心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

近排感到好失落,唔明白做人的意義,覺得每日返工放工為生活好辛苦,唔知咁既生活要捱幾多年,雖然平時生活都算富足,要食咩買咩都可以,但是食過後買過後又點呢?明白已經好過好多人,其實唔開心主要來自工作環境,想唔做但係因為生活問題唔可以唔做,眼見小朋友又細,唉…

別墅

畀面勳章

引用:近排感到好失落,唔明白做人的意義,覺得每

原帖由 SofiaNg505 於 15-10-30 發表
近排感到好失落,唔明白做人的意義,覺得每日返工放工為生活好辛苦,唔知咁既生活要捱幾多年,雖然平時生活 ...
唔好返個份工囉

做人緊係咁嫁喇 食飽就訓
訓醒就返工

有時我都有同您一樣想法,但過一排又無事囉

大宅

回覆:人生就是這樣了

你講出好多人心聲

工作壓力大和又要養家庭, 無得擇情況下真係好難受

我成日亞q精神自己講: 鬼叫你窮呀頂硬上, 人生不如事十常八九, 睇開d 。。睇開d。。 加油加油

flyer2003    發表於 16-1-1 04:13

男爵府

回覆:SofiaNg505 的帖子

樓主,人生就是這樣,仲有歡喜,難免亦常有淚,搵個份新工,從新出法。既然小朋友細更加要堅持

侯爵府

http://mp.weixin.qq.com/s?__biz=MzAxODA2NjI4OA==&mid=400286286&idx=1&sn=d20782e0df478da1899a864f481bfc0e&scene=0#wechat_redirect

有時間睇下 (英文加簡體)....睇完或者會令你輕鬆DD..

伯爵府

如果可以改變~轉工,轉髮型,轉衣著,轉化妝品,轉口味,轉習慣都可以有一點新思維,不妨試下。

大宅

引用:如果可以改變~轉工,轉髮型,轉衣著,轉化

原帖由 M.A.C 於 15-10-31 發表
如果可以改變~轉工,轉髮型,轉衣著,轉化妝品,轉口味,轉習慣都可以有一點新思維,不妨試下。 ...
明白,現正努力找工作,人工應該找唔返咁多,但長遠計找份好些,好過這裏相信過兩年冇得做

大宅

轉工,有新的轉機,可能轉好,亦可能不好(再轉),總比困在一個痛苦點好。

複式洋房

回覆 SofiaNg505 的帖子

其實平凡是一種福氣,好好享受吓喇!

別墅

回覆:hugotse 的帖子

樓主都講出我心聲,有時真係好攰,返工湊小朋友,好想休息下……

複式洋房

我同你既情況一樣,我最後決定左辭職,諗住搵份半職,人

男爵府

人生:總是好多無奈,但為了生活,即使幾不愿都好,都要去適應,這就是人的悲哀

水晶宮

加油吧。

大宅

引用:人生:總是好多無奈,但為了生活,即使幾不

原帖由 laierping 於 15-11-06 發表
人生:總是好多無奈,但為了生活,即使幾不愿都好,都要去適應,這就是人的悲哀

...
講得好啱!

首頁

尾頁

跳至