自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

1)食飯前, 碗筷會否過水?用生水定熟水?
2)廚房分左幾多條毛巾抹邊幾樣野?

子爵府

回覆:生活習慣小統計

無過水。
分4條,一條抹手,一條抹碗碟,一條抹廚房枱面,一條抹飯枱。4條都會每晚用完再消毒

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

1)食飯前, 碗筷會否過水?用生水定熟水? 熱滾水
2)廚房分左幾多條毛巾抹邊幾樣野?2條

侯爵府

1.自己屋企野唔會過水
2.廚房有三條毛巾,一條抹手,一條清潔, 一條蒸送太熱用黎扶一扶

wcpcelia    發表於 16-1-11 15:53

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

1)熱水
2)分4條,一條濕洗碗碟,一條乾抹碗碟,一條抹廚房枱面,一條抹爐頭。

pomanlife    發表於 16-1-11 15:51
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

侯爵府

引用:1)食飯前, 碗筷會否過水?用生水定熟水?

原帖由 botbot 於 16-01-11 發表
1)食飯前, 碗筷會否過水?用生水定熟水?
2)廚房分左幾多條毛巾抹邊幾樣野?

...
1. 唔會過水
2. 1條抹碗筷,2條for清潔

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

1)唔會
2)1條抹爐頭,1條抹手,1條抹碗碟

別墅

我一向工人搞廚房, 唔過份我唔理咁多, 過唔過水都得, 但前幾日99上來, 逐樣問, 所以問問大家

首頁

尾頁

跳至