想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

今年4月先小產完, 之後5月開始睇中E 調理好再生.
上個月20-24黎M, 今個月應該27號先會再黎 (因為我睇中E後一路都係1個月加1星期就會黎).
但係上星期5 (11/13) 開始有D血絲加小小深啡既分泌物, 有時都有D 升水咁樣... 但係甄今日都仲未黎M...心急死我LA...
唔知懷孕幾耐之後中E先知??? 係咪一定要過左應該會黎M 既日期先可以用驗孕棒?
好心急呀... 早D知早D介口AR MA...不過,,, 又係11月呀... 唔會咁邪AR MA...

12/2 UPDATED: 到今日都未黎M呀... 今朝用CLEARBLUE 驗, 但係支棒完全無反應囉...
dada

大宅

引用:今年4月先小產完,+之後5月開始睇中E+調理好

原帖由 DADACHUN 於 15-11-18 發表
今年4月先小產完, 之後5月開始睇中E 調理好再生.
上個月20-24黎M, 今個月應該27號先會再黎 (因為我睇中E後 ...
即係你平時沒chk開排卵?如果係好難答你,假設當你27號due day最快可以早4日chk,不過當然,如果你心急都可以試下chk可以早排呢

別墅

回覆 Yin2015 的帖子

嗯, 我無CHECK開. 林住順其自然.

la_source    發表於 15-11-18 17:45
dada

大宅

引用:回覆+Yin2015+的帖子嗯,+我無CHECK開.+林住

原帖由 DADACHUN 於 15-11-18 發表
回覆 Yin2015 的帖子

嗯, 我無CHECK開. 林住順其自然.
甘你有沒留意自己平時cycle幾多日?

大宅

我覺得中醫無咁快可以知道
我都係仩驗孕棒多D
吾好緊張 緊張都會有影響
我之前都好似你咁 食中醫好準
有一個月遲左成大半個月 唸住中奬 點知大半個月後黎M小姐 個刻仲傷心
所以平常心對待

別墅

回覆:懷孕幾耐之後中E先知

我睇開個中醫就話6-8w先把到喜脈

別墅

edwardlam12 發表於 15-11-18 21:05
我睇開個中醫就話6-8w先把到喜脈
咁應該真係驗孕棒會快過中e wo
dada

男爵府

回覆:DADACHUN 的帖子

好多中醫都要成6星期先把到

別墅

回覆 cavy0511 的帖子

咁 如果真係有左, 佢又唔知,咁一路食佢D中藥, 唔知得唔得呢...
dada

男爵府

回覆 DADACHUN 的帖子

你應該問定中醫喎,無避就隨時中架啦~

別墅

回覆 cavy0511 的帖子

安全D! 聽日返去再睇問下先....
dada

首頁

尾頁

跳至