親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

因為得兩個人,唔諗住包車,第一站想去噶瑪蘭酒廠,午餐食甕窯雞,之後去四圍堡車站行吓,跟住就返台北市,請問有咩車可以去呢三個景點?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:因為得兩個人,唔諗住包車,第一站想去噶瑪

原帖由 purplehouse 於 15-11-04 發表
因為得兩個人,唔諗住包車,第一站想去噶瑪蘭酒廠,午餐食甕窯雞,之後去四圍堡車站行吓,跟住就返台北市, ...
酒廠,搭去宜蘭火車站行過去。
四圍堡,下面圖的公車,在白雲路落車。
甕窯雞,在白石腳落車。四圍堡行去甕窯雞好近,一條直路。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 purplehouse 於 15-11-04 發

原帖由 Biancacheung 於 15-11-04 發表
甕窯雞,在白石腳落車。四圍堡行去甕 ...
真係唔該晒!!請問酒廠附近係咪就有呢架公車?

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由 Biancacheung 於 15-11-04 發

原帖由 purplehouse 於 15-11-04 發表
真係唔該晒!!請問酒廠附近係咪就有呢架公車?
酒廠在宜蘭,雞同四圍堡在礁溪,搭火車好方便,如果懶得行或搵車,火車站門外都有的士

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Biancacheung 發表於 15-11-4 19:56
甕窯雞,在白石腳落車。四圍堡行去甕 ...

想請教, 搭火車係咪每次要買飛 ? 可唔可以用悠遊咭比錢 ? 唔該
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 purplehouse 於 15-11-04 發

原帖由 Biancacheung 於 15-11-05 發表
酒廠在宜蘭,雞同四圍堡在礁溪,搭火車好方便,如果懶得行或搵車,火車站門外都有的士

...
明白晒!唔該晒你

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:Biancacheung 發表於 15-11-4 19:56

原帖由 BB200200 於 15-11-05 發表
想請教, 搭火車係咪每次要買飛 ? 可唔可以用悠遊咭比錢 ? 唔該
火車有些線可用悠遊卡,不過我慣左次次買票,我搭火車未do過卡,所以唔清楚邊d站可用悠遊卡 ~

大宅

回覆 BB200200 的帖子

蘇澳線都係最近開通可以用悠遊卡,時間表可以去台鐵網站check

瑪瑙宮

Biancacheung 發表於 15-11-5 12:49
火車有些線可用悠遊卡,不過我慣左次次買票,我搭火車未do過卡,所以唔清楚邊d站可用悠遊卡 ~

...

Thanks
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,

瑪瑙宮

MonsterGary 發表於 15-11-5 13:02
回覆 BB200200 的帖子

蘇澳線都係最近開通可以用悠遊卡,時間表可以去台鐵網站check

Thanks

男爵府

回覆 purplehouse 的帖子

你幾時去呀?宜蘭原來11月都成日落雨,諗緊改去苗栗,不過二人包車好貴

男爵府

回覆 Biancacheung 的帖子

請問洒廠是金車噶瑪蘭嗎?google要行9km,有公車到嗎?

子爵府

我又係二個人去...煩緊包唔包車好????
問過一個包8HRS...NT4000

珊瑚宮

引用:我又係二個人去...煩緊包唔包車好

原帖由 happygirl_001- 於 15-11-05 發表
我又係二個人去...煩緊包唔包車好????
問過一個包8HRS...NT4000
宜蘭內5小時2000元,8小時3000

(上年價錢)

男爵府

回覆 happygirl_001- 的帖子

問過3500/8hr

男爵府

回覆 happygirl_001- 的帖子

噶瑪蘭係宜蘭都幾遠我嘅行程傾吓
五峰旗瀑布
林美石磐步道
四圍堡車站
中冠溫泉
窯烤雞
蘭陽博物館

子爵府

回覆 12312 的帖子

有冇資料可以PM 我嗎??THX~~

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:回覆 Biancacheung 的帖子請問洒廠是金車噶

原帖由 dodo199906 於 15-11-05 發表
回覆 Biancacheung 的帖子

請問洒廠是金車噶瑪蘭嗎?google要行9km,有公車到嗎? ...
我所指係宜蘭市內既宜蘭酒廠 ,如果係金車威士忌酒廠就遠好多,開車去都要廿分鐘

珊瑚宮

引用:回覆 12312 的帖子有冇資料可以PM 我嗎

原帖由 happygirl_001- 於 15-11-05 發表
回覆 12312 的帖子

有冇資料可以PM 我嗎??THX~~
什麼資料?

男爵府

畀面勳章

引用:回覆 purplehouse 的帖子你幾時去呀?宜蘭

原帖由 dodo199906 於 15-11-05 發表
回覆 purplehouse 的帖子

你幾時去呀?宜蘭原來11月都成日落雨,諗緊改去苗栗,不過二人包車好貴 ...
我12月頭去呀!希望唔好落車啦

首頁

尾頁

跳至