自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

一向我簽卡都是儲分換簽帳額或coupon, 而去旅行就會搵淡季平機票。

其實應該換錢,定係換飛行里數抵d?

小朋友開始返學,應該要旺季先到旅行,旺季可否用miles換機票?係咪會抵過買?

謝謝!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆:joyson 的帖子

我兩公婆曾經用兩萬里x2位換去沙巴,里數至少要20000里一位先去到泰國或台灣、沖繩,仲要時間局限左先可以選擇,我個人覺得換現金抵,而家咁多機票優惠,計返條數都係到,除非你一個月好大簽賬額

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:我兩公婆曾經用兩萬里x2位換去沙巴,里數至

原帖由 stagea 於 15-11-06 發表
我兩公婆曾經用兩萬里x2位換去沙巴,里數至少要20000里一位先去到泰國或台灣、沖繩,仲要時間局限左先可以 ...
台灣只需15000里

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+stagea+於+15-11-06+發表我兩

原帖由 MsBusy 於 15-11-06 發表
台灣只需15000里
其實要簽幾錢先可以有15000里?

琥珀宮

我兩公婆曾經用兩萬里x2位換去沙巴,里數至少要20000里一位先去到泰國或台灣、沖繩,仲要時間局限左先可以 ...
平時係我老公搞、所以不清楚幾錢有幾里數

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-11-06 發表台灣

用唔同咭,儲分速度唔同,所以答唔到你,
食迎新獎賞,儲分速度最快,
15000分,其實好易儲,
仲可以換旺季機票

男爵府

我都有同樣疑問?

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+stagea+於+15-11-06+發表其實

用唔同咭,儲分速度唔同,所以答唔到你,
食迎新獎賞,儲分速度最快,
15000分,其實好易儲,
哦!明白、但我上次見就算旺季既時間其實係不太理想,反而自己訂又有得選擇既?

我一年去三至五次旅行,大部分都係就咁買機票,就時間任選擇

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-11-06 發表用唔

哦!明白、但我上次見就算旺季既時間其實係不太理想,反而自己訂又有得選擇既?

我一年去三至五次旅行,大 ...
換嘅點同自己用錢買?
時間好嘅,航空公司當然會拎去賣,
不過如果早換嘅,時間上會多選擇,ok的

禁止訪問

好媽媽勳章

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+stagea+於+15-11-06+發表哦!

換嘅點同自己用錢買?
時間好嘅,航空公司當然會拎去賣,
不過如果早換嘅,時間上會多選擇,ok的
哦、咁樣既,唔怪之得次時間咁啦!

我想問如果張咭買野係$2一里,要換台灣你講既15000黑,係咪要簽$7500?

琥珀宮

引用:其實旺季位唔易換,+有心者早一年換定係普遍

原帖由 claudia 於 15-11-06 發表
其實旺季位唔易換, 有心者早一年換定係普遍.
唔算旺季, 上月我想換3月頭去大阪機位, econ已換清, 得返busin ...
一年前?

禁止訪問

好媽媽勳章

琥珀宮

引用:Quote:stagea+發表於+15-11-6+08:41+哦、咁

原帖由 claudia 於 15-11-06 發表
請問邊間2蚊一里咁好?
我唔知架,我用$2一里問下,乜無架?你個張咭幾錢一里?

琥珀宮

你計3萬里換去日本韓國,我張卡8分換一里,即係用24萬分,通常銀行最好也是2萬分換$100 cash,咁24萬分即係值$1200 !

咁呢個價錢 坐CX去日本韓國,我覺得好過坐廉航,去幾多日都得(平時短途平機票多數限七日)

我暑假都換到一家去韓國,之後因SARS轉去日本都有位!(其他學校假期時間短應該較難換)

我而家去緊機場,都係用里數換機票出發去日本。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 MsBusy 於 15-11-06 發表台灣

如果AE就12元換一分亞洲萬里通。

咁你自己計下。

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

回覆:簽信用卡儲積分,換錢定換飛行里數?

I like to redeem long haul business class tickets with miles

lovehimhim    發表於 15-11-6 10:12

男爵府

去台灣萬5就攪掂

公爵府

引用:Quote:原帖由+MsBusy+於+15-11-06+發表換嘅

哦、咁樣既,唔怪之得次時間咁啦!
首先是冇2蚊一里咁平
第二係,假設2蚊一里,咁15000里係要30000蚊,唔係7500

ferrari2007    發表於 15-11-6 13:25

首頁

尾頁

跳至