美容扮靚

跳至

首頁
12345...27

尾頁

男爵府

請問植同卸固時乸唔乸眼?

大宅

引用:請問植同卸固時乸唔乸眼?

原帖由 smallabby 於 15-12-10 發表
請問植同卸固時乸唔乸眼?
唔乸,因為用嗰d膠水同卸膠係低刺激的,for 自家植用,唔係專業店用嗰d,可以自己睜開眼植.....但因為低刺激,所以會耐乾,約10-15秒才乾

大宅

引用:全部JM已 pm 資料了植睫毛可在淘寶打 "嫁

原帖由 KayleeZ 於 15-12-08 發表
全部JM已 pm 資料了

植睫毛可在淘寶打 "嫁接睫毛"即可,比較邊個賣家啱你.....膠水可在同一店配,記住係 ...
請pm埋我, thx

大宅

回覆 CannieWP 的帖子

1) 我見一束束嗰D睫毛頭其實有1-2mm闊, 你一束係痴落幾條自己睫毛, 定一束痴落一條自己睫毛?

2) 係全條假毛要落膠水, 定係嗰頭?

Thanks

男爵府

引用:回覆+CannieWP+的帖子1)+我見一束束嗰D睫毛

原帖由 feimuijai 於 15-12-10 發表
回覆 CannieWP 的帖子

1) 我見一束束嗰D睫毛頭其實有1-2mm闊, 你一束係痴落幾條自己睫毛, 定一束痴落一條 ...
一束痴幾多條視乎你本身睫毛濃密度,我就大約3-4條左右,因為一條睫毛根本唔夠力托起一束假毛,加上你自己植,好難控制一束一條,就算做到,你條睫毛都好易甩,痴幾條就又穩又安全。
膠水只落睫毛根部,未痴上時用根部膠水輕輕由真睫毛根部向上拖兩下,令膠水均衡d, 唔洗只積聚於根部容易流入眼。

大宅

回覆:KayleeZ 的帖子

大宅

回覆:KayleeZ 的帖子

這set 底買嗎? From G-Market, 不過未計運費

大宅

求分享link

禁止訪問

大宅

引用:+本帖最後由+MichelleCrystal+於+15-12-10+

原帖由 MichelleCrystal 於 15-12-10 發表

差不多了,不算貴.....不過要確定膠水要係for 自家用,不是專業店那些

淘寶 價錢 for refence

1) 睫毛 條 裝約 $60 / 束装一盒 13 (基本要9,10 x2,12 共4盒)約52

2)膠水 約$60-150 (視乎牌子)

3) 鉗仔 彎形尖鉗/直尖鉗 約$10

4) 卸gel 約$50-100 (視乎牌子)

5)卸妝棉花棒 (幾好用,有d刷仔咁款 for 植睫毛用) 約$16 盒

所以基本要 $200-340

另外,水晶坐,膠子,睫毛梳可選擇性要或不要,我無買

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+15-12-07+發表之

原帖由 相約1997 於 15-12-09 發表
多謝分享,你植得好靚!
謝謝

大宅

引用:Quote:原帖由+feimuijai+於+15-12-10+發表

原帖由 CannieWP 於 15-12-10 發表
一束痴幾多條視乎你本身睫毛濃密度,我就大約3-4條左右,因為一條睫毛根本唔夠力托起一束假毛,加上你自己 ...
我昨日甩左1束係眼尾,跟你的方法痴睫毛底,係自然好多

如果一條條痴,我咁無耐性,一定發din 仲要每邊basic 要痴200條.....不過一束束啱我睫毛少的人,因為痴1條條都要有番咁上下多睫毛痴先靚

大宅

KayleeZ 發表於 15-12-10 13:39
差不多了,不算貴.....不過要確定膠水要係for 自家用,不是專業店那些

淘寶 價錢 for refence
好有用的分享! 好詳細!
謝謝!

男爵府

引用:Quote:原帖由+CannieWP+於+15-12-10+發表一

原帖由 KayleeZ 於 15-12-10 發表
我昨日甩左1束係眼尾,跟你的方法痴睫毛底,係自然好多

如果一條條痴,我咁無耐性,一定發din 仲 ...
痴一條條我都玩過,要好有耐性,手工好好先得。以我本身睫毛為例,因為睫毛生長方向唔係條條都咁生性呈現成完美扇形狀態,如果你唔理照跟住植,由於假睫毛又濃又長既關係,植完你就會見到明顯有打晒交既情況出現,特顯左你本身睫毛問題,所以每落一條都要睇清楚環境,隨時要執生就位,所以我寧願揀一束束,又快又易就位,就算甩左一束都好易補返嘛

男爵府

回覆:宅靚靚:自己植睫毛

溫馨提示: 如果開始發現假睫毛同真睫毛之間開始鬆鬆地,唔太穩固的話,最好卸走再重新做過,唔好諗住等佢自己甩,因為膠水始終會老化,明知有問題都唔理,甩既時候好易連本身既睫毛都夾硬整甩埋,呢個就係點解d人成日話植睫毛植到本身果d都冇埋既原因之一,說穿了,就係懶
原理同gel甲一樣,真甲生到咁長下就要拆gel再做,懶唔理,gel本身都有自己重量,由得佢繼續,後果只有反甲或斷甲

大宅

回覆 KayleeZ 的帖子

請PM我﹐謝謝

別墅

回覆:宅靚靚:自己植睫毛

Pm thanks

如果還有遺憾 又怎麼樣呢  
傷了痛了懂了 就能好了嗎  
曾經依靠彼此的肩膀  
如今各自在人海流浪  
逃不開 愛越深越互相傷害  
越深的依賴 越多的空白  
該怎麼去愛  
如果還有遺憾 是分手那天  
奔騰的眼淚 都停不下來  
若那一刻重來 我不哭  
讓他知道我可以很好.....

大宅

KayleeZ 發表於 15-12-7 13:16
之前自己有個POST介紹用一束束的植睫毛當假睫毛咁痴,效果自然又平,之後有些靚靚JM買咗後 PM 我話試左自己 ...
PM左你^^~想要LINK呀!!THX

大宅

KayleeZ 發表於 15-12-7 13:16
之前自己有個POST介紹用一束束的植睫毛當假睫毛咁痴,效果自然又平,之後有些靚靚JM買咗後 PM 我話試左自己 ...
整得好靚呀,想要link呀謝謝你!

侯爵府

引用:之前自己有個POST介紹用一束束的植睫毛當假

原帖由 KayleeZ 於 15-12-07 發表
植完,自己点拆請問?

首頁
12345...27

尾頁

跳至