自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下Jm們,我同一時間在淘宝拍左二件貨,分開比錢,但用同一間集運快递公司,咁佢地會收我一次運费or 二次運費呢?第一次買,哈多識用,謝謝見諒!

伯爵府

引用:想問下Jm們,我同一時間在淘宝拍左二件貨,

原帖由 cholebaby 於 15-11-22 發表
想問下Jm們,我同一時間在淘宝拍左二件貨,分開比錢,但用同一間集運快递公司,咁佢地會收我一次運费or 二 ...
你分幾次運高會收幾次

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:想問下Jm們,我同一時間在淘宝拍左二件貨,

想問下Jm們,我同一時間在淘宝拍左二件貨,分開比錢,但用同一間集運快递公司,咁佢地會收我一次運费or 二 ...
你意思係直發香港定係寄去集運公司再寄香港?

直發香港: 分两張單當然係比两次運費喇,除非包郵到香港。

寄去集運公司再寄香港: 要睇返大陸段有無包郵,無 ge 都係要比两次運費,因為分左两張單,到左集運公司,合併之後寄香港,要再比一次寄香港運費。

子爵府

回覆:淘宝購物問題?

集運落香港既運費只收1次(按重量計),而國內既運費就個個賣家唔同,有d就買滿1個數量免運費(當然係國內),如果你同你個賣家買野,當然係比2次運費啦,同1個賣家就同佢傾下運費,金額大可能會收平d或免運費

大宅

回覆:zater 的帖子

謝謝回覆,我係寄集運公司.

大宅

引用:Quote:原帖由 cholebaby 於 15-11-22 發表

原帖由 zater 於 15-11-22 發表
你意思係直發香港定係寄去集運公司再寄香港?
謝謝回覆,請問如果分開二日拍下物品寄去集運可以嗎?或有冇時間限制幾耐一次寄出呢?

大宅

引用:集運落香港既運費只收1次(按重量計),而

原帖由 Angela_mok 於 15-11-22 發表
集運落香港既運費只收1次(按重量計),而國內既運費就個個賣家唔同,有d就買滿1個數量免運費(當然係國內 ...
謝謝,請問運费到香港20\'蚊係指俾人民幣 Or 港纸呢?

子爵府

引用:Quote:原帖由 Angela_mok 於 15-11-22 發表

謝謝,請問運费到香港20'蚊係指俾人民幣 Or 港纸呢?
對方收人民幣,我們付港幣,由於兌換率有差額,我用pps付款,兌換率加手續費大約$25港幣

大宅

回覆:Angela_mok 的帖子

Thanks u

首頁

尾頁

跳至