自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:政府無能,官商勾結,房屋等民生問題遲遲不

原帖由 JKCMAMA 於 15-11-17 發表
政府無能,官商勾結,房屋等民生問題遲遲不願去解決,年年用派錢去打發小市民,美其名現金享,我真心覺得應 ...
我唔係澳門人, 都覺得錢應該好好運用, 唔係就咁派就好! 而且經濟開始差, 居安思危先係上算

放下自在

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:澳門派錢

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果香港派錢
學澳門分級
一定會有好多政客(我唔用政棍呢二個字已經好俾面!)
岀嚟話什麼一視同仁
如果係咁我寧願大家一毫子都唔好派!

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

公爵府

《= 我眼紅

珍珠宮

引用:真好...羨慕香港相反, 要交稅又無基本市民

原帖由 ying_mail 於 15-11-17 發表
真好...羨慕
香港相反, 要交稅又無基本市民福利.
呢度好多jm 話新移民好有貢獻,唔會攞福利wor~

珍珠宮

引用:如果香港派錢學澳門分級一定會有好多政客(

原帖由 rabbit75 於 15-11-19 發表
如果香港派錢
學澳門分級
一定會有好多政客(我唔用政棍呢二個字已經好俾面!)

香港人太多,唔派得錢

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 rabbit75 於 15-11-19 發表如

原帖由 choco_soup 於 15-11-19 發表
香港人太轉,唔派得錢
上次派六千已經搞到滿城風雨

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

引用:Quote:原帖由 JKCMAMA 於 15-11-17 發表政

原帖由 cattz288 於 15-11-19 發表
我唔係澳門人, 都覺得錢應該好好運用, 唔係就咁派就好! 而且經濟開始差, 居安思危先係上算

...
yes, 冇遠見政府,好似D父母縱仔女—樣。

首頁

尾頁

跳至