懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係超重肥底媽媽,醫生喺我懷孕中期時話最好唔好重超過10Kg, 今日36週,重了5.5kg....其實係咪已重太多?

大家重左幾呢?

男爵府

回覆:原本肥底超磅媽媽,大家重左幾多?

我都係重磅媽媽,但由有咗到宜家18w+,我輕咗大概5kg,好開心。不過宜家開始有返啲胃口,我好驚會好快重返。我覺得你控制得好好,有無咩心得?

別墅

回覆:lhybebe 的帖子

瘦5kg咁犀利,我都只係瘦2kg

別墅

好勁,可以瘦咗㖭?😱😱

大宅

引用:我都係重磅媽媽,但由有咗到宜家18w+,我

原帖由 lhybebe 於 16-01-25 發表
我都係重磅媽媽,但由有咗到宜家18w+,我輕咗大概5kg,好開心。不過宜家開始有返啲胃口,我好驚會好快重返 ...
我無輕過, 只係keep住無咩增磅,係30週打後就重快左。。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由+lhybebe+於+16-01-25+發表我

原帖由 2cute_baby 於 16-01-25 發表
我無輕過, 只係keep住無咩增磅,係30週打後就重快左。。。。
但係到3rd Trimester 都keep到無乜增磅已經好犀利!三餐食得好清淡嗎?

男爵府

引用:瘦5kg咁犀利,我都只係瘦2kg +

原帖由 ivysunsun 於 16-01-25 發表
瘦5kg咁犀利,我都只係瘦2kg
係呀,開頭幾個月胃口好差,加上宜家食唔到味精,三餐自己整,食得好健康,所以體重一直跌。我本身重,跌磅無影響阿B生長,不過醫生見我跌磅仲驚問我係咪特登減肥,叫我唔好。

複式洋房

我本身bmi 都接近29,頭25周 keep 得幾好,無嘔無唔舒服唔介口都係重咗3-4kg,但一步入third trimester 就開始重得快、而家差不多40周共重咗15kg,不過健康院姑娘同私家醫生都話可以接受無問題。

大宅

引用:Quote:原帖由 2cute_baby 於 16-01-25 發表

原帖由 lhybebe 於 16-01-25 發表
但係到3rd Trimester 都keep到無乜增磅已經好犀利!三餐食得好清淡嗎?
都唔係特別清淡呀。
不過初期同中期都keep住食得少啲,特別係澱粉質。

但真係到呢兩個星期真係食多左, 唔知關唔關天氣凍事呢?
但又可能真係需要多左能量。
所以呢段時間重得快左, 有啲擔心會超得太勁。

不過好多朋友都話覺得我今胎個人瘦左,只係個肚大。希望到生都唔好重過10kg啦

大宅

引用:我本身bmi 都接近29,頭25周 keep 得幾好,

原帖由 meloproduction 於 16-01-25 發表
我本身bmi 都接近29,頭25周 keep 得幾好,無嘔無唔舒服唔介口都係重咗3-4kg,但一步入third trimester 就 ...
你啫係隨時生㗎啦喎

複式洋房

回覆:2cute_baby 的帖子

係呀,今日產檢阿b 已經差不多8磅!

大宅

引用:係呀,今日產檢阿b 已經差不多8磅!

原帖由 meloproduction 於 16-01-26 發表
係呀,今日產檢阿b 已經差不多8磅!
醫生幫你照超聲波?所以知道8磅?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+meloproduction+於+16-01-26+

原帖由 2cute_baby 於 16-01-26 發表
醫生幫你照超聲波?所以知道8磅?
係呀,我私家生,最後兩周一星期一次產檢

大宅

我係肥底,上胎重左足足55磅......今次我都係度驚緊,依家7W,唔敢上磅喇!!
i'm 雨婷寶

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

飲食注意下,適當可以散步當運動。

大宅

引用:我係肥底,上胎重左足足55磅......今次我都

原帖由 raintingbow 於 16-01-26 發表
我係肥底,上胎重左足足55磅......今次我都係度驚緊,依家7W,唔敢上磅喇!! ...
我好明白唔敢上磅嘅感覺
重左55磅,咁後來輕得返幾多呀? bb出世幾磅呀?

大宅

引用:飲食注意下,適當可以散步當運動。

原帖由 haha748494 於 16-01-26 發表
飲食注意下,適當可以散步當運動。
但呢個星期, 好似怪怪地咁, 原先對甜野完全無興趣, 唔知點解呢個星期成日想食甜。 真係好幣。忍。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 2cute_baby 於 16-01-26 發表

原帖由 meloproduction 於 16-01-26 發表
係呀,我私家生,最後兩周一星期一次產檢
啊, 原來係咁, 我喺政府醫院生。。。
醫生話2星期後嘅產檢會同我照一次bb大小,再決定開刀定順產

別墅

回覆:原本肥底超磅媽媽,大家重左幾多

我本身都係肥底,162磅
而家25w重左10磅,172磅
我個私家好似唔信我重得10磅咁…………
(可能睇落我肥好多)

大宅

引用:我本身都係肥底,162磅而家25w重左10磅,17

原帖由 jacquelinee_w 於 16-01-27 發表
我本身都係肥底,162磅
而家25w重左10磅,172磅
我個私家好似唔信我重得10磅咁…………
嗯, 有時身型同體重係睇唔出的。 我一望都係肥, 但唔會睇得出我會咁重 (重到我自己都唔敢講出嚟有幾重)

首頁

尾頁

跳至