親子旅遊

跳至

首頁
12345...38

尾頁

複式洋房

回覆:沙巴旅遊吹水同樂會2016

打算4月同3歲小朋友去沙巴。
頭2晚住麥哲侖酒店,想問下麥哲侖個碼頭出雙島大概會貴Jesselton幾多左右。酒店仲有沒有3元出市區的接駁車?
小朋友超愛吃湯通粉,想問下市區有沒有餐廳有吃湯通粉的地方?
看螢火蟲,見有些tour去Kawa,和waston kalis,其實分別不不大?
回程機 6:25 a.m.,如果call 4點30分 taxi 時間夠唔夠?
Thank you

男爵府

熱血勳章

請問現在當地唱錢個Rate 如何? RM 1= HK ?

子爵府

回覆:地震寶寶 的帖子

係呀返咗香港啦!唔緊要!原來好簡單!好好玩!STAR酒店超正!!又超近!一返嚟已經想再去!謝謝你的旅遊資訊!
題外話,你知唔知邊度訂STAR會平d?我今次喺Agoda訂因新年,一定貴,下次想比較吓

大宅

你好,版主,我一家2大2小打算4月1去沙巴,好想知你地講既STAR酒店系邊間?未試過自由行,吾知有乜野要注意同准備呢...
同埋乜景點值得去...謝謝!

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

回覆:沙巴旅遊吹水同樂會2016

我想問交通問題呀
機場→hotel 63

hotel 63→STAR

STAR → 機場
係唔係全部的士就得?定要租車呢?
謝謝大家解答

大宅

回覆:準劉太 的帖子

的士就可以了

url] [/url]

別墅

農曆新年or暑假時的天氣適合去沙巴玩?

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

引用:的士就可以了

原帖由 nana11423 於 16-02-18 發表
的士就可以了
6人連行李,係唔係要分兩架的士呢?

大宅

回覆:準劉太 的帖子

係呀,果边的士同香港的士差不多大,收費唔算貴

url] [/url]

男爵府

引用:係呀,果边的士同香港的士差不多大,收費唔

原帖由 nana11423 於 16-02-18 發表
係呀,果边的士同香港的士差不多大,收費唔算貴
請問,妳地出島遊,D 証件如何處理?

大宅

回覆:馬騮狗 的帖子

我放酒店保險箱,影印本跟身用防水袋裝

url] [/url]

男爵府

回覆:nana11423 的帖子

明白

男爵府

回覆:nana11423 的帖子

nana,我想問,妳地由機場去酒店會坐巴士定的士?我怕巴士唔安全(第一次去,我住Horizon Hotel)Thank you

複式洋房

Hello寶寶,追左你好多post,學左不少師 資料推介好有用,萬分感激丫
黎緊暑假 28/7 - 2/8 book左AA黎沙巴玩,2大1小(9歲仔),plan左2個行程如下,可唔可俾d意見我可唔可行丫^^ 我想先玩行程,再嘆酒店,但要轉2次酒店唔知會唔會太辛苦&浪費時間呢?

Plan 1:
28/7 day 1 Hotel 63
1250 到達機場,酒店check in,
市中心觀光掃街肉骨茶等等,晚上海鮮餐

29/7 day 2 Hotel 63
美人島或單雙島浮潛(諗緊邊個好),晚上市中心晚餐

30/7 day 3 Hotel Star
近市內既Star酒店Check in,酒店游水hea,欣賞日落(酒店泳池係咪睇到日落?)
晚餐市中心or 酒店buffet

31/7 day 4 Hotel Star
早上Sunday Market,或全日嘆酒店,游水欣賞日落
晚餐市中心or 酒店buffet

1/8 day 5 Hotel 63
早上check out, 去玩1-2級激流,
下午去紅樹林尋長鼻猿&瑩火蟲,
晚上回酒店hotel 63 check in,市中心食宵夜

2/8 day 6
凌晨4點入機場,準備回港

P.S.
1)想買急凍海鮮回港,但2/8一早機,應該幾時買好?唔知包唔包送貨到機場呢?
2) 想問下1/8 day 5行程可行嗎?
3) Star酒店泳池是否望住海景,可一邊游水一邊欣賞日落呢?
4) 想要寶寶既沙巴地圖、食市list、 旅行社、包車資料問問價錢
My email: [email protected]

大宅

回覆:馬騮狗 的帖子

建議座的士,机場去你酒店大约25分钟,唔会太貴,巴士我未座過,因帶住小朋友怕危險

url] [/url]

複式洋房

Plan 2:

28/7 day 1
1250 到達機場
酒店 (近市內Star) check in,酒店或附近食野
酒店游水 & 欣賞日落 (酒店泳池係咪睇到日落?)
到市中心食海鮮 or 酒店buffet

29/7 day 2
全日享受酒店泳池設施hea下 & 欣賞日落

30/7 day 3 Hotel 63
早上去玩激流,玩完唔知趕唔趕得切去酒店check in先去睇瑩火蟲?
下午去紅樹林尋長鼻猿&瑩火蟲,市中心食宵夜

31/7 day 4 Hotel 63
早上Sunday Market,
之後市中心觀光掃街肉骨茶,買手信,晚上海鮮餐

1/8 day 5 Hotel 63
美人島浮潛,晚上市中心晚餐

2/8 day 6
凌晨4點入機場,準備回港

大宅

回覆:mok囝 的帖子

star => 香格里拉丹絨亞路酒店Shangri-La\'s Tanjung Aru Resort and Spa

url] [/url]

王國會長

王國會長

phoebew124 發表於 16-2-18 23:16
Hello寶寶,追左你好多post,學左不少師 資料推介好有用,萬分感激丫
黎緊暑假 28/7 - 2 ...

如果我去美人魚島會留一晚, 即日來回好浪費時間(來回要約6小時).酒店泳池係望住個海, 但唔係向日落那個方向, 要行過D.
同日激流+螢火蟲係可以, 但辛苦.

王國會長

王國會長

馬騮狗 發表於 16-2-18 23:03
nana,我想問,妳地由機場去酒店會坐巴士定的士?我怕巴士唔安全(第一次去,我住Horizon Hotel)Thank you

...

坐的士啦, 約MYR30~40

男爵府

回覆:地震寶寶 的帖子

寶寶已經收到了,Thanks

首頁
12345...38

尾頁

跳至