跳至

首頁

尾頁

男爵府

囡囡唔食奶咀,所以到而家9個月大啦每日瞓到5點幾6點咁上下一定起身飲哂8安奶先至瞓返,唔知正唔正常呢?好想同佢戒左佢咁大家都可以一覺瞓到大天光啦...........

別墅

我個仔有時都會

我個仔間中都會三四點醒...
有時我會比個奶咀佢...
有時他就會再瞓
但有時他會 "籮籮亂" 瞓吓醒吓
所以我通常都會照開奶比他...
反正佢肯飲咪比佢囉!

有排佢時常五點至六點醒
咁我也是照開比佢!

不過後來我想他戒掉佢
(五六點呢段時間對我來說太難頂)
就不停比奶咀佢啜返!等他再瞓!
(除了比極佢都係瞓唔返冧)之外
後來就越來越小五六點飲奶...

講時講呢個月都好似無再五六點醒要飲奶

不過話時話...原來應該係咁
我個仔時常瞓 (打屁覺) 即係瞓一陣好快醒
早排佢好鍾意九點左右瞓...瞓到十點幾就醒
跟住十二點都唔肯瞓...我又夜瞓開呢

後來我特登較到佢十點幾瞓...
就係咁...佢就係十點幾瞓就五六點醒

後來我見原來好多八九個月BB都有咁習慣...
即係八九點瞓完,,十二點才一瞓睡天光

我就因為怕他五六點醒,我就又由得佢十點唔瞓
但呢排BB有時十一點幾瞓都無五六點起身
近呢個月都瞓到八九點!

原文章由 macaogirl 於 08-8-13 22:13 發表
囡囡唔食奶咀,所以到而家9個月大啦每日瞓到5點幾6點咁上下一定起身飲哂8安奶先至瞓返,唔知正唔正常呢?好想同佢戒左佢咁大家都可以一覺瞓到大天光啦........... ...

[ 本文章最後由 yukiko906 於 08-8-14 03:47 編輯 ]

別墅

不如仔試吓淨係五,六點時比個奶咀佢啜呀!
可能啜一排...佢會唔再五六點要飲奶...

我個仔半夜一比奶咀佢就會再瞓返
我個仔唔眼瞓唔啜奶咀...
只會攞個奶咀來咬和玩...

奶咀真係好止得咳...
無奶咀我真的不知點氹佢!

男爵府

BK Milk勳章

有時佢會五~六點醒玩下手指, 又再睡過. 我唔會攪佢, 等佢再睡(仲有我) , 07:30先叫佢飲奶.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實差唔多6點唔叫夜奶喇~!哈哈...

民房

我個仔差唔多每晚都要飲夜奶, 但因為仔仔放在婆婆度訓, 我一個星期帶佢返去2-3日, 所以我無咁辛苦, 但婆婆成日都比說話我聽, 所以我好頭痛。

子爵府

我bb戒左好耐夜奶啦, 只係間中一晚要飲, 我會照開比佢飲!

首頁

尾頁

跳至