自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解d人可以甘衰,頭先去麥當勞買野食,排一條隊買野食(呢間系一行行甘排隊),佢開多一個收銀,我咪行前去,我前面買完後,正諗住行前叫野食, 隔離個女仔(我本來系佢後面),立即sit我個位買野,我當堂O咀比吳到反應,佢排果到下一個都到佢架啦,駛唔駛甘都要打尖呀, 唔知係咪佢唔忿氣我快過佢

大宅

回覆:甘都要打尖

同收銀或經理講佢打尖,通常都會俾你買先
我試過好多次同經理講

大宅

引用:點解d人可以甘衰,頭先去麥當勞買野食,排

原帖由 洛兒0215 於 15-11-14 發表
點解d人可以甘衰,頭先去麥當勞買野食,排一條隊買野食(呢間系一行行甘排隊),佢開多一個收銀,我咪行前去 ...
咁人地黎先,你係因為隔離開多左個counter先快左,佢唔gur 都正常。

sarahwong420    發表於 15-11-15 01:03

伯爵府

引用:Quote:原帖由+洛兒0215+於+15-11-14+發表點

原帖由 咁求琪 於 15-11-14 發表
咁人地黎先,你係因為隔離開多左個counter先快左,佢唔gur 都正常。
唔gur就要打尖?咩concept?

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都試過,輪到我時無啦啦有人攝埋嚟,我會望住個職員講:係我先嘅!多數職員都會叫佢排隊

wfish    發表於 15-11-16 00:22
我要記得幸福......

大宅

甘多條隊更有d快有d慢,物而家唔gur就可以理直氣壯甘打尖架啦,咩羅輯呀

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 洛兒0215 於 15-11-14 發表點

原帖由 咁求琪 於 15-11-14 發表
吓,咁都叫正常?

大宅

引用:Quote:原帖由 咁求琪 於 15-11-14 發表咁人

原帖由 魔怪媽媽 於 15-11-15 發表
吓,咁都叫正常?
我無話佢\"打尖\" 正常。 我只係話佢唔gur正常,因為真係佢黎到排隊先,人有情緒,唔gur都唔得?

有無\"打尖\" 我唔評論。

侯爵府

引用:甘多條隊更有d快有d慢,物而家唔gur就可以

原帖由 洛兒0215 於 15-11-15 發表
甘多條隊更有d快有d慢,物而家唔gur就可以理直氣壯甘打尖架啦,咩羅輯呀

...
搞笑咯!

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

我見過90後排攞野食條隊買野,排到佢職員話佢排錯隊,佢話佢排左好耐,要落單條隊讓佢買先

男爵府

超級市場、投注站、萬寧等咪經常又係咁,突然加開櫃位,等嗰啲都未開始排隊嘅馬上沖上去,排緊嘅一定唔夠快啦,唔氣頂就有鬼啦,乜點解唔可以改善吓好似銀行咁牌一條隊。 其實好多店好似City Super,UniQLo 等都已經做緊啦,秩序好嘅就算排耐啲都唔會有hard feeling 嘅。

伯爵府

如果佢本身真係排係我前面,我會讓佢先

大宅

引用:超級市場、投注站、萬寧等咪經常又係咁,突

原帖由 siangsang 於 15-11-15 發表
超級市場、投注站、萬寧等咪經常又係咁,突然加開櫃位,等嗰啲都未開始排隊嘅馬上沖上去,排緊嘅一定唔夠快 ...
係囉,唔知點解我話果個人唔gur係正常都俾人圍

男爵府

咁求琪 發表於 15-11-15 22:45
係囉,唔知點解我話果個人唔gur係正常都俾人圍
一樣米...

大宅

我都好希望佢哋改為好似銀行甘隊,但每間商店都吳同,我哋控制吳到,只係靠自己感覺邊條快就排邊條,就算黎遲過我既已經買咗,我都吳會吳忿氣人哋,更加吳會跳過人哋果行sit位打尖買野㗎,可能我第一次遇到甘嘅情形,無為自己出聲所以特別激氣,下次再遇到甘程形,我會即刻同收銀講,多謝大家比我呻下!

首頁

尾頁

跳至