時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

複式洋房

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160215/bkn-20160215094836420-0215_00822_001.html

頭先想落去街市買野咩都買唔到
我覺得而家D人咩都抗爭真係好煩啊
我以為係D後生先係咁, 估唔到而家連上一代都係咁

加租咪加租囉
無錢學咩人開檔啊

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:長發街市幾時先正常返呀

兩邊都幫唔落, 害咗啲市民。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:長發街市幾時先正常返呀

你究竟住將軍澳 定 青衣?

男爵府

cattydoggie 發表於 16-2-19 13:29
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160215/bkn-20160215094836420-0215_00822_001.html

頭先想落去街市買 ...
夷,你唔係住係將軍澳麽?點解你樓下街市響長發街呢?

kikikay    發表於 16-2-22 00:07
芝麻街    發表於 16-2-19 18:43

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:cattydoggie 發表於 16-2-19 13:29 h

原帖由 denise_baby 於 16-02-19 發表
夷,你唔係住係將軍澳麽?點解你樓下街市響長發街呢?
係囉,長發街市搬左去將軍澳嗎?

芝麻街    發表於 16-2-19 18:43

子爵府

引用:你究竟住將軍澳 定 青衣

原帖由 MsBusy 於 16-02-19 發表
你究竟住將軍澳 定 青衣?
尋日先問完新界東有咩心水,今日就落街去長發街市

複式洋房

hi 樓上好好記性

我住將軍澳姐
唔代表我日日都留係將軍澳架
今日我去左我99度煮飯

男爵府

cattydoggie 發表於 16-2-19 15:58
hi 樓上好好記性

我住將軍澳姐
啊,幫99買送,乖

pekklek    發表於 16-2-22 15:40

複式洋房

denise_baby 發表於 16-2-19 16:28
啊,幫99買送,乖
梗係啦

可惜買唔到, 要特登搭到去青衣街市先買到, 浪費晒D時間

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

去住百X先囉, 我覺得長發街巿唔好行, 又唔平

琥珀宮

畀面勳章

引用:http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160215

原帖由 cattydoggie 於 16-02-19 發表

其實租戶想點?轉管理公司要罷市

男爵府

回覆 littlesister 的帖子

我有朋友是長發街街市一個商戶, 他跟我說: 搞示威抗議的根本不是長發街街市商戶的人.

琥珀宮

畀面勳章

引用:回覆+littlesister+的帖子我有朋友是長發街

原帖由 林中鳥 於 16-02-19 發表

我有朋友是長發街街市一個商戶, 他跟我說: 搞示威抗議的根本不是長發街街市商戶 ...
又有人係度搞事

別墅

引用:http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20160215

原帖由 cattydoggie 於 16-02-19 發表

其實樓主知唔知道長發發生緊咩事?

複式洋房

WKFai 發表於 16-2-19 23:19
其實樓主知唔知道長發發生緊咩事?
我睇完東方篇報告略略知咩事啦
咪又係領匯囉
次次講親街市都關領匯事架啦 = =
講到尾咪又係驚加租

但唔理咩原因, 點抗爭都好啦, 都唔好影響無辜市民丫嘛
點解唔和平理性咁同領匯坐低傾下喎

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:WKFai+發表於+16-2-19+23:19+其實樓

原帖由 cattydoggie 於 16-02-20 發表
我睇完東方篇報告略略知咩事啦
咪又係領匯囉
次次講親街市都關領匯事架啦 = =
我唔明喎,轉管理公司啫,都未接手就驚加租驚到罷市

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

林中鳥 發表於 16-2-19 22:09

我有朋友是長發街街市一個商戶, 他跟我說: 搞示威抗議的根本不是長發街街市商戶 ...
下, 咁即係又有人搞事?
放下自在

侯爵府

唔鼓勵罷工文化,外國好多企業比啲工會玩死。
作為小市民,條菜價合理就幫襯,你得你乜水,原租户點解有特權?

琥珀宮

畀面勳章

引用:唔鼓勵罷工文化,外國好多企業比啲工會玩死

原帖由 tutik 於 16-02-20 發表
唔鼓勵罷工文化,外國好多企業比啲工會玩死。
作為小市民,條菜價合理就幫襯,你得你乜水,原租户點解有特 ...
我只係唔明點解話驚加租就罷市,人地又未話加,唔做成個星期生意冇損失?感覺上有人想 make noise, 又製造反政府情緒?

首頁
12345...11

尾頁

跳至