跳至
[2008年] 08寶寶近況

首頁

尾頁

別墅

華華
已換第五隻牙。正常重量,都健康。
功課大部份自己完成,返學有些壓力。
興趣班都有參加。

男爵府

引用:華華已換第五隻牙。正常重量,都健康。功課

原帖由 華華媽 於 15-11-18 發表
華華
已換第五隻牙。正常重量,都健康。
功課大部份自己完成,返學有些壓力。
多數野一樣, 但未換牙, 連鬆都冇

王國長老

畀面勳章 王國長老

回覆:華華媽 的帖子

讀小二,已換過好幾隻牙了,平日放學都有去補習社,花兩小時完成功課。功課壓力都有,盡力而為啦。還有,開始要背乘數表了。

大宅

回覆:華華媽 的帖子

仔仔就來八歲,逢人就自誇自已大個仔啦!佢係功課托管班度做完功課自己返屋企,自己執書包同洗餐具,跟住就睇定電視等食飯!從未見佢主動溫書

洋房

回覆:08寶寶近況

返學都好開心,功課都算應付
成日同妹妹吵架

男爵府

7.5歲, 123CM 高 (班中大部份男仔高過佢), 已換左5隻牙+出左4隻新大牙.
喜歡返學, 回家自己做功課, 但近排心思思想學人打機.

大宅

回覆樓主:

你地就好啦,每位小朋友都喜歡返學,自己完成功課。。。我好羨慕!! 我的小朋友幾乎每天放學都會跟我說不想做功課,好想轉校, 非常不愛上學。

大宅

叻叻勳章

回覆樓主:

11月女小2,喜歡返學,口多多冇時停;冇補習冇功課班,功課溫習我要佢自己搞掂,成績中游位置;成日心思思想打機;甩左8隻牙;最鐘意玩,咩興趣班都想試

男爵府

認識瑞士牛牛第三回 好媽媽勳章

我嗰個考試唔溫書,話識/好易,出到嚟成績中位,無補習,唔鍾意上興趣班。成日要玩,係同佢一齊~~但好難配合佢

別墅

我仔下月八歲,
自理能力係差啲。。。婆婆公公湊,有時過份照顧,可能未察覺到佢已經八歲,我假期自己湊返,好多嘢都要佢自己做返
讀書一般,但寫字就求求期期,去完功課輔導班,啲字打晒風都係要擦過做過,浪漫晒啲時間

大宅

0809女女,小三剛開學,係不用擔心果D,唔洗温書都考第一,喜歡煮野食同光之美少女,成日同哥哥(emoji)野,好煩

公爵府

回覆樓主:

8歲囡,

温默書温足4日都係錯同一堆野

冇補習!

成日掛住睇电視

別墅

大家都都三年級。佢哋覺得自己大個仔大個囡。
巳不是BB。
不過現在讀書真的辛苦。大家繼續努力

大宅

回覆樓主:

我仔勁鐘意返學,有時會主動做功課,不過多數都係我叫佢做佢先做,無乜壓力,課外活動多到驚,不過全部係佢自己揀既,換左8仔牙仔啦,過份自信,乜都話自己好叻,但佢已同我講話唔想讀英中

男爵府

認識瑞士牛牛第三回 好媽媽勳章

caca1314 發表於 16-12-20 15:11
我仔勁鐘意返學,有時會主動做功課,不過多數都係我叫佢做佢先做,無乜壓力,課外活動多到驚,不過全部係佢 ...

我仔仔成日話悶,日日都係返學,放學,做功課~

大宅

cathyb 發表於 17-7-5 18:05
我仔仔成日話悶,日日都係返學,放學,做功課~

有無得閒約下d同學仔出黎玩??小朋友呢個階段應該好鐘意返學架喎

複式洋房

回覆樓主

現在都已經四年級,請教一下,你們已經幫仔女留意中學嗎? 因一些朋友已經睇資料,我還是什麼都不太知了解(emoji)

伯爵府

穎穎仔 發表於 17-12-8 01:32
現在都已經四年級,請教一下,你們已經幫仔女留意中學嗎? 因一些朋友已經睇資料,我還是什麼都不太知了 ...

我好幸運,讀一條龍,中學一定收,專心同阿細考小學。如果要考中學,p4真係要凖備喇。

首頁

尾頁

跳至