自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

引用:最好連雙糧都無浄係長者生果金有雙糧!加多

原帖由 我愛小魔怪 於 16-02-25 發表
最好連雙糧都無
浄係長者生果金有雙糧!加多些長者宿位!

...
Agree!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ericmo 發表於 16-2-25 13:26
講得啱
而家下下政棍同黨幫佢哋嘈政府攞福利, 俾埋罐頭佢哋仲要嫌, 幾時開始問人攞嘢仲可以揀? 大佬, 要食得好着得好住得好, 真係要靠自己努力囉, 個天唔會跌落嚟。

男爵府

回覆:預算案:基層感失望「零分都俾多」

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

貪得無厭!只想不勞而穫!

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 ac321 的帖子

1 上網津貼一年1300,一個月108,唔係200

2 政府無津貼買電腦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

ac321 發表於 16-2-25 08:59
佢地果班综缓父母話, 每月上綱津貼得$200,因綱速吾夠快,令到佢地既仔女經常無法按時完成每日既網上功課 ...
成日都要畀班政棍、社福棍、大食懶老豆老母利用去遊行R福利,梗係無法按時完成每日ge功課啦

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

有樣野叫「報應」,鬼唔望取消綜援,睇呢班死懶鬼嘈咩!
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

首頁

尾頁

跳至