想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

引用:年紀未過30,用半定量2個月都是白果㈸

原帖由 小白兔co 於 15-12-20 發表
年紀未過30,用半定量2個月都是白果😶😶😶
唔好放棄!我諗到一堆以下問題

confirm 雙方身體一切正常非常健康?
生活作息正常,早睡早起,唔煙唔酒,有恆常運動?
有無亂食生冷野?
有無長期疾病?例如頭痛貧血等?
工作壓力大嗎?
對生bb壓力過大?
老公丁丁質素OK 嗎?
半定量你點用?有無驗前3小時唔飲水?浸入VV幾多秒?幾耐之後睇結果?
點交功課?為交功課而做?咁雙方夠興奮嗎?

以上都可能會影響到懷孕成功率,半定量只係幫手查出排卵既時間,並唔係幫助受精卵著床,雖然愈年輕愈易bingo,但都見過 Bk 唔少JM 30未夠已經要靠IUI 或 IVF 受孕

本意係希望從多方面分享成功懷孕既心得,半定量只係輔助用,要成功懷上實在太多事項要注意了

希望你都可以快d成功啦! 加油呀!

複式洋房

回覆:kamajenny 的帖子

我都想要taobao資料, thx.
恭喜哂

複式洋房

可否PM含葉酸既綜合維他命? 同半定量?
謝謝

別墅

Congrats and thanks for your sharing~
可pm我半定量資料嗎?謝謝你

子爵府

回覆:分享 Bingo 經驗

見到你POST即刻入黎支持下先

大宅

恭喜曬!想要半定量資料呀,麻煩pm, thx

別墅

Hello可唔可pm話我知半定量淘寶資料呀?

別墅

Congratulations! 可pm我淘寶半定量資料嗎?Thanks!

大宅

淘寶係邊間?thx

複式洋房

我想要淘寶資料&維他命既資料,可以pm我嗎?謝謝

複式洋房

可以分享淘寶資料嗎?

大宅

回覆:katherine1986 的帖子

可以分享半定量資料我嗎
年紀大, 經血小到好恐怖, 卵巢已經10.39, 心灰中

大宅

想要半定量資料,煩請幫忙pm.

THANKS

男爵府

恭喜樓主!
我也想要淘寶賣家資料,謝謝

男爵府

請pm淘寶半定量資料,謝

別墅

我都想要半定量賣家呀!🙏🙏

大宅

*** 開始講男人***
相信好多男人唔會接受自己唔掂既事實,但我地女人唔係聖母瑪利亞,無可能只靠自己就能懷孕,如果已檢查過晒,該做既都做過,但仍然無 bingo,黎個時候⋯⋯ 就要找出係唔係老公問題
當然,JM 們亦可以好似我咁,唔理係咪老公有問題,捉埋佢一齊調理身子先,當時我唔想搞一大輪之後先發現老公有問題,又要拖長時間處理

書本推介 擇食 男人腰瘦,女人性福:邱錦伶

其實除左女人,男人都要
- 介口:例如介煙酒咖啡茶,生冷涼野可免則免
- 早睡早起:10點半前要瞓!
- 飲夠水
- 營養均衡
- 有恆常運動
- 唔好經常 DIY 太多
*正常一星期 3次「性活動」係正常,日日都要,性慾好強就要小心,亦可能係衰退先兆

食以下食物
蠔 (熟)、南瓜、牛扒 (例如整南瓜焗蠔)
還可以多食以下食物
香蕉、蕃茄
*特別係排卵前 Day 10-12 , 老公要多補充以上食物,有助排卵時精子質素好D

如果 JM 們老公成日晚晚唔想 dodo,可以試下燉肉蓯蓉
事原有一次我媽唔知聽咩人講話男人食肉蓯蓉好,精神會好D,佢知我老公壓力大,睡夠都無精神,就買左一包比我(裕華買的),一日燉兩次,第二次係加水返燉,早晚比老公飲,但到左第三日⋯⋯ 老公開始話晚上會瞓唔著⋯⋯ 而且開始進化成一頭餓狼⋯⋯ 一返放工返屋企就話想dodo,嚇到我即停左燉肉蓯蓉,ar⋯⋯ 意外發現原來肉蓯蓉係有咁既效果,上網查下先知肉蓯蓉係 for 治男士不育,之後我都有間唔中比老公飲,特別係排卵前一兩日。
我媽教用黨參,Mac 冬一齊燉,老公早上飲一次,其實女人都可以飲,但配料就要更改
*畢竟係中藥,建議問下中醫師是否適合飲用
*芳姐出果本懷孕天書,有教煲肉蓯蓉湯水 ,for 男人的,可以去書局睇下

下回講下有咩倆公婆可以齊齊做,仲有重點講下生活習慣問題

大宅

Bjwai 發表於 15-12-18 15:10
想知飲水apps叫咩?thanks
內文已寫,thanks!

大宅

aaabbb0718 發表於 15-12-18 15:27
恭喜曬 可以PM我淘寶賣家嗎?thx
應該已 PM, 如沒有,請 PM 我,thanks!

大宅

回覆 pinkibeez 的帖子

應該已 PM, 如沒有,請 PM 我,thanks!

首頁
12345...6

尾頁

跳至