自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:我同事前幾日喺荃灣都比人喺衫袋偷咗部電話

原帖由 卓言 於 16-02-03 發表
我同事前幾日喺荃灣都比人喺衫袋偷咗部電話。好快手。
啲人有心偷 唯有怪自己唔小心

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:mscathybbb 發表於 16-2-3 14:57 年

原帖由 Minor 於 16-02-03 發表
我上星期行街市突然好迫人,張我個手袋迫左響後面…我即刻拉返向前已經張條拉鍊由頭拉到落尾…好彩我發現得 ...
咁猖狂

子爵府

引用:我同事前幾日喺荃灣都比人喺衫袋偷咗部電話

原帖由 卓言 於 16-02-03 發表
我同事前幾日喺荃灣都比人喺衫袋偷咗部電話。好快手。
我琴日係TW買餸,都比個男人貼身跟,我即閃去舖頭辨買嘢,再望反佢,一條疑似大6佬,5x歲,乜都冇買,肯定係到搵食,大家小心D!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mscathybbb 發表於 16-2-3 15:43
我係supermarket無手放一放落袋拎其他野 轉眼間已經無左
打返去果個人cut我線 之後再打已經熄左機 大家都 ...
個D人祝佢新年仆穿頭…搵埋棺材拜年

Rjeuxxx    發表於 16-2-4 00:49
TiMeToBeD    發表於 16-2-3 19:04

大宅

引用:Quote:原帖由+mscathybbb+於+16-02-03+發表

原帖由 mydearson 於 16-02-03 發表
報失旨在有個紀錄,特別係電話有重要嘢或ebanking 等,有起咩事都唔關你事啫。如果諗住報失完搵得番就真係 ...
我完全無諗呢件事 等我去報失先 唔該哂你。

大宅

引用:Quote:mscathybbb+發表於+16-2-3+15:43+我

原帖由 Minor 於 16-02-03 發表
個D人祝佢新年仆穿頭…搵埋棺材拜年
啲人有心偷野 賤格就一定 宜加唯有怪自己唔小心先比人有機可乘

Vin仔媽    發表於 16-2-3 15:54
Minor    發表於 16-2-3 15:52

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:年尾小心比人偷野

大家真係要小心…好多都係專業級搵食…好快手架

凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

子爵府

引用:今天去楊屋道街市,真係好多人搵食,中年大

原帖由 carlosally 於 16-02-03 發表
今天去楊屋道街市,真係好多人搵食,中年大陸男人,大家注意!
我琴日都比個大6佬跟,我醒目避開左,跟著我重望返佢,但冇手映佢相!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

各位要小心

大宅

引用:大家真係要小心…好多都係專業級搵食…好快

原帖由 叉包兔 於 16-02-03 發表
大家真係要小心…好多都係專業級搵食…好快手架
嗯 真係要好小心

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

係呀… 又成日出有人被搶電話新聞,好驚

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

大家都要小心吖⋯⋯

大宅

引用:係呀…+又成日出有人被搶電話新聞,好驚

原帖由 丫雅 於 16-02-03 發表
係呀… 又成日出有人被搶電話新聞,好驚
好在今次係偷唔係搶

侯爵府

而家搞到香港好似東門咁,周圍都係賊

男爵府

想生BB熱投

我都試過,幾年前係街等人時,早幾分鐘前講完電,之後被人偷咗

大宅

引用:我都試過,幾年前係街等人時,早幾分鐘前講

原帖由 purplerain0348 於 16-02-03 發表
我都試過,幾年前係街等人時,早幾分鐘前講完電,之後被人偷咗

...
好在係偷唔係搶😭😭

男爵府

想生BB熱投

回覆:mscathybbb 的帖子

咁我唸香港又未猖狂到用搶掛大陸就真係聽得多

大宅

引用:咁我唸香港又未猖狂到用搶掛大陸就真係聽得

原帖由 purplerain0348 於 16-02-03 發表
咁我唸香港又未猖狂到用搶掛大陸就真係聽得多
岩岩先有幾單南亞人搶電話 大街大巷又多人

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由 purplerain0348 於 16-02-03

原帖由 mscathybbb 於 16-02-03 發表
岩岩先有幾單南亞人搶電話 大街大巷又多人

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:原帖由 purplerain0348 於 16-02-03

原帖由 mscathybbb 於 16-02-03 發表
好在係偷唔係搶😭😭
大陸人係偷,南亞係搶

首頁

尾頁

跳至