婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

個女都3歲半啦 住左係到都4年啦 一向都知佢地好污糟 記得第一日上黎 成間屋有陣怪味 果時老公搵唔到錢 又有左個女 唯有住係到 住係到開始得不停搞衛生 掉垃圾 我奶奶就不停執返啲垃圾 唔緊要啦 啲野佢既 第時有小朋友一定要乾淨 佢地去街拖鞋都係係屋企著既 出街踩屎都照踩入屋嫁啦 我日日拖 到個女出世6個月 我禁止左佢地著拖鞋 但佢地啲垃圾行多兩步掉垃圾桶都唔行 就咁掉地下 果時我女周圍爬就係咁執垃圾 到今時今日我女3歲半 佢地都無變過 唔緊要個女大啦 佢識嫁啦 最可怕女女食野滴到下巴 佢地用枱布幫佢抹囉 塊枱布仲要起晒霉 黑蚊蚊 好恐怖 今日仲要將我62著過既低褲放係我個女張食飯登到 真係好難頂 細仔岩岩出世個半月 佢地成日要抱佢 但佢地已經一星期無沖涼 成日用手食野啲油同汁 唔洗手就抱佢 我真係好想爆啦

洋房

回覆:YukiYuki.C 的帖子

其實生完細仔我一出院就已經自己搞返啲衛生 想坐好月都唔得

男爵府

只怪你C6冇本事。佢哋喺自己屋企幾污糟都好,都係佢哋自己事,係你搬去佢哋屋企,要人就你倒不如搬走,冇能力只能忍。

la_source    發表於 16-1-28 10:41
cat_house    發表於 16-1-28 09:03

男爵府

仲有,搞衛生真係好難聽,入鄉隨俗,你都係俾比心機清潔家居啦!

ssl1102    發表於 16-1-29 00:02

複式洋房

一個星期無沖涼,我自問我6299都好污糟又著出街鞋入屋又係屋企食煙都無你咁誇張,真係一山還有一山高“

洋房

回覆:fairyfloss 的帖子

我講咩都係呻嫁姐 你唔岩睇可以唔好睇嫁wo 我係講搞衛生嫁啦 我個人講野就係咁 你覺得難聽咪唔好聽唔好睇囉 一定要你睇嫁咩

洋房

回覆:chimyanyan 的帖子

我老公有同佢講 但佢都好似無問題咁 我一出聲一定嗌交 我又唔想傷和氣 真係唯有忍

男爵府

回覆 YukiYuki.C 的帖子

教精你咋,BK一向對搞衛生嘅人都頗反感。你咁惡死,做你62,99真係慘!你個post,我啱睇呀,幾好睇,係人哋回覆你唔啱睇啫,學你話齋,唔啱睇未唔好睇囉,又冇人叫你睇,你既然只係呻吓,其他人回覆你唔好睇囉!

複式洋房

回覆 YukiYuki.C 的帖子

樓主你真係好叻啦,忍到咁耐,俾著我爆左n年搬番去呀媽到住,你地有無諗過搬出去住或者有無抽緊公屋?

侯爵府

畀面勳章

回覆:6299好污糟 好想爆

我曾經都深同感受過,好彩哦得佢地多,都算有改善。唯有向好方面諗。。。接觸得菌多,起碼抗菌力會好d, 出街都唔怕

洋房

回覆:chimyanyan 的帖子

我地抽緊公屋 都排左差唔多4年啦

洋房

回覆:anpanmenbaby 的帖子

別墅

回覆:YukiYuki.C 的帖子

明白你處境,因為我都試過。你62 99都唔會改變,無辦法啦 唯有希望你快d有屋。加油 其實咁樣真係感覺好無奈

大宅

一日唔沖涼已經好有問題
我6299就唔點汁屋既,一星期唔拖一次地,床單又唔換,著鞋通屋走,d衫乾左又唔收,食完野第2日先洗,垃圾又唔倒,bb仲有2個月出世,到時都係同bb係自己房最乾淨安全啦,仲有2年就搬得,但6299想同我地一齊住,我直頭講話分開住。
唉,好多野唔夾,生活品味...上一代d思想呀咁,我鐘意整齊乾淨,唔要既野就掉,但99唔係既,又多膠袋膠盒膠樽月暦,又多生鏽既野又唔掉仲有好多多到數唔哂,希望平安渡過呢2年啦
樓主,你都快d搬啦,真係頂唔順

大宅

畀面勳章

抹布?
你真係好忍耐力,俾我抱埋個女番娘家住

侯爵府

你好犀利,可以忍甘耐但我覺得最大問題係你老公覺得無問題,以後搬左,最烏糟果個可能係你老公,又唔肯聽意見,好難搞。

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

珊瑚宮

2024年龍年勳章

冇計,只能怪自己兩錢婆冇本事,既然冇錢又唔避孕,同埋咁既環境點解仲要生多個?

與其要生多個,我會寧願努力搵錢搬走

美菲絲    發表於 16-1-28 14:26

珊瑚宮

2024年龍年勳章

佢地既行為真係完全不能接受! 太恐怖

男爵府

認同你老爺奶奶真係好難頂 但係你既然知佢咁難頂 老公又冇本事 連正常清潔嘅成長環境都提供唔到俾BB 點解你唔等上咗公屋先生第二個 都係果句 冇本事有咩計

美菲絲    發表於 16-1-28 14:27

男爵府

咁嘅環境都仲要生第二個

唔生唔得嘅咩?
識唔識避孕架?
真係撞鬼....

美菲絲    發表於 16-1-28 14:27

首頁

尾頁

跳至