美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

民房

點解重要幫襯令人激氣的big big美容院,成日比人sale sale sale,大集團係咁ka la,成間舗都係成本,你做緊嗰1200蚊facial得100蚊係係你塊面到ka ja,餘下個1100蚊末係晒佢地身上囉!!同你jump荼嗰個唔洗人工呀,sale你個顧問ar; 得閒問下你覺得我地好冇嗰個經理ar; reception嗰班女仔ar.......舗租呀人工呀機器呀...全部都係係你嗰1100度出糧lor @@@ 我比咁多$$$$$$$ is 嚟享受, no no no係受氣!
now我專搵小小店仔做
唔hard sale手勢又好

複式洋房

sk889910,好鄧你可憐呀,我明架,因為好耐之前去過現X,佢地又係用呢種手段,總之次次都搞到你唔買course唔安樂為止,好煩呀...

所以,我後來唔想發皮四都唔得,佢一開口sell我就話:我仲有好多course未做完,我唔做完絕對唔會考慮,你再sell我,我就投訴你..(好彩有效,佢就收聲,我全程可以休息下)

另外,離開等簽名嘅時候,佢地又會再sell,我亦講到明:未做完手頭上嘅course絕對唔會開新course,唔好再阻住我會男朋友食飯!

跟住,佢地真係好衰,我次次打去做booking,次次都無位嘅,我唔理照打,打到佢有為止,幾經辛苦先用晒所有嘅course呀

所以,真係唔好再去呢種集團式嘅美容院嘞,佢地開支真係好大,佢地唔hard sell你又無飯開...

祝你早日做完所有course!

大宅

我去ingrid mixxxt咪又係甘
又唔係收得平,手勢又唔好,又hardsell
以後都唔會join大集團

珍珠宮

原帖由 suisui 於 08-9-3 22:34 發表
你最後幾次去吾好帶銀包, 只帶id 卡同八達通, 想join都吾得啦.

好辦法, 我依家去做facial都只係帶個電話同身份證. 免得俾人hard sell, 我又係耳仔軟嘅人.

珍珠宮

原帖由 sk889910 於 08-9-3 11:38 發表
我在P.H做Facial 多年,覺得不快, 忍唔住要吐氣! 請聽我訴:

這店的手法黑人憎,多年前,我買了個新年plan,一直用唔完,因為期間他會叫你不斷試新facial,然後,說服到你去買.我次次都把持不定!

在這裡做facial 不舒服,不是手勢問題,而是他每次都 ...

諗諗吓, 以後去一間新的美容院幫襯, 有意無意話俾D職員聽你係"消委會"做, 男朋友或老公或親人做"警察"或"海關", 唔知會唔會好D呢?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

physical?
我做左好多年, 唔sell wor
好好但唔平

原帖由 亞媽個女 於 08-9-3 19:46 發表
美容點店hard sell真係鬼地方--此地不宜久留, 如果你真係無定力+面皮薄, 就要認痛, 唔去做......
相反, 你有定力牙力, 咁就去囉, 不過你唔落撘, 可能服務會無咁好or比說話你聽都未定......
要諗諗佢

我以前去開間ph ...

首頁

尾頁

跳至