自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:純呻..點解的姑奶同姑仔...可以乜都唔做好累....

我c6做,我姑仔係公主...

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

男爵府

Mimmy 發表於 16-2-10 14:18
洗開就個個旨意你洗

我認我懶,我去邊都唔洗
唔做得............預左感情差

有d 野係平時積積埋,有需要時唔好投訴屋企唔温暖, 你問下自己有無付出過先?

我加姊一向啊媽病唔理, 我要求佢補習到合格, 佢攞a 級唔幫

好啦結婚生仔怨外家唔幫......

地球係圓既, 算爆邊個唔識? 比你過到初一過唔到十五,碌人情親人card唔碌得幾次

男爵府

好媽媽勳章

回覆:純呻..點解的姑奶同姑仔...可以乜都唔做好累....

姑奶知我唔中意洗碗,次次都唔洗我洗。由拍拖到結婚成20年,洗過唔知有冇10次。
呢幾年生咗仔有姐姐,一係來我屋企姐姐煮姐姐洗,一係帶埋姐姐去奶奶屋企幫手。

象牙宮

我都似,不過我姑仔會幫手,但好多野講好嘈!姑奶永遠唔做野,c6話因為佢比最多錢奶奶屋企

子爵府

引用:你99同c6都有問題。我媽永遠唔會叫我嫂子或

原帖由 catcat笑 於 16-02-10 發表
你99同c6都有問題。
我媽永遠唔會叫我嫂子或姐夫洗碗,因為我媽話冇理由叫人地仔女洗,我媽只會出聲叫自己 ...
Why吾可以叫,有份食就有份做,d新抱又話男家吾当佢一份子,但要幫手時就坐埋一邊,咩道理?

瑪瑙宮

引用:每次返奶奶到食飯都係要我整我洗....仲要係

原帖由 bblw 於 16-02-10 發表
每次返奶奶到食飯都係要我整我洗....仲要係勁多野洗個隻....姑奶姑仔永遠冇話幫下手....煮完洗完又到煲糖水 ...
咁你又唔學下佢地

水晶宮

每次返奶奶到食飯都係要我整我洗....仲要係勁多野洗個隻....姑奶姑仔永遠冇話幫下手....煮完洗完又到煲糖水 ...
我都係,不過只洗一餐,完全冇人幫,今年個細女幫我,我99在我姑9、大伯面前讚我有家教,我幾唔好意思

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:Mimmy+發表於+16-2-10+14:18+洗開就

原帖由 dndoomostt 於 16-02-10 發表
唔做得............預左感情差

有d 野係平時積積埋,有需要時唔好投訴屋企唔温暖, 你問下自己有無付出過先? ...
我係娘家有工人洗,我爸媽就煮,我係唔識煮,所以我負責買野,但我地一家感情非常好

99家一年先見3日咁大把,我直認大家根本來自不同星球,我c6好明白的,99姑9佢地自己都不和,我c6都知自己一家複雜,我乜都唔做唔理佢都no say

要家庭温暖我娘家已夠,99家對我而言仲陌生過我班鄰居,連我c6同佢班兄弟姊妹都唔返既屋企,我c6又點會要求我對佢屋企做什麼

伯爵府

回覆樓主:

好奇,人地係屋企有亞媽做,由媽幫手好奇咩?你去人地屋企幫奶奶手又好奇咩?

男爵府

Mimmy 發表於 16-2-10 17:02
我係娘家有工人洗,我爸媽就煮,我係唔識煮,所以我負責買野,但我地一家感情非常好

99家一年先見3日咁大 ...
咁你幫手Shopping 搬返屋企都有付出呀! 但係禾家姊.....

各位公主如果你好似我大姊咁, 怨之前想下自己有無付出過, 幸福唔係必然架

伯爵府

smitty 發表於 16-2-10 08:32
你在大家面前做好人,人地決定唔做好人,唔扮乖,不要怪人,你也可一齊做懶人,或叫自己老公一起做好人,最 ...

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我阿妹.........第日大概就會係你口中呢D姑仔

食完第一時間跳開拎個電話出黎篤,阿媽煮,我洗我執手尾

一叫佢做,佢一係一把嗲聲達埋黎:"我係BB!!" ( 廿幾歲啦!!!)
一係就抱怨點解2個阿哥唔使幫手?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我係外嫁女。不嬲都係我洗碗,我妹同我弟婦都係無飯主婦,我無所謂。一家人開心就得。

侯爵府

因為你唔係你奶奶個女羅

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

我做唔緊要,但如果冇人讚返下的話,冇下次

伯爵府

99有2個公主女
繞埋雙手埋咩都5做
另外心抱又糸扮公主
每年我做洗曬全家人既碗
反而99最錫佢D公主
呢幾年我都學精了
都學下佢地做下公主
反正佢D女冇肉赤佢阿媽

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

用即棄,唔駛洗

大宅

引用:Quote:原帖由 bblw 於 16-02-10 發表每次返

原帖由 smitty 於 16-02-10 發表
你在大家面前做好人,人地決定唔做好人,唔扮乖,不要怪人,你也可一齊做懶人,或叫自己老公一起做好人,最 ...
咪係羅。

男爵府

通街酒樓,幾伙人仲唔出去食,邊個做都呻

男爵府

樓主,you are not alone.

我d姑仔都係呀,我個人比較大家姐,

鐘意下下親力親為。

佢地唔郁手,我遞晒碗畀佢地,叫佢地幫手裝,

邊個夠膽推?!

Wow, what a good day in BK. Really gosh.....

首頁

尾頁

跳至