烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇朋友試用過?值得花咁多錢買嗎?

珍珠宮

回覆:值得花過萬元買Thermomix TM5嗎

好貴

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

唔會,我覺得部機好細

男爵府

我有,買前覺得好貴。宜家仲想買部比媽咪。我差唔多日日都用。

珍珠宮

引用:我有,買前覺得好貴。宜家仲想買部比媽咪。

原帖由 Maxki 於 15-12-26 發表
其實如偏愛中式食品是否不合適?加上己有麵包機、水波爐、air fryer and 蒸爐

男爵府

引用:我有,買前覺得好貴。宜家仲想買部比媽咪。

原帖由 Maxki 於 15-12-26 發表
我都打算買呀,我auntie 天天用,佢推介我,仲叫我送左部德國寶俾人留個位放呢部機Tim !

男爵府

回覆:healthymimi 的帖子

我通常用thermomix煮西餐,中式我會用佢嚟炒菜,煮下西芹炒雞柳,紅燒肉咁同埋中式糖水芝麻糊,杏仁糊咁。

我最鍾意用佢煮健康無添加食品,自家製花生醬,牛油,豆漿,磨麵粉、糯米粉、杏仁粉、芝士粉,要食先整好方便。

別墅

請問呢部香港邊度有得買?

男爵府

引用:我通常用thermomix煮西餐,中式我會用佢嚟

原帖由 Maxki 於 16-01-03 發表
我通常用thermomix煮西餐,中式我會用佢嚟炒菜,煮下西芹炒雞柳,紅燒肉咁同埋中式糖水芝麻糊,杏仁糊咁。
...
Yes, 真係整到好多野,佢前幾日就整左麵包加果醬俾我,真係very good
佢話整肉餅都good 呀,多用途一機搞定曬,只可惜我有好多其他機,依家要諗點安排,所以要等等先入手

珊瑚宮

我又入左放毒區
玩具萬歲!

男爵府

引用:請問呢部香港邊度有得買?

原帖由 山太太 於 16-01-03 發表
請問呢部香港邊度有得買?
我唔係喺香港買的,你試Facebook search 美善品。

男爵府

引用:Quote:原帖由+Maxki+於+16-01-03+發表我通

原帖由 Buchen 於 16-01-03 發表
Yes, 真係整到好多野,佢前幾日就整左麵包加果醬俾我,真係very good
佢話整肉餅都good 呀,多用途一 ...
係呀,我尋晚就係整左肉餅,買靚d嘅肉自己絞。

大宅

我有幾個朋友最近買咗話超好用,試過用佢整嘅西湯係好正。自己都心思思,但實在太貴,而宜屋企啲包機,Airfryer 好快被to淘汰

大宅

回覆:Linglingk 的帖子

How much?

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

民房

民房

別墅

回覆 山太太 的帖子

佢冇門市,只有office,google search 「Thermomix Hong Kong」應該會搵到contact

別墅

回覆 dulldull 的帖子

今個月特價$11380

大宅

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+Maxki+於+15-12-26+發表我有

原帖由 healthymimi 於 15-12-27 發表
其實如偏愛中式食品是否不合適?加上己有麵包機、水波爐、air fryer and 蒸爐

...
整中菜梗係都岩啦,部機蒸野又得,搞碎又得,炒都得,整肉丸,煮飯麵粥,中湯,炒中炒,中式甜品,咩咩露啊,咩咩糊啊,湯丸都煮到架,成部機你想佢代替蒸,煮,炒,燉,炆,煲,攪拌都得,就係差在冇炸同焗ja
做媽媽既,連煮bb野,糊仔粥仔都岩架
西餐,中餐到麵包,甜品,攪粉都可以
仲有枰分量既功能,部機可以set埋食譜指示部機要點做,你只需扭黎扭去按下制咩都唔洗理,幾分鐘都煮好

最最最最大好處,唔洗屋企放咁多機,一部機過代替好多機,洗又只洗一部機嘛,其實貴得黎值架,真心講句你買咁多機都差唔多果條數啦已經

Ps:非打手,純分享

首頁

尾頁

跳至