自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人教下我可以點:
事源幾間店其中一間五日后先取消左我order,其餘店已派送完畢,我再落order 已經吾可以合併國際郵費,即係要收2次運費,但上一單都在機埸都未出貨,客服過左一日都未覆,今日星期六已留言,覺得好吾低,有冇得追

大宅

回覆:gmarket 被收兩次運費

如果第一單已經出左貨係唔可以合併的喎。
你既然見到佢係機場,即是離開左gmarket warehouse啦。報左關 要改係好麻煩的,如果你要係機場拎番你箱野出黎,機場要收handling,應該貴過你比既運費
如果你只有一件不如取消左佢下次再訂吧。

男爵府

回覆:CarolChan 的帖子

要合併必須在所有貨未到齊前做

大宅

回覆:karenman 的帖子

唔該你先,
取消我間鋪,我訂左十幾件skin care samples,成千蚊,我都吾明,如無貨可以取消部份,點會成張單取消,其他在另外鋪定,好輕,諗住夾埋運費平d

公爵府

好媽媽勳章

回覆:CarolChan 的帖子

如果間sample店拖得太耐唔出貨,係會比gmarket取消

伯爵府

回覆:gmarket 被收兩次運費

問客服都幫你唔到,唔關佢地事,另外嗰啲下次先買

大宅

回覆:JohnKeats 的帖子

客服都幫吾到,都吾知揾邊個好,又話店主吾識英文,溝通吾到,我都即刻揾過另一間鋪訂,只係無啦啦要比2次運費,覺得吾低姐

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:客服都幫吾到,都吾知揾邊個好,又話店主吾

原帖由 CarolChan 於 15-11-21 發表
客服都幫吾到,都吾知揾邊個好,又話店主吾識英文,溝通吾到,我都即刻揾過另一間鋪訂,只係無啦啦要比2次 ...
無計。 下次想翻單合併前先check order status。 如果其他貨已經到齊gmarket倉係無得合併。 但cs同店主點會溝通唔到?
上次我訂三間店,其他到齊,其中一間我訂5樣佢送得3樣入倉,其餘兩件一直planning delivery。 我同cs講唔好取消個兩件話我可以等一兩個星期,叫佢聯絡商店。 cs都即覆話已催店主。 兩日後已經上埋機。

大宅

回覆:BK2002 的帖子

我意思吾係cs同店主溝通知到,係cs過左一日辦公時間都未覆我,今日又星期六,仲要等下星期,
你上次間店都幾得意,寄一半吾寄一半

侯爵府

引用:Quote:原帖由+CarolChan+於+15-11-21+發表

原帖由 BK2002 於 15-11-21 發表
無計。 下次想翻單合併前先check order status。 如果其他貨已經到齊gmarket倉係無得合併。 但cs同店主點會 ...
想問下如果身一單的貨還未入倉,想加單是否也要先付運費,然後才可合併單,謝謝!

子爵府

CarolChan 發表於 15-11-21 20:29
唔該你先,
取消我間鋪,我訂左十幾件skin care samples,成千蚊,我都吾明,如無貨可以取消部份,點會成張 ...
gmarket D 店係噤架, 我試過問多兩問個seller 佢cancel 埋我張單, 我覺得佢地怕煩, 又唔想用英文同你溝通, 所以寧願唔做你生意!
而你要比多份shipping, 係無得追, 因為一定要自己做combine shipment, CS 唔會幫你做

子爵府

有冇 JM 試過買 Belif? 邊間係賣真貨?

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 BK2002 於 15-11-21 發表無計

原帖由 shobi 於 15-11-30 發表
想問下如果身一單的貨還未入倉,想加單是否也要先付運費,然後才可合併單,謝謝!

...
係呀~落第2張新單時係要比多次運費gmarket先確認訂單。 完成交易先可以合併兩單。 多出嘅運費會入番gcash 戶口。 在下一次新訂單中可扣數。

首頁

尾頁

跳至