懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我小b 女 今日 32w2days 但係得 3磅7安士,
e 生話佢比較細小, 我好担心呀
請問食d咩可以長胎d 呢 ?

子爵府

花膠,肉類同埋一d蛋白質豐富o既野~bb係吸收蛋白質架~訓多d都得~

大宅

我已經每日飲一盒奶, 一星期食一次花膠
我唸我要加碼啦..

大宅

仲要多休息啦! 或者試吓飲孕婦奶粉...

男爵府

原文章由 CAFECAFE28 於 08-8-16 18:47 發表

花膠啦...會大到你唔信~

禁止訪問

男爵府

我由飲奶後, bb由細少少變中b, 呢個月食燕窩, 初初係老行家嗰啲一日一spoon, 後尾係媽咪自己"登"啲私房燕棧, 早晚一spoon, 今日再照b, 比average大咗2個weeks lu!

我依家33w2d, bb 5磅4安... 醫生話再係咁大落去bb過8.5磅就要開刀... mouth: 谷過頭tim..

公爵府

畀面勳章

我個時一日一(更)燕窩,一個星期飲2次花膠煲雞,再用花膠燉鮮奶.
個女出世有9磅重,仲要係提早幾日開刀生,如果等到預產期就唔止9磅,你試下呢個方法啦

大宅

花膠 --> one week two times
孕婦奶粉 (I tried On Moon, good taste, not too sweet) --> onw cup in the morning and one cup at night.
eggs --> two eggs every morning ( but only eat one york )
Take more sleep and rest.

Before trying this, I have only 3.1 lbs in my 29W6D

After I tried this method and have the following results : -

32W1D (4.7 lbs) ==> +1.6 lbs
34W1D (5.5 lbs) ==> +14 oz
36W1D (6.5 lbs) ==> + 1 lbs
37W2D (6.12 lbs)==> +7 oz
38W2D (7.4 lbs) ==> +8 oz

Try hard ....
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

大宅

原文章由 CAFECAFE28 於 08-8-16 18:47 發表

你放鬆d...我嗰時34w個女都係得3磅幾咋,後來我就

早晚一盒鮮奶,早餐食兩隻旦白+燕窩一匙。
晚餐每日都有湯水,同埋早d休息。

我係40w生囡囡,出世時佢有3.22kgs的,通常bb係最後兩至三星期係大得最快

大宅

燕窩係唔係食現成一樽樽o個o的已OK? 一日一spoon or 早晚一spoon?

原文章由 雪晴晴 於 08-8-16 23:13 發表
我個時一日一(更)燕窩,一個星期飲2次花膠煲雞,再用花膠燉鮮奶.
個女出世有9磅重,仲要係提早幾日開刀生,如果等到預產期就唔止9磅,你試下呢個方法啦

公爵府

有人話唔係個個都食得燕窩, 係咪真?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

食蛋, 花膠, 燕窩!
而芝士都好長胎, 不過媽咪都會肥埋一份 !

公爵府

食蛋只係吃蛋白?

大宅

我唔食得燕窩, 點先可以長胎 ?

我34week, bb得3lb 12oz

男爵府

我都要學下你地,我個b仔32W得1550g(不過E生話ok)但我想佢肥d,因我開刀仲要早預產期10曰,我想b仔強壯d!
我而家每日1杯媽咪奶,我諗我要加碼了!
燕窩有d人又話唔好,我開頭都有食,現在停左,我都唔知食唔食好?

別墅

早睡早起。加 afternoon nap 就最好。

公爵府

畀面勳章

我開頭食老行家,之後就自己燉,一早一晚都ok.
原文章由 MrsKong 於 08-8-17 08:00 發表
燕窩係唔係食現成一樽樽o個o的已OK? 一日一spoon or 早晚一spoon?

大宅

其實番薯同薯仔都好長胎,我之前有個朋友同你情況一樣,醫生直情同佢講話過多兩個星期(36week)都唔大,就開刀早d生,好過係個肚入面唔長肉。於是佢日日食番薯當飯,一個星期後已經明顯有進步,到兩個星期後醫生話可以唔駛開刀。等佢足月先出世時,個b有成7lb鬆D,都幾ok。

大宅

原文章由 ngbetty01 於 08-8-18 13:13 發表
其實番薯同薯仔都好長胎,我之前有個朋友同你情況一樣,醫生直情同佢講話過多兩個星期(36week)都唔大,就開刀早d生,好過係個肚入面唔長肉。於是佢日日食番薯當飯,一個星期後已經明顯有進步,到兩個星期後醫生話可以唔駛開刀。 ...

我又係等36week 睇下使唔使開刀呀, 醫生比病假我要我訓一個星期

首頁

尾頁

跳至