跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

引用:Quote:skinwg+發表於+16-1-12+23:23+請問有

原帖由 uki 於 16-01-15 發表
我唔敢話佢好唔好,因為只係上網搵 --- pet mover
我的兔兔就是佢地幫我的,因為問過好多都唔識搞兔兔
may I know how much u spent on bringing them back to Canada ? thx ><

別墅

引用:Quote:原帖由+uki+於+16-01-15+發表我唔敢

原帖由 mandelicious428 於 16-03-26 發表
may I know how much u spent on bringing them back to Canada ? thx ><
Total 大約 HK$30000
包括:兩邊pet mover,兩邊vet\'s fee, 機票,加拿大入境稅⋯etc

男爵府

回覆:有冇人帶埋寵物移民?

請問你們有否帶貓上AC客艙的經驗?AC要求呎吋是21cm高丶38cm闊丶43cm長,我揾咗好多寵物店也沒有21cm這麼矮的高度,請問你們用什麼袋/籠?在什麼地買?
如果你們有成功運過的,可否出讓?寄返來給我,我付郵費,急,謝謝!

大宅

引用:請問你們有否帶貓上AC客艙的經驗?AC要求呎

原帖由 bobbi 於 16-04-01 發表
請問你們有否帶貓上AC客艙的經驗?AC要求呎吋是21cm高丶38cm闊丶43cm長,我揾咗好多寵物店也沒有21cm這麼矮 ...
我都揾唔到21cm高的袋,但如果我張濶度當高度其實是fit佢哋要求,但我怕到時唔得,所以我入了机場AC 問多次,地勤話冇問題。

男爵府

引用:Quote:原帖由+bobbi+於+16-04-01+發表請問

原帖由 CM26 於 16-04-01 發表
我都揾唔到21cm高的袋,但如果我張濶度當高度其實是fit佢哋要求,但我怕到時唔得,所以我入了机場AC 問多次 ...
多謝你的回覆,請問你飛咗過去未?
我打咗幾次電話去AC hotline問,問高度和闊度可否調轉,但職員似乎答得好模凌兩可,一時又話呢方面好嚴格執行,一時又話可放得入前面座位就得。令到我好懊惱!

大宅

引用:Quote:原帖由 CM26 於 16-04-01 發表我都揾

多謝你的回覆,請問你飛咗過去未?
我打咗幾次電話去AC hotline問,問高度和闊度可否調轉,但職員似乎答得 ...
我5月中先走,都怕到時唔比狗狗上机,所以問清楚,其實D地勤都知D唔知D,不過佢哋最後覆我大DD都冇問題。

別墅

引用:請問你們有否帶貓上AC客艙的經驗?AC要求呎

請問你們有否帶貓上AC客艙的經驗?AC要求呎吋是21cm高丶38cm闊丶43cm長,我揾咗好多寵物店也沒有21cm這麼矮 ...
這個是否maximum 呎吋?
我兔兔的籠,是pet mover安排的,平時在機場見到的也不覺有何特別

男爵府

引用:Quote:原帖由+bobbi+於+16-04-01+發表請問

原帖由 uki 於 16-04-02 發表
這個是否maximum 呎吋?
我兔兔的籠,是pet mover安排的,平時在機場見到的也不覺有何特別

...
Yes, 這是maximum size, 因為是跟主人上客艙,不是寄艙

別墅

引用:Quote:原帖由+uki+於+16-04-02+發表這個是

原帖由 bobbi 於 16-04-02 發表
Yes, 這是maximum size, 因為是跟主人上客艙,不是寄艙
不會寄艙的,因為行李艙的溫度很低。
一定是客艙,但全程都由服務員看守,主人是不會見到的,特別是貓貓,因為很多人敏感

別墅

回覆:uki 的帖子

你買機票時一定要confirm 帶寵物。
我上次AC本來話冇問題,規格也清清楚楚告訴我,機票也訂了,臨時又唔得,才轉Cathy

男爵府

引用:Quote:原帖由+bobbi+於+16-04-02+發表Yes,+

不會寄艙的,因為行李艙的溫度很低。
一定是客艙,但全程都由服務員看守,主人是不會見到的,特別是貓貓, ...
AC職員話會放前面座位下面,即是我的腳前

男爵府

引用:你買機票時一定要confirm+帶寵物。我上次AC

你買機票時一定要confirm 帶寵物。
我上次AC本來話冇問題,規格也清清楚楚告訴我,機票也訂了,臨時又唔得 ...
臨時話唔得,有冇講咩原因?機票有冇得退$?

別墅

引用:Quote:原帖由+uki+於+16-04-02+發表你買機

原帖由 bobbi 於 16-04-02 發表
臨時話唔得,有冇講咩原因?機票有冇得退$?
退番,職員話policy隨時改,可能我唔好彩

男爵府

引用:Quote:原帖由+bobbi+於+16-04-02+發表臨時

退番,職員話policy隨時改,可能我唔好彩
咁應該真係改咗policy啦!

複式洋房

我都好想帶我隻猫過去。但今次book左日航又會留溫哥華幾日再返屋企。 可能年尾返黎果轉再拎佢過去。但有時又諗。運左佢過去,佢就要果邊終老。而且如果我返香港探親時,又得佢一個,&#128542;&#128542;。0係香港都叫有佢熟悉既屋企人人照顧佢,過到去,佢得我。 佢會唔會寂寞。有時會諗到好複雜。可能愈來愈近要離開,心理上變得好奇怪。哈哈。

大宅

回覆樓主:

del

複式洋房

多謝大家回覆,好感動,寵物如自己家人,一定要帶埋佢哋,我仲有一年時間study 下成個流程及安排,大家有乜update , 請share

複式洋房

有冇人真正帶貓過左去,大約幾錢,唔該哂!

複式洋房

如果land時唔帶,下次再入境先帶,需唔需要declare?

大宅

Tuktuk925 發表於 16-5-31 16:51
如果land時唔帶,下次再入境先帶,需唔需要declare?

del

首頁
12345...7

尾頁

跳至