懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

陪月話要大概keep住屋企室溫係26度。。
廢事bb會冷親。。叫我準備暖爐。。
想請問各位媽媽覺得有無需要?
如果有需要。。有無好既牌子介紹?

另外有無需要裝浴室寶。。?

呢派d天氣時凍時熱。。真係有d擔心。。

P.S. bb預產期2月28。。應該差不多出世

tks

男爵府

引用:陪月話要大概keep住屋企室溫係26度。。廢事

原帖由 devil_son0508 於 16-02-23 發表
我仔月頭岀世,
我有暖爐但無成日開,
只係訓覺開過一兩晚,
另外有暖風機,冲涼時開,都無特別要keep温度,因為關𥦬已經好熱,你坐月同bb都偏熱

男爵府

回覆:陪月話要買暖爐

浴室寶好有用,同B B洗白白吾驚涷親,我攞埋high Chair 入浴室換埋B B衫,而且自己沖涼都有用。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我大仔2月尾出世,我有買暖風機,最後變左吹自己傷口。

阿仔除左衫包好去廁所沖涼,沖完抺乾身包好至返入房著,冇乜問題。沖涼前將d 和尚袍既䄂穿埋一齊先,咁bb 可以一著就著兩件衫仔。有時大人沖涼先,個廁所會暖晒,之後至到bb 沖涼,只係要注意個地下唔好濕。 如果裝到浴室寶咪裝,廁所暖d 大家都舒服。

之不過間屋 26度會唔會好熱? 以前我開冷氣訓都係 22-23度左右,再熱就會焗醒。 而家住外國有暖氣,都係較到 18-20度,過 22 度就好熱好焗。

時熱時凍方面唔駛擔心,幫bb 著足夠衫仔,唔好著過多或過厚衫仔,最緊要戴帽仔。

spikenard    發表於 16-2-24 13:42

複式洋房

回覆:bosch 的帖子

明白。。唔該哂大家。。
咁可能我淨係考慮裝浴室寶先。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆:陪月話要買暖爐

長期開住個暖爐會好乾,最凍嗰幾日我都冇長開暖爐丫!

不如買部浴室都可以用嘅暖風機,咁沖涼又可以用,搬入房用又得

伯爵府

充油式暖爐, 加個放濕機, 簡直係必備呵, 有浴室寶當然更好.

不過, 室溫吾需要去到26度咁高. 20零度BB有衫著已OK.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

男爵府

食得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 分享愛 貓狗褓姆

充油式暖爐我上年日日開左一星期, 丫B流鼻血..之後唔敢再開

今年屋企轉左裝冷暖變頻冷氣

公爵府

有需要裝浴室寶

複式洋房

回覆:yeikaki 的帖子

好呀。。唔該哂大家。。

別墅

引用:陪月話要大概keep住屋企室溫係26度。。廢事

原帖由 devil_son0508 於 16-02-23 發表
有買暖風機。醫生都話OK。以備不時之需。三月有幾日會好凍。今年如果用唔到,下年都用得。
浴室寶冇買,因為多數係BB房冲涼,暖D

首頁

尾頁

跳至