懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,由出生到现在2個月,一直婆婆take care ,我一去take care bb ,她話你休息,,待我來,,真擔心bb不認得我,

男爵府

回覆:silvialeung368 的帖子

唔會唔認得,但同你唔熟。。

想照顧自己個BB米照顧囉,而且果個係自己媽咪,99就話要切言姐

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

引用:如題,由出生到现在2個月,一直婆婆take+care

原帖由 silvialeung368 於 16-01-13 發表
如題,由出生到现在2個月,一直婆婆take care ,我一去take care bb ,她話你休息,,待我來,,真擔心bb不認得我,
...
所以我中意全部野親力親為,我唔介意bb痴我,因為親密嘅時間得幾年咋

大宅

引用:如題,由出生到现在2個月,一直婆婆take+care

原帖由 silvialeung368 於 16-01-13 發表
...
唔會嘅。 真係唔會。

但係,你嘅情感需要都要被照顧。咁辛苦生個仔出黎梗係想親近多啲。老人家通常只知身體需要而忽略情感。 你試下動之以情,話佢知你都好需要照顧下、抱下bb防止產後抑鬱云云。

呀,講開又講, bb 唔怕抱多啲。千祈咪聽老人家講抱得多痴身。好快一兩年後佢識行識走,唔會咁需要抱架喇。

大宅

會, 我囡就係一出世婆婆湊到而家. 亞囡 15個月了, 訓覺都係唔要我.
婆婆湊上引, 直頭唔捨得還返亞囡比我. 我囡又痴婆婆, 夜晚一唔見婆婆就爆喊.
所以我而家係要同亞囡分開住, 只係放假 or 放工先可去婆婆度睇下佢. 真係好後悔. 到 BB 3 個月開始認人就返唔到轉頭了

而家屋又搬埋, 姐姐又請埋想接返亞囡返黎住, 想婆婆黎住一排等亞囡適認下唔好晚晚爆喊, 但婆婆因唔捨得比返個囡我, 所以諸多推塘唔合作, 黎2日就帶囡走, 攪到亞囡當自已屋企好似渡假屋咁, 閒時同亞婆黎訓2晚OK, 留多日都唔制. 死未

首頁

尾頁

跳至