夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛同c6吵交了。事關今日全日c6都無覆過我whatsapp, 全日由9點幾開始(佢未去返工架), 到夜晚10點幾(佢已經收工但未返到屋企),我大概send左10個msg俾佢,有d係無聊野,有d係bb野,有d係有問題想佢答我,通通10分鐘之內read左(有藍剔) 但唔覆。已經唔係第一次吵佢唔理我,於是我係whatsapp度鬧佢:你究竟係死左個whatsapp定死左個老婆?全日唔覆我一個信息會唔會太過分?!
終於佢有反應喇,同我解釋話今日返工好忙,唔得閒,工作時要帶手套唔方便禁電話,電話無左電,搭車途中訓著左......
然後我話:你話你好忙無時間唔方便禁電話,但又用到部電話無曬電(好肯定佢出門前滿電,因為我幫佢叉電的), 我諗唔明wor!!!

究竟係我太小氣?定太緊張佢?將佢放太大?!

ps. 今晚特意準備左情人節禮物,但我已經無曬心情

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆:c6唔覆whatsapp

我c6都成日唔覆我架,不過我知佢返工做緊野,我又無乜野,不過有時真係有事搵佢,send左1個鐘都未覆,我就打俾佢囉

男爵府

咁番工忙起上嚟真係未必覆到,我自己都成日睇完諗住食飯個陣覆但又趕住食又無覆。你唔好嬲啦!

瑪瑙宮

我番工都唔得閒成日睇電話覆電話喎, 您會唔會緊張左?

侯爵府

如果忙緊時你又問佢無聊野,或者煩佢,真係無心情理你,而且新年岩岩開工仲忙。

我電話唔玩放一陣都可以好食電。

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

侯爵府

我C6之前係過幾日(最長一個星期)先睇我個whatsapp兼覆;(但佢whatsapp有覆其他人「同事」)佢永遠冇發現原來個whatsapp係幾日之前嘅事!例如之前興玩send:我愛你,俾另一伴睇下咩反應,玩下;呢d絕對冇我份.
佢覆我時,我會回佢:x日之前嘅事啦,問左你,已經完成啦!
間中我會呻:物我d whatsapp真係咁可有可冇咩?你成日都隔幾日先發現?(等等類似説話)
我C6答案永遠:咁我真係好忙呀嘛,你有事打俾我咪得咯.
但事實係,就算我打俾佢,佢聽電話都好;我只會聽到佢同其他人講緊公事!所以我都好冇「引」
如非緊急都唔打,依㗎如非d囡嘈要打我都唔會打

伯爵府

我c6做緊野都成日唔覆我
不過我慣左又覺得無問題
因為知佢做野真係好忙

大宅

育兒性格勳章

唔好為小事吵啦

男爵府

我老公都成日唔覆,所以黎呢度打發時間

別墅

唔好為小事嘈啦

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

明,我都試過,結論係最低限度要回覆「公仔」,感覺會好d。

大宅

你的頻頻msg只是你不安,缺安全感的表現,但引伸結果你卻沒考慮過,這是很自私的
你要好好考慮你要的最終結果:
1.關於bb的,是否可問99/阿媽呢,佢地有經驗,有耐心,有時間可幫你解決問題
2.如果你想逼走你老恭去找小鳥依人的小三,快d離婚分身家,咁你可保持現狀一日十幾個msg,覆少覆遲一個就罵他
3.如大部份JM一樣體諒另一半,互相找個大家都舒服的平衡點
4.勾引C6全心全意把心思放在你身上,即使一世無得升職加人工做到退休份人工都係差唔多都無所謂,咸魚青菜又一餐,最緊要有情飲水飽

我會建議花點心思在3,4之間找個平衡點

子爵府

我c6有時都唔覆
不過我知佢返工就冇嘢
因為佢忙起上黎
睇得都唔覆得

佢事後就會覆返我

有時放假 佢冇覆
多數同佢小三(ps4)纏綿緊
我就"?"佢 佢就會應我

大宅

嘈完, 唔覆》 正常, 比著我都會想靜下。

忙緊, 唔覆》 正常, 我自己忙緊時, 如果無聊野, 都唔覆。 因為有緊要事, 佢會打比我或我打比佢。

放鬆d.

大宅

我都唔鐘意我c6唔覆我whatsapp架,1個鐘`2個鐘唔覆情有可原,但10幾個鐘都唔覆,知唔知個老婆擔心架,點知你係咪有意外呀?幾忙都好,lunch或抽少少時間唔過份唧?

首頁

尾頁

跳至