懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:香港變了

我前兩日收工坐輕鐵見到情況又唔係咁壞 比時間大家慢慢進步

子爵府

值得讚下車上既人

男爵府

引用:前幾日同個朋友搭地鐵,落車佢問我點解無人

原帖由 ktsui 於 15-11-23 發表
前幾日同個朋友搭地鐵,落車佢問我點解無人讓坐俾我,我從來都無諗過呢個問題,唔讓坐已經係平常事,反而有 ...
又唔係喎,我帶住個仔好多人讓座,但我大肚時反而少人讓,可能驚以為我個個係肚腩,所以驚尷尬。

大宅

我攞咁大個肚,八九個月,日日搭巴士都沒人讓..........
可能我搭果架巴士全程要over一粒鐘,而我又中途站上車,所以九成沒位,而大家乘客都唔想企一個鐘。
好彩我係中途站上,中途站落,大約35-40分中,唔洗企成個鐘。但講真而家八九個月,三日唔埋隻腳同條腰婇痛,個肚又好聚,有時真係好想坐一陣。精神果日我企下都沒所謂,只要有個位唉下都ok....
我覺得通常會讓都係近十年八年經歷過生bb的男女,有d自己沒位都會讓個好位比我唉下,都好感繳........

子爵府

我老婆大肚時, 都遇到d人不讓座.

其實我自問要求唔高, 我只期望坐關愛座的人能夠讓座比有需要的人士

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 ktsui 於 15-11-23 發表前幾

原帖由 Liukut 於 15-11-24 發表
其實我真係大肚時無咩人讓座。有2次唔舒服。我叫人讓座俾我都ok。。我係咁標冷汗見暈。。仲有人俾紙巾我。 ...
其實有時啲人覺得自己個肚好大,但如果正面望個肚而唔係打側望,真係未必知係大肚。反而bb真係好明顯就見到。

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:可能因為未見肚所以冇人讓過座俾我覺得香港

原帖由 WinWinh 於 15-12-16 發表
可能因為未見肚所以冇人讓過座俾我
覺得香港可以借鏡London Underground 俾媽媽們申請帶一個baby on board ...
幾好喎

首頁

尾頁

跳至