親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我們打算夏天去一趟。如在富山入,最後留多少天?有沒有住宿介紹?backpackers, 最好不太貴。thanks.

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:立山黑部-建議行程及住宿

我自駕,名古屋一白川鄉一富山,宿富山Prime酒店,富山一立山黑部一高山,宿高山御宿古都之夢旅館,一泊二食,高山一金澤一名古屋,暫訂行程如此,六月尾出發

I 大蚊豬   

翡翠宮

引用:我自駕,名古屋一白川鄉一富山,宿富山Prim

原帖由 fionlei88 於 16-03-06 發表
我自駕,名古屋一白川鄉一富山,宿富山Prime酒店,富山一立山黑部一高山,宿高山御宿古都之夢旅館,一泊二 ...
酒店我去axxxxa訂,平啲都有,視乎你想幾錢

wcpcelia    發表於 16-3-8 10:53
I 大蚊豬   

男爵府

fionlei88 發表於 16-3-6 22:20
我自駕,名古屋一白川鄉一富山,宿富山Prime酒店,富山一立山黑部一高山,宿高山御宿古都之夢旅館,一泊二 ...
Thanks. 我想也要住富山, 我們計過應該有幾天,是否應該在立山黑部玩四至五天,期間的住宿是怎樣?

男爵府

我們今次有十五天,立山黑部是其中一段。

大宅

回覆:fionlei88 的帖子

我之前住富山comfort, 富山站前,平又方便,免費早餐

出發前在酒店寄行李,落山後即日在信濃大町取回

男爵府

happymeowy 發表於 16-3-6 23:55
我之前住富山comfort, 富山站前,平又方便,免費早餐

出發前在酒店寄行李,落山後即日在信濃大町取回:fun ...
Thanks. 你是指把行李由富山寄去大町?酒店或自己安排?你在山上多久?

侯爵府

cherubic 發表於 16-3-6 21:06
我們打算夏天去一趟。如在富山入,最後留多少天?有沒有住宿介紹?backpackers, 最好不太貴。thanks. ...
夏天去立山黑部可以行山, 建議住室堂. 近車站會貴些, 可以行遠D去雷鳥莊等住宿, 不過去那裡用背囊會方便一點.

兩邊可以住富山或松本. 兩處都有東橫.

我相信妳已看過我有關立山黑部的帖子, 在那裡我有提供以下資訊:
有興趣可瀏覽立山黑部網址: http://www.alpen-route.com/tw
立山黑部托運行李服務: http://www.alpen-route.com/tw/transportation/baggagedelivery
室堂車站有 coin locker. 室堂, 彌陀介原及天狗平可以住宿.

侯爵府

fionlei88 發表於 16-3-6 22:21
酒店我去axxxxa訂,平啲都有,視乎你想幾錢
立山黑部兩天鉤了, 有時間可以去上高地, 從松本去.

翡翠宮

引用:Quote:fionlei88+發表於+16-3-6+22:20+我自

原帖由 cherubic 於 16-03-06 發表
Thanks. 我想也要住富山, 我們計過應該有幾天,是否應該在立山黑部玩四至五天,期間的住宿是怎樣? ...
我立山預一日時間,由於自駕唔想俾錢運送架車,所以行程為 立山一金澤,住金澤,第二日金澤一高山,俾你參考下

I 大蚊豬   

男爵府

回覆 dillon 的帖子

Million thanks. 你的資料很有用,我們今次都會去上高地及松本,上年我只留了松本兩天,不夠,還有想再看花火會,所以重遊。

男爵府

fionlei88 發表於 16-3-7 13:45
我立山預一日時間,由於自駕唔想俾錢運送架車,所以行程為 立山一金澤,住金澤,第二日金澤一高山,俾你參 ...
多謝資料提供,我也會考慮金澤

子爵府

dillon 發表於 16-3-7 13:39
夏天去立山黑部可以行山, 建議住室堂. 近車站會貴些, 可以行遠D去雷鳥莊等住宿, 不過去那裡用背囊會方便一 ...

立山黑部12月開唔開?

侯爵府

232 發表於 16-3-7 23:39
立山黑部12月開唔開?
立山黑部12月開唔開?

4/16-11/30開, 12月到4月中封山.

大宅

回覆:cherubic 的帖子

即日丫,上午寄,下午就可以拎

我有朋友落山後住信濃大町附近的溫泉旅館,都好正

別墅

回覆:立山黑部-建議行程及住宿

我都plan緊行程,諗緊係唔係山上住一晚。

子爵府

引用:Quote:232 發表於 16-3-7 23:39 立山黑部12

原帖由 dillon 於 16-03-07 發表
立山黑部12月開唔開?

4/16-11/30開, 12月到4月中封山.
thanks

大宅

引用:我都plan緊行程,諗緊係唔係山上住一晚。

原帖由 Mui55 於 16-03-08 發表
我都plan緊行程,諗緊係唔係山上住一晚。
我都諗緊是否在室堂住一晚。

大宅

引用:Quote:cherubic+發表於+16-3-6+21:06+我們

原帖由 dillon 於 16-03-07 發表
夏天去立山黑部可以行山, 建議住室堂. 近車站會貴些, 可以行遠D去雷鳥莊等住宿, 不過去那裡用背囊會方便一 ...
我都Plan緊六月底去立山黑部,打算由名古屋到富山,上立山,係室堂住一晚,然後去到松本又住一晚,先去返名古屋。係室堂諗緊可能往"室堂山莊",請問你知唔知係唔係好簡陋?

侯爵府

我沒有在室堂住過, 但那裡除了車站的酒店, 一切物資都是由挑夫運過去的, 不要期望太高, 不過一定會是很好的體驗.

首頁

尾頁

跳至