家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題:多謝

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:如題:多謝

原帖由 cindycyh1023 於 15-12-04 發表
如題:多謝
看不明白什麼?

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

折讓83%配股, 再加合股及削減股本面值, 傻的都知道佢想為下一步供股, 做兩手準備, 呢隻野上年炒過一排, 好似0.2抄上0.4左右, 呢間公司的庒家及操盤手, 無時無刻都係想打劫散戶, 未入的絕不能沾手, 如入左就睇位止蝕算數, 有錢寧可做善事, 都唔好益呢D老千

男爵府

又拆又供..........
這股少接貨為妙....

克盡已能.參予義工.盡展所能!

男爵府

回覆:61今日復牌,睇吾明,請求講解

唉!又上左賊船

大宅

cindycyh1023 發表於 15-12-4 21:25
唉!又上左賊船

你有好多? 幾錢入有幾多貨? 今日得番0.037, 呢段時間比到盡炒上0.042-0.045, 但有0.2-0.4入左的師兄師姐, 大有人在, 呢間野下一步肯定會供股, 無走雞.

個人意見, 除左幾左增長比較平穩的大藍籌, 先至有少少投資價值外 (係要入啱位, 唔係高追), 其他全部股票, 尤其大陸股, 基本上99%以上係老千股, 上市公司嗰班友仔, 夾埋操盤手/庄家/基金經理, 一齊做世界拍住上打劫散戶, 交投淡靜時就搵操盤手互射, 制造假成交, 引唔知死的散戶落叠, 只要各位有D定力, 唔理D友仔舞高弄低, 堅持唔入市唔玩, 無利可圖下, 班友仔就自然收檔.

不過, 仍然有好多好多唔知死的無知散戶, 夠膽玩D老千股, 你見官X義 / 向氏家族 / 蕭生兩父子, 撈到盤滿砵滿, 就知做上市公司主席幾好搵

首頁

尾頁

跳至