跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bobbi 發表於 16-10-2 21:52
我們是搭AC. 我問過幾間診所,有啲冇做開嘅,只會話你要做乜佢先做乜,或者佢會叫你自己搵agent攪,對於 ...

請問邊間診所?我也有貓貓要帶,謝謝!

大宅

Hilary.choi 發表於 18-8-2 11:31
請問邊間診所?我也有貓貓要帶,謝謝!

可以去Pet Central

別墅

sa80 發表於 18-7-29 12:34
我隻狗坐動物倉我哋同一班機,我建議坐Air Canada。
同樣去獸醫到檢查跟著去漁農處吸印。同時,要同航空公 ...

我去多倫多,手續都一樣嗎?

大宅

bobbi 發表於 16-10-2 21:52
我們是搭AC. 我問過幾間診所,有啲冇做開嘅,只會話你要做乜佢先做乜,或者佢會叫你自己搵agent攪,對於 ...

你好! 我遲D要帶貓到家國。 請問你當年帶貓上AC客艙,貓放在你前座位下嗎?
貓不需要入籠嗎?
你上機前有無先餵隻貓食安眠藥?

男爵府

wrymoep 發表於 18-8-23 15:01
你好! 我遲D要帶貓到家國。 請問你當年帶貓上AC客艙,貓放在你前座位下嗎?
貓不需要入籠嗎?
你上機前有 ...

是坐AC, 貓放入合呎吋的寵物袋,放在前座位下。沒有餵安眠藥,因為獸醫不建議,如果到埗時牠仍不醒,未知比唔比入境,為穩定貓兒情緒,放一件我著過的衣服入袋內,比牠聞到主人的味便安心。

大宅

bobbi 發表於 18-8-28 09:06
是坐AC, 貓放入合呎吋的寵物袋,放在前座位下。沒有餵安眠藥,因為獸醫不建議,如果到埗時牠仍不醒,未知 ...

我仲要轉機,到時唔知點算。隻貓好驚青,中途轉機都唔知放唔放佢出黎去廁所好,就算有廁所可能佢驚到唔敢痾。 到時飆走左都唔知點捉返佢。 你當時有無擰貓廁所上機?

男爵府

wrymoep 發表於 18-8-28 09:50
我仲要轉機,到時唔知點算。隻貓好驚青,中途轉機都唔知放唔放佢出黎去廁所好,就算有廁所可能佢驚到唔敢 ...

全程十幾個鐘沒有吃丶喝丶便便,因為佢好驚,我哋亦都驚放佢出咗嚟捉唔返入袋又走失

大宅

sa80 發表於 18-7-29 12:34
我隻狗坐動物倉我哋同一班機,我建議坐Air Canada。
同樣去獸醫到檢查跟著去漁農處吸印。同時,要同航空公 ...

你好,我11月尾會帶埋狗狗返溫哥華,已同Air canada 確認左狗狗寄艙位,hotline姐姐只話早3個鐘帶狗狗去check in就可以,想問你狗狗係貨運定跟你地同一班機上機?因為hotline啲姐姐好似跟住啲policy照讀咁問多佢幾句都唔係好知,另外想請問你買左邊款飛機籠裝佢?唔該晒你呀(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

大宅

朱咪咪 發表於 18-8-29 08:49
你好,我11月尾會帶埋狗狗返溫哥華,已同Air canada 確認左狗狗寄艙位,hotline姐姐只話早3個鐘帶狗狗去ch ...

睇隻動物幾大,如寵物籠size不超過21高x28闊x43長cm就可以坐客艙放你腳底。我貓貓係用寵物袋,因為可以攬住佢。
我狗狗係貨運倉,我嗰隻係哥基,所以我係用大籠。

大宅

wrymoep 發表於 18-8-28 09:50
我仲要轉機,到時唔知點算。隻貓好驚青,中途轉機都唔知放唔放佢出黎去廁所好,就算有廁所可能佢驚到唔敢 ...

搭一句咀。
可以喺籠底放一張寵物用尿片。

大宅

sa80 發表於 18-9-7 03:58
睇隻動物幾大,如寵物籠size不超過21高x28闊x43長cm就可以坐客艙放你腳底。我貓貓係用寵物袋,因為可以攬 ...

我嗰隻都係哥基呀,我買左個28寸籠比佢,而家佢熟習緊喺籠度瞓覺,想問下你貨運倉係咪指都係一齊上同一班機但只係寄倉?因我一個湊住兩個小朋友再加隻狗所以想知多啲到時情況,怕亂晒大龍

大宅

回覆樓主:

我舊年帶2隻貓返加拿大坐Hong Kong airline,因為佢可以2隻貓放同1個籠。。。
文件好簡單,只要打齊針,有健康證明就得
果時我打去漁農處,佢地話唔一定要加簽,因為香港出口唔洗,而加拿大入口貓又唔洗

大宅

朱咪咪 發表於 18-9-8 19:09
我嗰隻都係哥基呀,我買左個28寸籠比佢,而家佢熟習緊喺籠度瞓覺,想問下你貨運倉係咪指都係一齊上同一班機 ...

我哋係同佢搭同一班機。你可以係個龍裏邊氈定尿片,放定一兩條毛巾保暖。
你可以差不多相上時會喺停機坪到見到佢上機。
我唔清楚你係星期幾到,因為我上次係星期日到,就要去cargo嗰邊接佢。先係terminal嗰邊俾錢,然後去cargo接。
因為之前空姐係叫我喺25號行李輸送帶等,但我哋等左一個鐘頭都未見佢出嚟!所以佢再問職員。

大宅

sa80 發表於 18-9-12 01:01
我哋係同佢搭同一班機。你可以係個龍裏邊氈定尿片,放定一兩條毛巾保暖。
你可以差不多相上時會喺停機坪到 ...

唔該晒你呀,我係星期五晏晝落機,我想問係到埗時空姐同你講喺邊度接嗎?仲有個零月就出發好緊張

大宅

朱咪咪 發表於 18-9-30 08:42
唔該晒你呀,我係星期五晏晝落機,我想問係到埗時空姐同你講喺邊度接嗎?仲有個零月就出發好緊張
...

空姐係話25號行李輸送帶。
不過,你可以去到輸送帶附近有個counter,你再問清楚,因為我果次係星期日唔知會唔會有唔同。

水晶宮

請問最近有人帶寵物回加嗎?

Air canada 要的size 很難搵呀, 係同坐嗰隻, 唔該晒

水晶宮

sa80 發表於 18-9-7 03:58
睇隻動物幾大,如寵物籠size不超過21高x28闊x43長cm就可以坐客艙放你腳底。我貓貓係用寵物袋,因為可以攬 ...

唔好意思

想問你在那裡找到這個size 的貓袋? Thx thx

男爵府

Tebing 發表於 19-6-15 00:21
唔好意思

想問你在那裡找到這個size 的貓袋? Thx thx

淘寶

水晶宮

bobbi 發表於 19-6-15 11:43
淘寶

謝謝

我試找一下