有清楚同我講....所以叫做順利供完.....

子爵府

Esther_531 發表於 17-12-11 15:25
賺到甘多!勁!
十年我都唔知叫唔叫多了

侯爵府

環保接龍勳章

入親呢間野做既人,
真係好似入咗邪教.
有朋友嗰仔話入去做, 一早講咗唔好.
係都要做... 諗住揾大錢喎,
因為佢老細日日飲紅酒,遊船河.
最終得佢女友買咗份基金,
月供5000, 但佢月入12000.
佢老豆問...今次女友幫你, 下次有邊個? (成家人講明唔會買)
佢好怒咁講....你點知唔係我幫佢呀 --> 中毒己深.

子爵府

回覆樓主

http://nextplus.nextmedia.com/news/財經/20171206/562154
難怪大家話康宏係老千公司,推銷理財產品只求賺最多的佣金,不理顧客死活,事後出事又不負責任,完全無職業道德。

複式洋房

onlam2005 發表於 17-12-12 17:19
入親呢間野做既人,
真係好似入咗邪教.
有朋友嗰仔話入去做, 一早講咗唔好.

自己衰好啦!累埋女朋友,又未嫁比佢

首頁

尾頁

跳至